Gespot

Site gespot: BeautyJournaal.nl

0

Al het beautynieuws bij elkaar

Wat doet de site?

BeautyJournaal is het enige journalistiek onafhankelijke online beautyplatform in Nederland, dat informeert en amuseert met nieuws en achtergronden uit de beautyindustrie. Elke week nieuwe video’s in BeautyJournaal TV met interviews en reportages. Het blog brengt nieuws over producten, mensen en trends uit de beautywereld.”

Waarom deze site?

“Ik werk sinds 1994  als journalist in de beautyindustrie.  Tussen 2007 en 2008 vulde ik het online blog: beauty.blog.nl. Vanaf 2009 ben ik mijn eigen beautyportal begonnen: Beautyjournaal.nl. Omdat het bloggen bij Blogonline mij niet voldoende bevrediging gaf en de behoefte als expert aan een 100% eigen portal groeide. Half maart 2009 verschijnt bij Strengholt United Media ook mijn eerste beautyboek ‘Mooi zijn en Mooi blijven’.”

Hoe werkt de site?

“Je vindt er nieuws en achtergronden uit de beautyindustrie. Er is veel interactie met de lezer, we geven persoonlijk antwoord. We zijn zelfs per telefoon gewoon bereikbaar. We willen een authentiek medium zijn dat dicht bij de mensen staat. Ook verwennen we onze lezers regelmatig met gratis producten, door ons zorgvuldig uitgekozen op eerlijke werking en innovativiteit. Altijd nemen we onze expertise als uitgangspunt en niet de euro’s die een commerciële partij ons eventueel wil bieden. We zijn en blijven daarin eigenwijs onafhankelijk.”

Wat zijn de facts?

“Omdat we dit podium maar met drie vrouwen maken waarvan 2 ook nog eens parttime – ik ben de enige fulltimer – kost het nog erg veel tijd om binnen de wereld van het grote geld een plek te veroveren. We hebben geen geld om hoge rankingposities in te kopen en te adverteren. We doen alles via de grapevine: via onze eigen netwerken, twitter en persberichten.

De paar honderd bezoekers die we nu dagelijks trekken doen het nog niet, maar wel de lange verblijftijd: gemiddeld 3,5 minuut, de gemiddelde hoeveelheid pagina’s die bezocht wordt is 3,5. Dat is echt uniek, weet ik uit blogervaring.

Qua businessmodel geloven wij als zeer authentiek medium in de editorial content. Wij bieden editorial blogs en infomercials aan, een banner mag ook als ie maar mooi vormgegeven is. Wij moeten altijd achter het product staan. De inhoud telt, daarmee onderscheiden wij ons. Ook bieden wij spot aan; commercials voorafgaand of aan het einde van een filmpje op beautyjournaal tv. Wij zijn hier al volledig op ingericht. En natuurlijk willen we mee doen aan retailacties op de winkelvloer. Dat levert fijn veel aandacht op.”

Wie maakt de site?

“BeautyJournaal wordt gemaakt door drie gepassioneerde vrouwen: oprichtster en beautyjournalist Monique Lindeboom, Marieke Ordelmans (junior journaliste en fashionista – ook bekend van haar fashion.blog.nl) en video-producer Shevia Limmen. Samen vormen wij ook Bureau Monique Lindeboom in Amsterdam.”

Frankwatching in gesprek met Monique Lindeboom over BeautyJournaal.nl.