Gespot

Appie: De vernieuwde service van Albert Heijn

0


Appie
, kende je al voor op je iPhone, maar nu is Appie ook beschikbaar op ah.nl en kun je  gemaakte boodschappenlijstjes synchroniseren met je iPhone. In gesprek met Jeroen Blaauw, manager E-Business Ahold.

Wat is het?

“Appie is een service van Albert Heijn. De service verscheen in november 2009 als eerste op iPhone en werd later ook beschikbaar voor Androidtoestellen. Appie helpt je helpen bij het onthouden, kiezen en doen van je boodschappen.

Sinds november 2010 is Appie ook beschikbaar op ah.nl en vanaf 3 februari bieden we twee nieuwe mogelijkheden in Appie. Appie is uitgebreid met een nieuwe synchronisatiefunctie zodat je vanaf meerdere apparaten en met meerdere personen je boodschappenlijstje samen kunt stellen en delen. Daarnaast bevat Appie vernieuwingen die het nog makkelijker maken om Bonusvoordeel te behalen. Als je jouw Bonuskaartnummer hebt ingegeven, ontvang je aanbiedingen voortaan op volgorde van wat je eerder hebt gekocht. Daarnaast geeft Appie inzicht in de productvarianten van de Bonusaanbiedingen. De aanbiedingen zijn vanaf nu ook eerder te bekijken: op zondag de aanbiedingen tot en met zondag én vanaf maandag.”

Waarom dit initiatief?

“Al in 1887 vroeg Albert Heijn aan klanten in zijn winkeltje in Oostzaan ‘Waarmee kan ik u helpen?’. Deze vraag is tot en met de dag van vandaag een belangrijk uitgangspunt in de strategie van Albert Heijn. Daarom vraagt ook Appie aan zijn gebruikers: ‘Kan ik je helpen?’. De introductie van Appie past binnen de missie van Albert Heijn om de dagelijkse boodschappen zo plezierig mogelijk te maken. De techniek biedt hiervoor steeds meer mogelijkheden. We zien dat klanten Appie erg op prijs stellen en ons voorzien van suggesties voor vernieuwingen. Het synchroniseren van de boodschappenlijst tussen meerdere apparaten is een veelgeuite wens van Appie-gebruikers. Klanten willen de mogelijkheid hebben om hun boodschappenlijstje te delen met twee mobiele telefoons of met een computer en een mobiele telefoon. Met de nieuwe synchronisatiefunctie is dit allebei mogelijk.”

Hoe werkt het?

“Appie helpt je bij het onthouden, kiezen en doen van de boodschappen. Een boodschappenlijstje is snel gemaakt met functies als autosuggest en de barcodesanner. Bij het intikken van de eerste letters van de boodschap herkent Appie het gewenste product. Aankopen uit het verleden kunnen aan de hand van het AH Bonuskaartnummer snel aan het boodschappenlijstje worden toegevoegd. Dit geldt ook voor de wekelijkse Bonusaanbiedingen en de nieuwste producten uit het assortiment. Ook biedt Appie volop inspiratie met meer dan 10.000 lekkere recepten uit AllerHande en receptkaarten. De ingrediënten in het recept worden snel toegevoegd aan de boodschappenlijst en favoriete recepten kunnen gemakkelijk worden bewaard. Het recept kan op de smartphone in ‘kookstand’ worden gezet zodat de tekst vergroot wordt en hierdoor duidelijk leesbaar is tijdens het koken.

Bonusaanbiedingen en eerdere aankopen worden eenvoudig toegevoegd aan je lijstje. In de winkel kun je met de looproute alle producten in een handige volgorde verzamelen en van het lijstje strepen. Appie bevat ook andere handige functies zoals een winkelvinder voor adressen en openingstijden. En vanaf nu kunnen klanten dus ook vanaf meerdere apparaten en met meerdere personen hun boodschappenlijstje samen kunnen stellen en delen. ”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Appie is tot begin februari 2011 580.000 keer gedownload, maar nu dus ook beschikbaar op ah.nl.”

Wie is betrokken?

Appie is tot stand gekomen in samenwerking met IceMobile.”