Gespot

Vroege Vogels Gallery Widget: Vogels op je tv

0

24 uur per dag op je televisie natuurfoto’s bekijken. Een gesprek met Edwin Valent van Vara over de Vroege Vogels Gallery Widget.

Wat doet de widget?

“De Vroege Vogels Gallery Widget biedt de mogelijkheid om het grote succes van de online gallery nu ook op je TV te beleven. Je kunt niet alleen hun eigen foto’s bekijken, maar ook de favoriete foto’s van de redactie en de foto’s van andere gebruikers. De meerwaarde van deze widget zit hem vooral in het feit dat je nu op een groot scherm de mooiste foto’s uit de gallery kunt bekijken en zelfs direct kunt zoeken in de vele foto’s die op dit moment in de
gallery staan.”

Waarom deze widget?

“Als VARA geloven we heel erg in de toekomst van internet via allerlei schermen. Dus ook tv. Daarom experimenteren we daar altijd als eerste mee. Zo hebben we een pilot lopen met DWDD op Philips Net TV en nu dus met een Vroege Vogels widget bij Yahoo! We doen graag mee met zulke initiatieven omdat de wereld van connected tv nu gevormd wordt. Zeer waardevol om daar ervaring in op te doen en onze gebruikers die onze content via deze weg willen ontvangen te bedienen.”

Hoe werkt de widget?

“De widget is eenvoudig te downloaden in de Yahoo! Widget Gallery (op dit moment alleen bij SONY en binnenkort ook bij Samsung). Je hoeft verder niet in te loggen, wat vaak toch nog een omslachtig proces lijkt. Na het downloaden kan je gemakkelijk door categorieën browsen en details van foto’s bekijken.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“Op dit moment hebben we nog geen cijfers beschikbaar, aangezien de widget net bij SONY is gelanceerd. Hoe de widget bij gebruikers gaat vallen is op deze korte termijn nog niet te zeggen, mede doordat alleen recente TV toestellen deze widgets ondersteunen en de markt nog erg pril is. Wel ontwikkelt de markt zich razendsnel op het gebied van TV’s met een internet connectie, dus is het slechts een kwestie van tijd totdat de widget zijn weg naar de andere huiskamers vindt.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“De afdeling Nieuwe Media van de VARA, met Reinier Kaper als senior projectleider, heeft de widget vormgegeven en zelf ontwikkeld.”