Gespot

Hyvesblog: Alle ins & outs rondom Hyves

0

Via het Hyvesblog kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Hyves en kennis maken met de verschillende afdelingen. Het doel van het blog is om wat meer over Hyves naar buiten te brengen en een scheiding te maken tussen het product Hyves en het merk Hyves. In gesprek met Wouter Glaser.

Wat is het?

“Het Hyvesblog is een bedrijfsweblog om belanghebbenden en geïnteresseerden (journalisten, maar ook Social Mediaspecalisten, marketeers, ontwikkelaars, bloggers en natuurlijk Hyves fans) te informeren over Hyves. Via het Hyvesblog kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Hyves en kennis maken met de verschillende afdelingen. Verschillende medewerkers van Hyves krijgen rechten om verhalen in te sturen zodat je een zo breed mogelijk aantal onderwerpen krijgt en via het blog een kijkje in de organisatie krijgt. Op de blog gaan we in op verschillende onderwerpen, van cases tot aan een testproject waar programmeurs aan werken. Om het makkelijk te maken voor de bezoekers, kunnen ze zelf aan- en uitvinken welke categorieën zij interessant vinden; de blog onthoudt deze keuze voor het volgende bezoek.”

Waarom dit initiatief en waarom juist nu (nog) een blog?

“Communicatie is aan veel veranderingen onderhevig. Vroeger gebruikte Hyves voornamelijk het product zelf om te communiceren, daar zijn vanaf vorig jaar persberichten en social media releases aan toegevoegd. Met deze stap spelen we in op de trend dat bedrijven opener zijn in communicatie en kan iedereen die geïnteresseerd is de informatie ophalen. Een andere reden is dat we veel verzoeken vanuit de media ontvangen om informatie geleidelijker aan te leveren. Met het Hyvesblog geven we media de mogelijkheid om geregeld aandacht te besteden aan Hyves. Op termijn is het de bedoeling dat de verschillende sites zoals werken bij Hyves en adverteren op Hyves volledig worden geïntegreerd in deze weblog.”

Hoe werkt het?

“Op de homepage van de weblog staan zes categorieën weergegeven (adverteren, cases, community, Hyves HQ, nieuws en technologie). Deze categorieën staan automatisch aangevinkt waardoor alles wordt weergegeven. Door een categorie uit te vinken, wordt alleen informatie weergegeven die de lezer wil zien. Artikelen kunnen vervolgens gedeeld worden via Hyves, Twitter, LinkedIn en Facebook. Onder het artikel is het uiteraard ook mogelijk om een reactie achter te laten. Het Hyvesblog kent ook een pagina om beeldmateriaal van Hyves en van Hyves Connect te downloaden. Dankzij deze laatste functionaliteit kunnen webmasters bijvoorbeeld de respect knop toevoegen aan hun website of het mogelijk maken voor de gebruikers op hun website in te loggen met Hyves inloggegevens.”

 

Wat zijn de facts?

“Er wordt enthousiast gereageerd via Twitter en een aantal journalisten hebben al aangegeven Hyvesblog.nl toe te voegen aan hun RSS-feed om zo up te date te blijven met nieuwtjes omtrent Hyves.”

Wie is betrokken?

“De weblog is een initatief van Wouter Glaser. De layout van de blog is ontwikkeld door Ramon Gervais, designer bij Hyves. Het bouwen, opmaken van de templates en categoriëen, kortom het WordPress werk, komt op het conto van freelancer Geert Smit.”