Training Online communicatiestrategie
8.4

Training Online communicatiestrategie

Laat online en offline elkaar versterken in jouw organisatie!

3 dagen
Utrecht
€ 1.990,00
8
0
0
0
0
0

Online ontwikkelingen stellen bedrijven en organisaties voor nieuwe uitdagingen. Dat gaat allang niet meer om de vraag of we niet eens ‘iets met Facebook moeten’, maar veel fundamenteler om de vraag hoe we ons moeten verhouden tot een snel veranderende samenleving. Hoe werkt in deze genetwerkte wereld het effectief uitdragen van je boodschap, het bouwen aan relaties en het creëren van draagvlak en betrokkenheid?

 

Volg deze training als onderdeel van de opleiding Online Communicatie en ontvang 10% korting

Wat leer je tijdens de training Online communicatiestrategie?

Tijdens de praktijkgerichte training Online communicatiestrategie bespreken we de belangrijkste pijlers voor een moderne communicatiestrategie en hoe je tot een langetermijn-visie voor je eigen organisatie komt. We bespreken hoe je een gefundeerde keuze maakt in welke media je inzet met welke specifieke doelstellingen. Je leert hoe je conversationele communicatie kunt vormgeven en hoe je tot communicatiecampagnes komt waarbij online en offline communicatie niet alleen naast elkaar bestaan, maar elkaar versterken. Je gaat naar huis met een door jezelf ontwikkeld plan van aanpak voor een online communicatiestrategie.

Na afloop van de training Online communicatiestrategie:

 • Ben je op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in online communicatie.
 • Ben je bekend met de strategische fundamenten van een moderne communicatiestrategie
 • Ken je de bouwstenen en succesfactoren van een online strategie en kun je deze vertalen naar effectieve campagnes.
 • Weet je hoe je tot een langetermijnvisie voor je eigen organisatie komt.
 • Kun je een keuze maken in welke media je inzet voor welke doelstellingen.
 • Weet je hoe je conversationele communicatie kunt vormgeven en hoe je tot communicatiecampagnes komt waarbij on- en offline communicatie elkaar versterken.
 • Ga je naar huis met een door jezelf ontwikkeld plan van aanpak voor een online communicatiestrategie voor je organisatie.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor communicatieadviseurs en communicatiemanagers medeverantwoordelijk voor het communicatiebeleid. De training is gericht op het ontwikkelen van een visie op online communicatie en campagnematig werken.

Martijn Beckers helpt organisaties om eigentijdse antwoorden te vinden op strategische communicatievraagstukken. Expert in de vertaling van strategie naar online én offline campagnes en mooie social content.

Tijdens de training Online communicatiestrategie komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Denken, het strategische uitgangspunt
 • Trends en ontwikkelingen online communicatie.
 • Conversaties en relaties.
 • Bouwstenen en succesfactoren van een online strategie.
 • Interne en externe analyse eigen organisatie.
 • Doen, van eenmalige aandacht naar langdurige betrokkenheid.
 • Bouwen aan betrokkenheid.
 • Campagne-analyse.
 • Van boodschap naar conversaties.
 • Online campagnes: de uitwerking.
 • De training Online communicatiestrategie is een driedaagse training.
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Het meenemen van een laptop of tablet is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.
 • Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.
 • Koffie, thee, water, frisdrank, vers fruit, een uitgebreide lunch en tussendoortjes zijn inbegrepen.
 • Het bedrag voor deelname aan de training is exclusief btw en geldig tot 1 januari 2019. Er zijn geen bijkomende kosten.
 • Na afloop ontvang je een digitaal certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

Zeer waardevolle training gegeven door een uiterst vakbekwame docent. Deze 3-daagse training heb ik ervaren als een mooie manier om vrij snel weer helemaal op de hoogte te zijn van het snel veranderende digitale landschap. Daarnaast kan ik het geleerde direct in de praktijk gefaseerd toepassen. Ik kan niet wachten om met mijn nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Dank Martijn!

30-01-2018

Michiel Witlox

Op zoek naar een '1-2-3 en klaar is je strategie' training? Dan moet je deze niet doen. Je krijgt geen kant-en-klaar product. Wel krijg je een heleboel informatie over wat de basis is voor een goede strategie. En een berg informatie, tips, trucs, ervaringen van mede-cursisten, kijkjes achter de schermen en antwoord op al je vragen. En vooral veel inspiratie.

21-09-2017

Peggy Berben

De training Online communicatiestrategie beveel ik iedereen aan die in zijn of haar werk de online wereld met de offline wereld wilt verbinden. In drie dagen leer je - door zelf met verschillende casussen aan de slag te gaan - alle elementen uit te werken die gezamenlijk de online communicatiestrategie vormen. Daarnaast is het heel leerzaam om ook eens te horen en te zien hoe andere organisaties het online aanpakken. Na deze drie dagen heb ik voldoende inspiratie voor onze vernieuwde online communicatiestrategie!

10-04-2017

Mellanie Burger

Concrete training waar je aan de hand van een duidelijk stappenplan tot een online communicatiestrategie kunt komen. Deze stappen worden toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden van campagnes die bureau Johnny Wonder heeft gedaan. Daarnaast mag je ook zelf aan de slag om online activaties te bedenken voor eigen cases die in je bedrijf spelen. Een feedback punt vind ik dat de introductie op dag 1 iets te lang duurde. Het had van mij iets sneller de 'diepte' in gemogen qua theorie. Verder een hele leuke training waar ook ruimte is voor eigen input.

13-12-2016

Mahlu de Boer

Vorige week een tweede training bij Frankwatching gevolgd. Deze keer Online communicatie strategie welke naadloos aansloot bij de eerdere training Communitymanagement Gevorderen. Zoals gewoonlijk weer een op de praktijk toegespitste training. Uitgebreid, hoge kwaliteit, verdieping, concreet. Zoals ik het verwachtte. Ik heb er persoonlijk veel aan en mijn klanten ook.

12-12-2016

Helma Schellen

Ontzettend veel geleerd tijdens deze training van Frankwatching! De trainer peilt van tevoren en tijdens de training goed de behoeften van alle deelnemers. Zo is iedereen naar huis gegaan met antwoord op hun vraag. Mijn grijze massa is in elk geval goed ge-upgrade betreft de nieuwste online communicatie ontwikkelingen! Een aanrader!

18-10-2016

Faye Lui

Waardevolle training waarin je met duidelijke praktijkvoorbeelden stap voor stap leert hoe je een online communicatieplan opstelt of hoe je je huidige plan kan verbeteren. Daarnaast wordt er ook ingezoomd op het inzetten van social media (Facebook, Twitter, Instagram). Kortom een zeer leerzame training voor zoal de beginner als de gevorderde in online communicatie!

04-10-2016

Marleine Reijmers

Ik heb veel aan deze training gehad. Het is een zinvolle training voor als je in jouw organisatie een (nieuwe) online strategie gaat schrijven.

09-03-2016

A. Horjus

Inschrijfformulier


Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Online communicatiestrategie op 24-01-2019 bij Meeting Plaza (Utrecht) (kies andere datum of locatie). De kosten hiervan bedragen € 1.990,00 excl. btw.

Alle trainingen