Gespot

BizzPlace: De zakelijke marktplaats

0


BizzPlace
is een professioneel platform voor het bedrijfsleven om op een efficiënte manier producten en diensten te verhandelen. In gesprek met Sander Heijnen, een van de mede-oprichters.

Wat is het?

“BizzPlace biedt het bedrijfsleven een professioneel platform om op een efficiënte manier producten en diensten te verhandelen. Naast zakelijke advertenties biedt BizzPlace diensten aan die specifiek toegesneden zijn op de handelsbehoeften van bedrijven en instellingen. Een helder en bindend aankoopproces en de mogelijkheid van een SMS alert bij advertenties zijn hier voorbeelden van. Verder wordt een taxatieservice aangeboden in samenwerking met Lengkeek, kan via Graydon de kredietwaardigheid van de koper of verkoper worden aangevraagd en bestaat de mogelijkheid om het transport te laten verzorgen via DHL tegen een extra aantrekkelijk tarief.”

Waarom dit initiatief?

“Wij verbaasden ons dat er nog geen marktplaats was puur gericht op de zakelijke markt. Natuurlijk worden op Speurders.nl en Marktplaats.nl zakelijke goederen en diensten verhandeld, maar een echte specialist die weet wat de specifieke behoeften en wensen van deze doelgroep zijn, was er tot de komst van BizzPlace nog niet. Nu bijna een jaar later staat BizzPlace al als een huis en zijn wij de grootste. Het succes van BizzPlace en het feit dat Marktplaats nu ook marktplaatszakelijk.nl heeft gelanceerd bevestigt alleen maar ons inzicht dat er behoefte is aan een online handelsplaats die zich puur richt op de zakelijke markt. Op functioneel gebied biedt de site alles wat de zakelijke markt mag verwachten. We hebben uitgebreid gesproken met ondernemers en diverse specialisten binnen het bedrijfsleven. Uiteraard hebben we goed gekeken wat andere marktplaatsen bieden, maar vooral ook juist niet bieden.”

Hoe werkt het?

“Op de homepagina van BizzPlace treffen bezoekers het grootste aanbod aan van alle producten en diensten die door collega-ondernemers in Nederland worden aangeboden. Door de handige zoekfunctie kan men zoeken op een product, dienst, plaats of welk criterium dan ook. Indien bedrijven iets willen aan- of verkopen, moeten zij zich eerst te registreren, dat gaat heel simpel en snel. Bedrijven moeten wel opletten dat alle belangrijke gegevens, zoals het Kamer van Koophandel nummer bij de hand zijn. De mogelijkheid bestaat om als bedrijf meerdere gebruikersaccounts aan te maken, dat is wel zo handig! Verder kunnen bedrijven een advertentietegoed storten, zodat er altijd budget is om slim zaken te doen.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Momenteel hebben we ruim 53.000 advertenties, en stijgen de bezoekersaantallen boven verwachting. De grote klap verwachten we te maken met de marketingcampagne die binnenkort van start zal gaan. ”

Wie is betrokken?

BizzPlace is opgericht door Dick Becht, Pank van Heemskerk, Marc Philippart en ik (Sander Heijnen). De website is gerealiseerd door Antz en de marketing is volledig in handen van Kay Lagerweij van Blue Ocean Amsterdam.”