Gespot

Site gespot: MINDZ.com

0

Nieuw online socio-business netwerk

Wat doet MINDZ.com?
MINDZ is een online ontmoetingsplek waar gepassioneerde professionals zich kunnen presenteren en met elkaar kennis, ideeën en ervaringen kunnen delen. MINDZ gelooft dat ieder individu een uniek verhaal te vertellen heeft. Daarom bieden wij onze gebruikers de instrumenten waarmee zij dit verhaal – en dus zichzelf – online kunnen presenteren. Op basis van persoonlijke verhalen en activiteit ontwikkelt elke MINDZ-gebruiker een persoonlijk Digitaal MINDZ DNA.

Het persoonlijke Digitale MINDZ DNA bestaat uit een tagcloud die de steekwoorden weergeeft die voor een gebruiker binnen MINDZ.com relevant zijn. Op basis van dat DNA komt de gebruiker automatisch in contact met relevante informatie binnen het netwerk. Zo ontmoeten MINDZ-gebruikers eenvoudig andere gebruikers die zich met dezelfde thema’s bezig houden. Dit kan open via Plaza en gesloten via Cirkels.

Naast het faciliteren van de online ontmoeting, faciliteert MINDZ óók de offline ontmoeting. Een ander belangrijk onderscheidend aspect van MINDZ is dan ook de uitgebreide Event-software. Vanuit een Plaza kunnen MINDZ-gebruikers eenvoudig en efficiënt in een paar stappen een professioneel evenement organiseren, publiceren en monitoren. Daarnaast biedt MINDZ.com een fysieke ontmoetingsplek in Utrecht: de MINDZ|Lounge. De MINDZ|Lounge is een fysiek ontmoetingspodium die voor MINDZ-ers gratis te reserveren is.”

Waarom MINDZ.com?
“Naast de pure netwerkfunctie die de meeste online sociale netwerken centraal hebben staan, krijgen internetgebruikers steeds meer de behoefte om hun online én offline sociale activiteiten centraal te organiseren. Dit is dan ook één van de belangrijkste uitgangspunten van MINDZ. Binnen MINDZ beschik je over je persoonlijke MINDZ|Monitor. De MINDZ|Monitor is een persoonlijk overzicht van alles wat er om een gebruiker heen gebeurt binnen MINDZ. Ook kunnen MINDZ-gebruikers vanuit hun MINDZ|Monitor hun complete netwerk beheren. Door bijvoorbeeld persoonlijke berichten of e-mailings te versturen naar specifieke personen of groepen binnen hun netwerk.”

Hoe werkt MINDZ.com?
“Het individu staat centraal bij MINDZ. Het startpunt is dan ook de Personal Branding Pagina waar gebruikers zichzelf kunnen presenteren, organiseren en ontwikkelen. Dit kan via de MINDZ|Plaza’s. Een MINDZ|Plaza is een openbare online omgeving waarbinnen gelijkgestemden samenkomen rond een centraal thema. Op die manier ontstaan dynamische omgevingen waarbinnen kennis over een thema naar een hoger niveau kan worden getild. Indien gebruikers behoefte hebben aan een besloten omgeving om met een exclusieve groep gebruikers kennis te delen, dan richten zij een Cirkel op. Deze omgeving is vergelijkbaar met een Plaza, alleen is een Cirkel alleen toegankelijk voor mensen die zijn uitgenodigd. Ideaal dus voor projectgroepen en gelegenheidssamenwerkingsverbanden.”

Voorbeeld van een MINDZ Plaza

Wat zijn de facts van MINDZ.com?
“Momenteel zit MINDZ in Private Bèta. Dit betekent dat het netwerk al wel voor iedereen zichtbaar is, maar dat nog niet iedereen zich kan registreren. Dit kan alleen via een exclusieve MINDZ|Private Bèta Invite. Binnen de Private Bèta omgeving zijn op dit moment zo’n 350 gebruikers actief. Die samen al 1.385 blogs hebben geschreven en 141 Plaza’s hebben opgericht. Op dinsdag 11 november zal MINDZ zich officieel aan Nederland presenteren. Vanaf dat moment kan iedereen zich aanmelden.

In de eerste maanden van het volgend jaar wil MINDZ uitgerold zijn in heel Europa. Door een taalsysteem wordt content uit verschillende landen aan elkaar gekoppeld. Zo kan een Nederlandse MINDZ-gebruiker bijvoorbeeld gemakkelijk in contact komen met een gelijkgestemde MINDZ-gebruiker van een andere nationaliteit. Zo ontstaan grensoverschrijdende mogelijkheden voor MINDZ-ers om gelijkgestemden te ontmoeten die een verrijking zijn voor hun netwerk en kennis. In januari 2009 zal MINDZ.com ook gelanceerd worden in Zuid-Afrika en zal er een kantoor geopend worden in Roemenië.”

Maar Frankwatchers hoeven niet te wachten tot 11 november, want MINDZ heeft 100 Private Bèta invites beschikbaar gesteld! Klik op de banner om je te registreren en zorg dat je op tijd bent!

Wie maakt MINDZ.com?
MINDZ.com B.V. is een onderdeel van C.D.E.F. (Cada dia es una fiesta: iedere dag is een feest) Holding. Naast het online ontmoetingsplatform MINDZ is de C.D.E.F. Holding ook actief op het gebied van offline ontmoetingsplatformen, via de vergaderconcepten Meeting Plaza en Seats2Meet.com. Cyberdigma.lab B.V, ook onderdeel van de CDEF Holding is verantwoordelijk voor de technische realisatie van het MINDZ-platform. CDEF Holding B.V. is eigendom van Ronald van den Hoff en Mariëlle Sijgers die ook de directie voeren.”

Frankwatching in gesprek met Jeroen van der Schenk van MINDZ.com