Gespot

Wehkamp.nl: De kracht van social shopping

0

Met de Social Shopping module van Livecom kunnen bezoekers van Wehkamp.nl vanaf vandaag gezamenlijk online shoppen. In gesprek Erwin van Asselt van Livecom, ontwikkelaar van deze nieuwe module.

Wat is het?

“De Social Shopping module van Livecom stelt bezoekers of klanten in staat om gezamenlijk online te shoppen. Vrienden kunnen elkaar uitnodigen voor een gezamenlijke winkelsessie. Zodra de shopvriend de uitnodiging accepteert, wordt hij toegelaten tot een besloten groepssessie. Alle schermen worden met elkaar gesynchroniseerd zodat bij iedereen dezelfde informatie verschijnt. Zodra iets wordt aangeklikt, wijzigt het scherm bij alle shopvrienden. Een centrale chatapplicatie biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig informatie uit te wisselen.”

Waarom dit initiatief?

“Bezoekers van een online shop zoeken informatie op verschillende plaatsen voordat ze eventueel tot aankoop overgaan. Soms zoeken ze een specialist, willen ze productvergelijkingen maken of twijfelen ze over de bruikbaarheid van een product. Met behulp van de Social Shoppingmodule kunnen klanten een beroep doen op bekenden en binnen de online winkelomgeving blijven. Klanten blijven zo langer op de site en kunnen ook in praktisch opzicht meer doordat zij ter plekke een beroep op anderen kunnen doen. Dit is goed voor de klanttevredenheid en de conversie. Samen winkelen is altijd leuker dan alleen.”

 

Hoe werkt het?

“Bezoekers of klanten kunnen elkaar op verschillende manieren uitnodigen voor een gezamenlijke winkelsessie. Uitnodigen kan via Facebook, Hyves of Twitter of per e-mail. Het is ook mogelijk om online ‘shopvrienden’ uit hun buddy-lijst vragen of ze zin hebben in een live winkelsessie waarin ze direct ervaringen kunnen uitwisselen. Zodra de uitnodiging is accepteert, word je toegelaten tot een besloten groepssessie.”

 

Wat zijn de facts?

“Livecom ontwikkelde de functionaliteit en combineerde chat en co-browsing in een enkele, samenhangende module. Social Shopping staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van het 6G Customer Engagementplatform, waarbinnen alle klantcontacten kunnen worden afgehandeld, ongeacht het kanaal. 6G Social Shopping is een ‘cloudservice’ en daarmee eenvoudig toegankelijk. De online winkelervaring wordt sterk verrijkt voor klanten. Livecom is een Nederlands bedrijf. De Social Shoppingmodule wordt momenteel uitgebreid, een tweede en derde fase zijn al voorzien. De Social Shoppingmodule staat vanaf  vandaag in productie bij Wehkamp.nl.”

Wie is betrokken?

Livecom heeft 6G Social Shopping ontwikkeld in samenwerking met Wehkamp. Wehkamp ontwierp zelf het interfasedesign. De module past daarmee uitstekend in de site van Wehkamp en voldoet aan strenge vormgevingseisen die zij hanteren.”