Training Google Analytics (gevorderd)
8.5

Training Google Analytics (gevorderd)

Vertaal data naar waardevolle inzichten

1 dag
Utrecht
€ 690,00
21
0
0
0
0
0

Met Google Analytics ben je eigenaar van een enorme hoeveelheid gegevens. Nu je de basis van deze tool onder de knie hebt, weet je deze data te vertalen naar waardevolle inzichten. Maar hoe richt je Google Analytics in op de specifieke behoeften van jouw organisatie? Hoe zet je A/B-testen op, maak je doeltreffende dashboards en maak je op basis van al die data concrete verbeteringen in conversie en gebruikerservaring?

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Webanalytics en ontvang 10% korting.

Wat leer je tijdens de training Google Analytics (gevorderd)?

Tijdens de training Google Analytics voor gevorderden leer je geavanceerde technieken voor website- en campagne-optimalisatie. Aan de hand van inspirerende voorbeelden leer je hoe je de customer journey meetbaar maakt en hoe je deze kunt benutten om meer resultaat uit je online campagnes te halen. Je leert hoe je blokkades voor conversie kunt identificeren en wegnemen met behulp van een A/B-test. Je bent in staat verschillende doelgroepen te  analyseren om zo tot concrete verbeteringen te komen op je website.

Na afloop van de training Google Analytics (gevorderd):

 • Beschik je over praktische handvatten om je gegevens te vertalen naar concrete verbeteringen op je website en in je campagnes.
 • Kun je een A/B-test opzetten met Google Optimize en Google Analytics.
 • Beschik je over praktische vaardigheden om doeltreffende dashboards te maken.
 • Leer je beslissingen te nemen op basis van gegevens in plaats van een onderbuikgevoel.
 • Ken je de allernieuwste methodes om jouw online marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor online marketeers, online communicatieadviseurs, webanalisten, UX designers en iedereen die online campagnes bedenkt en op zoek is naar meer  en beter inzicht.

Voor de vervolgtraining Google Analytics is het belangrijk dat je beschikt over de volgende basiskennis:

 • Accountstructuur van Google Analytics: Account, Property’s en weergaven
 • Instellingen in Google Analytics: Doelen en Filters
 • Basisbegrippen: Gebruikers, sessies en paginaweergaves
 • Verkeersbronnen en campagnes analyseren
 • Campagnes taggen met de URL builder
 • Analyse van de pagina’s van je site, inclusief landingspagina’s en uitstappagina’s
 • Dashboards basiskennis

Heb je deze kennis (nog) niet? Volg dan eerst de training Google Analytics (basis). Kennis van en toegang tot Google Tag Manager is niet vereist, maar wel een pré.

Pascal Selles is online marketing consultant bij Hayona en gecertificeerd Google Ads en Google Analytics professional.

Leon Korteweg is online marketing consultant bij Hayona. Hij is gecertificeerd Google Analytics professional en mede auteur van het boek Google Analytics in 60 minuten.

Tijdens de training Google Analytics (gevorderd) komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Customer Journey meetbaar maken
 • Micro-interacties meten met gebeurtenissen
 • Doelgroepen op je site analyseren met segmenten
 • A/B-testen met Google Optimize en Google Analytics
 • Campagne-optimalisatie met conversie-attributie
 • Offline conversies meten met het measurement protocol
 • Dashboards maken in Google Analytics en Google Data Studio
 • De training Google Analytics (gevorderd) is een eendaagse training.
 • De training is van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop noodzakelijk. Een tablet is niet geschikt voor deze training, omdat de interface van Google Analytics dan slechts gedeeltelijk te zien is.
 • Het is (vanzelfsprekend) nodig om toegang te hebben tot het Analytics-account van je organisatie (als beheerder). Als je niet beschikt over een eigen Google Analytics account is het mogelijk gebruik te maken van een testaccount.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

Ik was bang dat het teveel met Google Advertising te maken zou hebben, terwijl ik vooral e-mail en social media marketing inzet. Het tegendeel bleek waar. Zoals Leon zegt aan het begin: je krijgt ontzettend veel tools en kennis aangereikt waar je zelf je ideale mix van maakt om in te zetten. Leon liet alles duidelijk zien, gaf genoeg tijd om er zelf even mee te spelen en bracht ondanks de hoeveelheid lesstof enorm veel rust in de dag. Superfijn, en dat kan natuurlijk alleen maar omdat hij veel kennis en ervaring heeft. Ik ben verbaasd hoeveel we in een dag gedaan en geleerd hebben. Absolute aanrader voor iedereen die echt inzicht wil.

24-08-2018

Kim

Erg relevante training. Er worden veel praktijkvoorbeelden behandeld en het is ook mogelijk om eigen issues vanuit de praktijk direct op te pakken. De training was erg concreet en bood veel handvatten om in je eigen werkveld toe te passen.

23-08-2018

Femme Bos

Zeer waardevolle training waarbij ik nieuwe GA functies heb geleerd die meteen toepasbaar zijn voor onze organisatie.

22-08-2018

Simone

Zinvol en snel toe te passen in eigen organisatie!

22-05-2018

Elsa

Wederom een goede, leuke en inspirende training. Iedere keer weer kom ik enthousiast en vol energie terug. Op naar de volgende.

18-05-2018

Miranda

De training Google Analytics voor gevorden werd gegeven door Pascal Selles. Dit is een hele kundige trainer met veel ervaring. In de training heb ik veel geleerd en er werden veel praktische tips meegegeven om zelf verder aan de slag te gaan. De cursus is erg aan te raden.

19-02-2018

Willemijn Roelofsen

Goede veelomvattende training waarin je de fijne kneepjes van Google Analytics en de aanvullende tools leert. Een stevige basiskennis van Analytics is nodig om de cursus goed te kunnen volgen.

14-02-2018

Ilse Keuenhof

De training is informatief, met een mooie mix tussen theorie en praktijk. Als je specifieke (bedrijfsgerelateerde) vragen hebt, dan worden deze tijdens of na de training persoonlijk behandeld.

21-11-2017

Floor

Ik vond de training enorm leerzaam. Het niveau was goed. Hoewel er veel informatie gegeven werd, was alles goed te volgen. Vooral omdat er veel gelegenheid was vragen te stellen, doordat de groep redelijk klein was. Ter voorbereiding op de cursus werd al gevraagd om input te geven over jouw pijn-punten. Deze kwamen vervolgens tijdens de cursus ook echt aan bod. Ik kwam geïnspireerd thuis en zou de cursus zeker aanraden aan anderen die meer van Analytics wil weten aanraden!

20-11-2017

Susanne Afman

Erg nuttig met veel nieuwe weetjes die je direct kunt toepassen. Erg zinvol, dus een aanrader.

12-10-2017

Anne Claire van der Lugt

Ik vond het een goede training, alleen niet voor mij. Als analist ken je de ins en outs van GA, maar hoopte met deze gevorderde training er nog net iets meer uit te kunnen halen. Dat was niet zo. Voor functies waar GA niet je core business is, is het een prima training. Deskundige trainer die rustig uitlegt. Na afloop kun je oa segmenten aanmaken en een dashboard in Datastudio en je hebt Google Optimize gezien .

23-09-2017

Tessa Korenhoff-Sciarone

Leuke en informatieve dag gehad bij Frankwatching. TIjdens de training gingen we direct de diepte in zonder onnodige lange introductie of uitleg. De trainer gaf goede Google Analytiycs praktijkvoorbeelden waar we echt wat mee konden. Daarnaast werd de stof erg goed vertaald naar de praktijk van de deelnemers. Aanrader!

20-09-2017

Elsa

De locatie is goed geregeld, deze is met het openbaar vervoer gemakkelijk bereikbaar. Seats2Meet heeft de kamers comfortabel ingericht, en de catering is fantastisch. De training zelf is erg goed. Er is genoeg tijd voor vragen als die er zijn, en er zit een logische opbouw in de presentatie. Wij begonnen met de basis (structuur en technische werking), en hebben toen steeds geavanceerdere onderwerpen behandeld (multi-channel rapporten, Google Tag Manager, aangepaste dimensies/metrieken, A/B-testing). Mijn énige minpuntje is dat je de kamer verlaat met het idee dat er nóg meer te ontdekken is.

15-02-2017

Sean deLeeuw

online-marketeer bij CreaBea B.V.

Een waardevolle training. Ondanks de hoeveelheid informatie, wist Christian de Rijke dit op een rustige manier over te brengen. Helder en duidelijk. Door deze training kan ik meer uit mijn Google Analytics statistieken halen en voel ik me ook zelfverzekerder over de zuiverheid van de statistieken. Top!

16-09-2016

Jennifer

Prima training, zeer informatief. Had persoonlijk iets meer praktijk willen hebben, de training is vooral gericht op de theorie. Goede locatie ook overigens.

15-09-2016

Ingeborg Abendanon

Afgelopen maandag de cursus mogen bijwonen. Een fijne agenda voor de gehele dag die duidelijk werd uitgelegd. Er was genoeg tijd voor vragen, voorbeelden, uitproberen van bepaalde functies die onbekend waren voor de cursisten en zeker een groot compliment over de catering van de gehele dag. Al met al een geslaagde cursus :)

15-09-2016

naomi de boer

De training sloot aan op de vraagstukken waar we in de praktijk tegenaan lopen. Praktisch om goed strategisch advies te kunnen geven naar interne stakeholders. Prima leermoment!

27-06-2016

Petra Heimgartner

Training was weer erg leuk echter wel een groot nadeel dat er zeer veel cursisten niet over de basiskennis beschikt en al wel direct van start gaat met gevorderde training. Hierdoor is de basis training welke ik gedaan heb eigenlijk onnodig aangezien dit nogmaals behandeld wordt tijdens de gevorderde.

27-06-2016

Herbert Veneberg

Uitstekende training waarbij dieper wordt ingegaan op de zeer uitgebreide mogelijkheden die GA de online marketeer biedt. Door de kleine groepen waarin de training wordt gegeven ontstaat de ideale mix tussen het behandelen van de benodigde theorie en concrete praktijkcases.

24-09-2015

Remco Hanenberg

MarCom Specialist bij Koning & Hartman

De trainer nam veel tijd om alle facetten toe te lichten en vragen van deelnemers te beantwoorden. Een absolute aanrader!

13-03-2015

Dennis

Online Content Marketeer bij DHL

Inspirerende training in inspirerende omgeving. Veel notities gemaakt, die ik nu direct wil uitwerken in de praktijk. We deden al veel met Google Analytics, maar er blijkt nog zoveel meer mogelijk! De trainer was uitstekend op de hoogte van de meest recente wijzigingen en mogelijkheden.

10-03-2015

Jaap Meijer

Ict manager bij Nederlands Dagblad

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Google Analytics (gevorderd) op 15-11-2018 bij Seats2Meet (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 690,00 excl. btw.

Alle trainingen
Krijg 6 punten voor het NIMA-SMP programma.
Krijg 6 punten voor het e-Academy programma.
KMO gecertificeerd