Site gespot: DROPSTUFF.nl:

Multimediaal platform voor discussies over kunst en vrijheid van meningsuiting. Top of flop?
Wat doet DROPSTUFF.nl?
“DROPSTUFF.nl is een multimediaal platform voor discussie over kunst en vrijheid van meningsuiting. Dropstuff.nl bestaat uit een rondreizend paviljoen en de website. Dropstuff.nl daagt vooral jongeren uit om hun mening te geven over zaken als politiek, geloof, sex en cultuur. Er is ook een speciaal voor Dropstuff.nl ontwikkeld lespakket waarmee leerlingen van middelbare scholen tijdens de CKV-lessen met Dropstuff.nl aan het werk gaan.
Op DROPSTUFF.nl worden stellingen geplaatst waarop het publiek kan reageren. De stellingen zijn tevens zichtbaar op ons mobiele paviljoen, uitgerust met een LED-wand van 60m2. Op deze stellingen kan gereageerd worden via SMS, MMS en e-mail. Bij de berichten kunnen foto’s, filmpjes en afbeeldingen worden meegestuurd die deze meningen versterken of verduidelijken.”
[gespot_images]
Waarom DROPSTUFF.nl?
“De achterliggende gedachte van DROPSTUFF.nl is de vrijheid van meningsuiting in relatie tot kunst en media. De onderwerpen die Dropstuff.nl aansnijdt hebben betrekking op verschillende genres, uiteenlopend van kunst, politiek, seks, cultuur, jongeren etc. Op dit platform gaan mensen in de openbare ruimte met elkaar in discussie. Op deze manier ziet het publiek ook de mening van anderen en kan zo nieuwe inzichten opdoen.”
Hoe werkt DROPSTUFF.nl?
“DROPSTUFF.nl is een toegankelijke website waarin iedereen zijn weg kan vinden. De site geeft informatie over de komende events en de programmering van Dropstuff.nl en alle reacties van bezoekers in de vorm van filmpjes etc. Ook is er de mogelijkheid om te reageren op de stelling van dat moment. Deze reacties worden vervolgens weergegeven op de website en op het LED-scherm van het paviljoen.”
Wat zijn de facts van DROPSTUFF.nl?
“De eerste filmpjes van de test van vorige week staan op DROPSTUFF.nl en op YouTube.”
https://www.youtube.com/watch?v=HFqRfBjWry4
Wie maakt DROPSTUFF.nl?
“De ontwerpers en intiatiefnemers van dit project zijn kunstenaar René van Engelenburg en opdrachtgever Edwin Jacobs, directeur van Museum de Lakenhal in Leiden. De personen achter het grafisch ontwerp, het interactive design en de software zijn Kristiaan der Nederlanden en Daniël van Gils.”
Frankwatching in gesprek met Judith Van Erve van Glossy Affairs