Event gespot: Crossmedia – van theorie naar praktijk:
Speciaal voor alle Frankwatching bezoekers nu € 75,- korting.
Wat wordt er georganiseerd?
Workshop Crossmedia – Van theorie naar praktijk.
Crossmedia gaat over het effectief overbrengen van uw boodschap. Het gebruikte medium is hierbij van ondergeschikt belang, het gaat primair om de (versterking van) de boodschap. Crossmedia-campagnes zijn – mits gebruik wordt gemaakt van de juiste concepten – effectiever en kostenefficiënter dan traditionele mediacampagnes. Enerzijds heeft u meer mogelijkheden uw doelgroep (weer) te bereiken, anderzijds heeft u door inzet van online middelen een beter inzicht in de effectiviteit.
Voor wie is het?
De workshop Crossmedia is interessant als je de spelregels en dynamiek van crossmedia-formats wilt leren kennen en de vaardigheden wilt ontwikkelen die nodig zijn om succesvolle, efficiënte maar ook creatieve bijdragen aan crossmediale concepten te leveren. De workshops zijn in het bijzonder interessant als je werkzaam bent in het marketing en/of communicatie segment.
Wat is er te doen?
Aan de hand van een theoretische basis van het huidige nieuwe medialandschap, brainstormsessie en projectsimulatie wordt er kennis gemaakt met de vele facetten van crossmedia format-ontwikkeling. Tijdens de presentaties van 26 maart wordt er onder meer ingegaan op internettrends als weblogs en moblogs, RSS, Qport, podcasting en interactieve virals. Verder wordt er stil gestaan bij de nieuwe mogelijkheden van mobiele devices en games. In de workshop zullen verschillende crossmedia formats besproken worden die zijn ontwikkeld door – de generatie crossmediale denkers – studenten van de Universiteit Utrecht en de Kunstacademie.
U ontdekt dat crossmedia een manier van communiceren is, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen één of meerdere hoofdmedia en additionele media. En hoe u zelf een crossmedia campagne opzet.
Welke presentaties zijn er?
De nadruk ligt bij de bijeenkomst van 26 maart op de theorie en het speelveld van crossmedia. In de middag wordt er d.m.v. een virtual case kennis gemaakt met de praktijk van crossmedia. De workshop van 2 april zal puur op de praktijk focussen. Bezoekers gaan met de theoretische kennis van de eerste bijeenkomst aan de slag met echte crossmedia cases. Deelnemers kunnen vooraf hun eigen case aanleveren waarna deze tijdens de sessie van 2 april aan bod zal komen.
Wilt u slechts aan een van de twee sessies deelnemen? Neemt u dan contact met met Marije Nieuwenhuis: (030) 29 14 104 of [email protected].
Programma 26 maart
09.00 Ontvangst
09.30 Introductie Crossmedia: termen, begrippen en het speelveld door Peter Luit
10.15 Theorie in crossmedia formats, begripsvorming door Indira Reynaert
11.00 Pauze
11.15 Hoe het crossmedia speelveld te volgen door Peter Luit
11.45 Voorbeelden van innovatieve crossmedia toepassingen door Indira Reynaert
12.15 Introductie crossmedia case door Peter Luit
12.45 Lunch
13.30 Aan de slag met virtual case door Peter Luit en Indira Reynaert
15.15 Pauze
15.30 Deelnemers presenteren de uitwerking van hun case
16.15 Evaluatie virtual case door Peter Luit en Indira Reynaert
16.45 Samenvatting en vervolgstappen voor bijeenkomst van 2 april waar eigen cases worden behandeld tijdens de praktijksessie door Bram Alkema, Peter Luit en Indira Reynaert
17.15 Borrel
Programma 2 april
09.00 Ontvangt en registratie
09.30 Openingspresentatie door Bram Alkema
10.00 Aan de slag met crossmedia case 1 door Bram Alkema
11.00 Pauze
11.15 Uitwerking en evaluatie case 1 door Bram Alkema
12.30 Lunch
13.15 Aan de slag met crossmedia case 2 door Bram Alkema
15.00 Pauze
15.15 Uitwerking en crossmedia evaluatie case 2 door Bram Alkema
16.00 Vervolgstappen en crossmedia plan door Bram Alkema
17.00 Vragenronde
17.30 Borrel
Waar is het en wat kost het?
De masterclass is in Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht.
De workshop kost 495 euro per bijeenkomst of 895 euro voor beide workshops
Inschrijven kan je via de site van Media Plaza. Vul bij inschrijving de couponcode ‘frankwatching’ in voor € 75 korting!
Wat is het?
[gespot_images]