Gespot

Koninginnedag app: Alle optochten in een overzicht

0

Met de Koninginnedag app kun je gemakkelijk alle optochten en evenementen uit heel Nederland bekijken. Zo zijn er meer dan 500 evenementen door heel Nederland te vinden in deze app. In gesprek met Peter Schreuder, de zestienjarige ontwikkelaar van de app.

Wat is het?

“Met de iPhone / iPad Koninginnedag app kunnen bezoekers heel gemakkelijk alle optochten en evenementen uit heel Nederland bekijken. Zo zijn er meer dan 500 evenementen door heel Nederland te vinden in deze app. Door de zeer snelle en krachtige zoekfunctie zijn de evenementen en optochten uit heel Nederland gemakkelijk doorzoekbaar, met alle benodigde informatie. Verder bevat de app nog wat handige features, zoals: Koninginnedag toeter, NS routeplanner en het Wilhelmus!”

Waarom dit initiatief?

“Eind januari was er in de App store nog nergens een Koninginnedag app te vinden. Toen rees het idee om zelf zo’n app te gaan maken, omdat er een grote doelgroep voor is. Er is namelijk op internet nergens een centrale database waar alle Koninginnedag activiteiten in vermeld staan. Vandaar dat deze app daar geweldig op inspringt. En dat het idee populair is bleek wel uit het feit dat enkele dagen na de goedkeuring in de App store, er ook een andere Koninginnedag app verscheen.”

Hoe werkt het?

“
Gebruikers van de app kunnen na het downloaden via de tabs onderin een keuze maken uit de optochten, evenementen, toeter, Twitter, NS routeplanner en het Wilhelmus volkslied. De optochten en evenementen zijn makkelijk doorzoekbaar op de plaatsnaam. De eerste paar letters van een dorp of stad intypen is meestal al voldoende. Verder wordt de inhoud ook continu actueel gehouden, en waar nodig bijgewerkt.”

 

Wat zijn de facts?

“
Dat de app succesvol is blijkt wel uit het aantal downloads, inmiddels zijn er al enkele duizenden downloads gedaan. Dit komt mede door de posities in de toplijsten van de App store, de enorme hoeveelheid evenementen, en de handige extra features. De reacties zijn enorm, er zijn al veel nieuwe aanvragen voor apps uitgekomen, met name omdat het voor veel bedrijven nog een abstract iets is. Daar kan met deze app handig op ingesprongen worden.”

Wie is betrokken?

“
De app is ontworpen en bedacht door mijzelf (Peter Schreuder, ik ben 16 jaar oud), en ook hebben er enkele andere jongens geholpen met het vullen van de informatie in de app.”