Gespot

Senseo Connections: Virtueel koffie drinken

0


Senseo Connections
is een nieuw online platform op Facebook. Hier kunnen mensen virtueel koffie drinken en ‘kletsen’ over gezamenlijke interesses als muziek, literatuur, mode en entertainment. Daarnaast is het mogelijk om een aantal bekende Nederlanders, de connectors, te ontmoeten. In gesprek met Saskia Maas, Philips Consumer Lifestyle over dit platform.

Wat is het?

“Senseo Connections is een nieuw online platform op Facebook dat mensen met dezelfde passies en interesses bij elkaar wil brengen. Op dit platform kunnen mensen met elkaar, maar ook met een aantal bekende Nederlanders, de ‘connectors’, van gedachten wisselen over onderwerpen als muziek, literatuur, mode en entertainment.”

Waarom dit initiatief?

“De gedachte achter het platform is deels gebaseerd op onlangs verricht onderzoek naar sociale contacten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de Nederlander vaker een kopje koffie zou willen drinken met mensen met dezelfde interesses. Naast de mogelijkheid gelijkgestemden te spreken via het Facebook-platform, krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om een connector in het echt, tijdens een ‘koffiemoment’ te ontmoeten en met hem of haar en anderen het gesprek voort te zetten.”

Hoe werkt het?

“Voor elk onderwerp zijn er ‘connectors’, die als een aanjager voor de bewuste passie gelden en waarmee de bezoeker via de Facebook-pagina in contact kan komen en hem of haar vragen kan stellen over die bepaalde passie, maar er kan hier ook met andere bezoekers van gedachten gewisseld worden over het onderwerp. Zo kan je bijvoorbeeld met schrijfster Susan Smit van gedachten wisselen over literatuur.

Accepteer cookies

Zangeres Dewi Pechler deelt haar passie voor muziek en het onderwerp mode wordt besproken met styliste Danie Bles. De bedoeling is dat de mensen elkaar online ontmoeten, maar dat op den duur ook offline gaan doen.”

Wat zijn de facts?

“We zien dat mensen met dezelfde passies elkaar beginnen te vinden via Senseo Connections en dat de gesprekken op gang beginnen te komen. We zijn nog maar net gestart en hebben bijna 5000 actieve gebruikers. Het aantal bezoekers en ‘fans’ van de pagina’s groeit gestaag en we hopen dat het platform uitgroeit tot een hechte community.”

Wie is betrokken?

“Initiatiefnemer voor dit platform is Senseo®.”