Case VPRO: contentmarketing & social media

De VPRO koos voor een incompany-traject via Frankwatching. Doel van de omroepvereniging was om de social kennis van het interne marketingteam te vergroten. Op onze beurt benaderden wij marketingbureau Timm & Pimm om bij de VPRO op maat gemaakte workshops en trainingen te geven.

De behoeften van het team lagen vooral op het gebied van social advertising, optimalisatie en rapportage. Ook wilde de VPRO graag betere interne communicatie realiseren en het team beter in staat stellen om externe bureaus en partijen aan te sturen. In totaal namen 75 medewerkers deel aan maatwerk-trainingen over o.a. Facebook advertising, Google Adwords & Google Analytics.

Resultaat

Het trainingstraject was een groot succes. Volgens de VPRO hebben de marketing- en communicatieafdelingen veel praktische kennis opgedaan en zijn zij beter in staat om externe bureaus aan te sturen, de juiste vragen te stellen en de eigen social media uit te voeren.

Na afloop heeft de omroep Frankwatching gevraagd om ook workshops te verzorgen voor andere VPRO-redacties, zoals 3voor12, Tegenlicht en Zondag met Lubach. De verschillende redacties weten nu beter hoe social media kunnen worden ingezet bij de promotie en versterking van televisie- en radioprogramma’s of websites.

Diederik Hoekstra, Marketingmanager:
“Timm & Pimm bood in samenwerking met Frankwatching workshops en trainingen die afgestemd waren op de behoeftes van onze marketing-communicatieafdeling en redacties. Ze vertaalden de inhoudelijke kennis over hun vakgebied naar de VPRO. Ze wisten zich goed in te leven in wat voor ons van belang is en wat er specifiek speelt in ons domein. Hierdoor wisten ze onze positief-kritische medewerkers te overtuigen van hun kunde op het gebied van social marketing. Het is heel prettig dat we ook achteraf nog altijd met onze vragen terecht konden.”