Training Google Analytics (gevorderd)
8.4

Training Google Analytics (gevorderd)

Vertaal data naar waardevolle inzichten

1 dag
Utrecht
€ 690,00
10
0
0
0
0
0

Met Google Analytics ben je eigenaar van een enorme hoeveelheid gegevens. Nu je de basis van deze tool onder de knie hebt, weet je deze data te vertalen naar waardevolle inzichten. Maar hoe richt je Google Analytics in op de specifieke behoeften van jouw organisatie? Hoe zet je A/B-testen op, maak je doeltreffende dashboards en maak je op basis van al die data concrete verbeteringen in conversie en gebruikerservaring?

Volg deze training als onderdeel van de korte opleiding Webanalytics en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training Google Analytics (gevorderd)?

Tijdens de training Google Analytics voor gevorderden leer je geavanceerde technieken voor website- en campagne-optimalisatie. Aan de hand van inspirerende voorbeelden leer je hoe je de customer journey meetbaar maakt en hoe je deze kunt benutten om meer resultaat uit je online campagnes te halen. Je leert hoe je blokkades voor conversie kunt identificeren en wegnemen met behulp van een A/B-test. Je bent in staat verschillende doelgroepen te  analyseren om zo tot concrete verbeteringen te komen op je website.

Na afloop van de training Google Analytics (gevorderd):

 • Beschik je over praktische handvatten om je gegevens te vertalen naar concrete verbeteringen op je website en in je campagnes.
 • Kun je een A/B-test opzetten met Google Optimize en Google Analytics.
 • Beschik je over praktische vaardigheden om doeltreffende dashboards te maken.
 • Leer je beslissingen te nemen op basis van gegevens in plaats van een onderbuikgevoel.
 • Ken je de allernieuwste methodes om jouw online marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor online marketeers, online communicatieadviseurs, webanalisten, UX designers en iedereen die online campagnes bedenkt en op zoek is naar meer  en beter inzicht.

Voor de vervolgtraining Google Analytics is het belangrijk dat je beschikt over de volgende basiskennis:

 • Accountstructuur van Google Analytics: Account, Property’s en weergaven
 • Instellingen in Google Analytics: Doelen en Filters
 • Basisbegrippen: Gebruikers, sessies en paginaweergaves
 • Verkeersbronnen en campagnes analyseren
 • Campagnes taggen met de URL builder
 • Analyse van de pagina’s van je site, inclusief landingspagina’s en uitstappagina’s
 • Dashboards basiskennis

Heb je deze kennis (nog) niet? Volg dan eerst de training Google Analytics (basis). Kennis van en toegang tot Google Tag Manager is niet vereist, maar wel een pré.

Tip: maak gebruik van de persoonlijke coachingsmodule!

Als aanvulling op de training kun je gebruikmaken van de persoonlijke coachingsmodule. De trainer begeleidt je in 2 uur tijd persoonlijk bij het inrichten van specifieke behoefte van jouw organisatie. De kosten hiervoor zijn € 250,- excl. btw. Het is aan jou om aan te geven waar na afloop van de training je behoefte ligt. Tijdens een-op-eensessies via Skype, mail, telefoon of Google Hangouts, worden eventuele knelpunten en succesfactoren besproken.

Pascal Selles is online marketing consultant bij Hayona en gecertificeerd Google AdWords en Google Analytics professional.

Leon Korteweg is online marketing consultant bij Hayona. Hij is gecertificeerd Google Analytics professional en schreef eerder dit jaar mee aan het boek Google Analytics in 60 minuten.

Tijdens de training Google Analytics (gevorderd) komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Customer Journey meetbaar maken
 • Micro-interacties meten met gebeurtenissen
 • Doelgroepen op je site analyseren met segmenten
 • A/B-testen met Google Optimize en Google Analytics
 • Campagne-optimalisatie met conversie-attributie
 • Offline conversies meten met het measurement protocol
 • Dashboards maken in Google Analytics en Google Data Studio
 • De training Google Analytics (gevorderd) is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop noodzakelijk. Een tablet is niet geschikt voor deze training, omdat de interface van Google Analytics dan slechts gedeeltelijk te zien is.
 • Het is (vanzelfsprekend) nodig om toegang te hebben tot het Analytics-account van je organisatie (als beheerder). Als je niet beschikt over een eigen Google Analytics account is het mogelijk gebruik te maken van een testaccount.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2018. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

Leuke en informatieve dag gehad bij Frankwatching. TIjdens de training gingen we direct de diepte in zonder onnodige lange introductie of uitleg. De trainer gaf goede Google Analytiycs praktijkvoorbeelden waar we echt wat mee konden. Daarnaast werd de stof erg goed vertaald naar de praktijk van de deelnemers. Aanrader!

20-09-2017

Elsa

De locatie is goed geregeld, deze is met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Seats2Meet heeft de kamers comfortabel ingericht, en de catering is fantastisch. De training zelf is erg goed. Er is genoeg tijd voor vragen als die er zijn, en er zit een logische opbouw in de presentatie. Wij begonnen met de basis (structuur en technische werking), en hebben toen steeds geavanceerdere onderwerpen behandeld (multi-channel rapporten, Google Tag Manager, aangepaste dimensies/metrieken, A/B-testing). Mijn énige minpuntje is dat je de kamer verlaat met het idee dat er nóg meer te ontdekken is.

15-02-2017

Sean deLeeuw

marketeer bij CreaBea B.V.

Een waardevolle training. Ondanks de hoeveelheid informatie, wist Christian de Rijke dit op een rustige manier over te brengen. Helder en duidelijk. Door deze training kan ik meer uit mijn Google Analytics statistieken halen en voel ik me ook zelfverzekerder over de zuiverheid van de statistieken. Top!

16-09-2016

Jennifer

Prima training, zeer informatief. Had persoonlijk iets meer praktijk willen hebben, de training is vooral gericht op de theorie. Goede locatie ook overigens.

15-09-2016

Ingeborg Abendanon

Afgelopen maandag de cursus mogen bijwonen. Een fijne agenda voor de gehele dag die duidelijk werd uitgelegd. Er was genoeg tijd voor vragen, voorbeelden, uitproberen van bepaalde functies die onbekend waren voor de cursisten en zeker een groot compliment over de catering van de gehele dag. Al met al een geslaagde cursus :)

15-09-2016

naomi de boer

De training sloot aan op de vraagstukken waar we in de praktijk tegenaan lopen. Praktisch om goed strategisch advies te kunnen geven naar interne stakeholders. Prima leermoment!

27-06-2016

Petra Heimgartner

Training was weer erg leuk echter wel een groot nadeel dat er zeer veel cursisten niet over de basiskennis beschikt en al wel direct van start gaat met gevorderde training. Hierdoor is de basis training welke ik gedaan heb eigenlijk onnodig aangezien dit nogmaals behandeld wordt tijdens de gevorderde.

27-06-2016

Herbert Veneberg

Uitstekende training waarbij dieper wordt ingegaan op de zeer uitgebreide mogelijkheden die GA de online marketeer biedt. Door de kleine groepen waarin de training wordt gegeven ontstaat de ideale mix tussen het behandelen van de benodigde theorie en concrete praktijkcases.

24-09-2015

Remco Hanenberg

MarCom Specialist bij Koning & Hartman

De trainer nam veel tijd om alle facetten toe te lichten en vragen van deelnemers te beantwoorden. Een absolute aanrader!

13-03-2015

Dennis

Online Content Marketeer bij DHL

Inspirerende training in inspirerende omgeving. Veel notities gemaakt, die ik nu direct wil uitwerken in de praktijk. We deden al veel met Google Analytics, maar er blijkt nog zoveel meer mogelijk! De trainer was uitstekend op de hoogte van de meest recente wijzigingen en mogelijkheden.

10-03-2015

Jaap Meijer

Ict manager bij Nederlands Dagblad

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Google Analytics (gevorderd) op 14-11-2017 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.