Gespot

Meetingspot: Locatie marktplaats

0

Plaats een opdracht en krijg reacties van geschikte locaties. Een gesprek met Rob de Haan over Meetingspot.

Wat doet de site?

“Het principe van Meetingspot is eenvoudig: bedrijven die voor een externe bijeenkomst of een evenement een geschikte locatie zoeken, kunnen gratis hun opdracht plaatsen op de site van Meetingspot. Zodra de opdracht geplaatst is, brengen locaties een openbare bieding uit op de opdracht. Nadat het evenement is gehouden, plaatst de opdrachtgever een referentie over de kwaliteit van de locatie.”

Waarom deze site?

“Het zoeken naar een passende en een beschikbare locatie voor een evenement of bijeenkomst is vaak een tijdrovende zoektocht. Bij elk telefoontje dat je pleegt met een locatie moet je je hele wensenlijstje opnieuw afdraaien. Daarnaast is er de altijd rijzende vraag: waar zullen we het dit keer doen?

Meetingspot biedt de oplossing door het het zoekproces om te draaien. Je geeft eenmalig je wensen aan. Vervolgens ontvang je biedingen van beschikbare locaties die aansluiten op jouw wensen. Dat scheelt veel tijd dus kosten. Bijkomend voordeel: je ontvangt reacties van locaties waar je nooit aan zou hebben gedacht. Ten slotte  bespaar je ook nog eens 20%-30% op je uitgaven aan de locatie en catering vanwege het feit dat locaties van elkaar zien wat er is geboden. Bovendien reageren alleen locatie-houders die echt gemotiveerd zijn om je te ontvangen.

Voor locatie-houders is Meetingspot de oplossing om de lege zalen of ruimtes in hun locatie alsnog ten gelde te maken en om in beeld te komen bij opdrachtgevers die niet aan hen zouden hebben gedacht. Bovendien; iedere locatie heeft evenveel kans om de opdracht binnen te halen.”

Hoe werkt de site?

“Als opdrachtgever beschrijf je je opdracht aan de hand van een vast template. Hierin zijn alle relevante variabelen opgenomen alsmede de ruimte voor specifieke toelichtingen. Aan de hand van een link die je in je mailbox ontvangt activeer je je opdracht en wordt deze verstuurd naar relevante locaties en gepubliceerd als laatst geplaatste opdracht op de homepage. Afhankelijk van je wens kun je de biedingen in je mailbox ontvangen of via je eigen account volgen. Bij interesse voor een of meerdere locaties, neem je vervolgens zelf contact op voor verdere praktische afstemming.

Als locatie-houder schrijf je je in via de site. Op basis van het aangemaakte profiel ontvang je relevante aanvragen in je mailbox. Bieden doe je door in te loggen in je account. Je bepaalt zelf of je een bieding uitbrengt op een opdracht. Het presenteren van je locatie doe je in de gratis locatiegids. Hierin zijn ook de reviews opgenomen die zijn geplaatst over jouw locatie.”

 

Wat zijn de facts?

“In 7 weken tijd hebben zich al 380 (verrassende) locaties bij Meetingspot ingeschreven. Elke dag komen er 10-20 nieuwe locaties bij. Vorige week zijn we onder de radar “live” gegaan voor opdrachten. Komende week starten we met onze reclamecampagnes om opdrachten te genereren.”

Wie maakt de site?

“De site is gemaakt door de Delfste internetbouwer Code. Samen met mijn compagnon Sander Meijers en ondergetekende hebben we Meetingspot opgericht.We worden hierbij ondersteund door de pas in dienst getreden Wietze Feddema en door onze marketingpartner Rogier Wilmink en Jean Jacques Sliepen van het Rotterdame marketingbureau Creative010.”