Gespot

Al Jazeera app: Wereldnieuws uit het Midden Oosten

0

Via de Al Jazeera app blijf je op de hoogte van het wereldnieuws met de focus op het Midden Oosten. Naast de livestream en het nieuws vind je ook verschillende columns en is er ook de mogelijkheid om via de app zelf nieuws voor de zender aan te leveren. Lisette Sens van Service2Media, mede-ontwikkelaar van de app, vertelt.

Wat is het?

“Nieuwszender Al Jazeera is werelwijd bekend om hun verslaggeving over het nieuws in het Midden Oosten. In de afgelopen jaren hadden ze ook een app die live nieuwsuitzendingen streamde. In de afgelopen jaren is Al Jazeera erg groot geworden en brengt de zender naast het nieuws uit het Midden Oosten ook wereldnieuws. Nu komt Al Jazeera in samenwerking met Service2Media met een app die je op de hoogte houdt van het wereldnieuws met een duidelijke focus op het Midden Oosten.”

Waarom dit initiatief?

“De Arabische nieuwszender heeft in de afgelopen jaren wereldwijde bekendheid verworven. Hierdoor werd de drang groot door niet alleen als nieuwskanaal, maar ook in andere uiting anders te zijn dan de gevestigde nieuws partijen.”

Hoe werkt het?

“Er was al een Al Jazeera app voor het bekijken van de livestream van de nieuwszender. De nieuwe Al Jazeera apps zijn echter een stuk uitgebreider. Naast de livestream kun je nu ook terecht voor geschreven nieuwsberichten die vaak worden aangevuld met beeldmateriaal (foto’s en video’s). Het nieuws is gerangschikt naar verschillende regio’s die via een schuifmenu te selecteren zijn. Naast het nieuws vind je ook verschillende columns en is er ook de mogelijkheid om via de app zelf nieuws voor de zender aan te leveren. Als je de app gaat gebruiken zal het je ook opvallen dat er vernieuwende features zijn, zoals het selecteren van nieuwscategorieën, en dat er meerdere mogelijkheden om door artikelen te browsen zoals een ‘full article view’, een ‘quick scan’ en ‘view next’.”

Wat zijn de facts?

“De downloadcijfers zijn nog niet bekend.”

 

Wie is betrokken

“Wij hebben als Service2Media samen met Al Jazeraa de het ontwerp van de apps gemaakt. Daarna hebben wij de ontwikkeling en uitrol van de apps op meerdere mobiele platformen gefaciliteerd. Ons eigen App Lifecycle Platform garandeert consistentie van de app op zowel een besturingssysteem als Blackberry OS als Android.”