Site gespot: Tipit.to

Fooien voor internetsites. Top of flop?
Wat doet Tipit.to?
“Tipit.to is een nieuwe manier voor sites om geld te verdienen. Site-eigenaren kunnen een Tipit.to knop op hun site zetten waarna bezoekers via die knop een fooi kunnen achterlaten. Bezoekers kunnen verder zien welke sites er populair zijn (op basis van donaties) en wat hun vrienden hebben getipt.”
[gespot_images]
Waarom Tipit.to?
“De inspiratiebron is wat wij voluntary economies noemen. Op het internet is er een heleboel content gratis beschikbaar en dit heeft verschuivingen ten gevolg voor de verdienmodellen van veel sites. Betaalde content werkt niet echt en het ziet ernaar uit dat de effectiviteit van advertenties minder en minder wordt. Een nieuw verdienmodel wat minder onder druk staat is betaling naderhand op basis van echte waardering.
De ambitie is om in een economie waarin meer en meer vrijwillig betaald wordt voor diensten die zijn geleverd op basis van een subjectieve waardering (dus hoeveel is iets mij waard en hoeveel ben ik bereid uit te geven) een belangrijke rol als betaalmiddel / verrekenmiddel in te nemen.”
Hoe werkt Tipit.to?
“Registreer je op Tipit.to en maak een tipjar aan. Deze tipjar heeft een link die je kunt doorsturen en we bieden code aan om een knop op je site te zetten.
Bezoekers die op die knop drukken kunnen een fooi achterlaten voor jouw site. Deze fooi mag al beginnen vanaf een paar eurocent. Wij houden achter de schermen bij wie wat heeft getipt en wanneer iemand genoeg heeft achtergelaten om er een transactie van te maken, dan vragen we of hij het geld over wil maken.”
Wat zijn de facts van Tipit.to?
“Tipit.to heeft een groeiend aantal gebruikers en bezoekers. Statistieken staan op de website. De eerste transacties zijn binnen en een jongen wiens huis in afgebrand verzamelt donaties via Tipit.to.”
Wie maakt Tipit.to?
“Het team achter Tipit.to is Reinier Zwiterloot, Jeroen van Embden en Alper Çugun alle drie voormalig studenten van de TU Delft met een grote affiniteit met webapplicaties en ondernemen.”
Frankwatching in gesprek met Alper Çugun van Tipit.to.