Gespot

SMSFeed: Maak van je website een SMS dienst

0

RSS via de SMS. Een gesprek met Önder Ates over SMSFeed.

Wat doet de applicatie?

“Met SMSFeed kun je gratis SMS-diensten aanmaken van je website of weblog. Wij halen de berichten op via je RSS feed en sturen het door via SMS naar de personen die geabonneerd zijn op je SMS dienst. Zo kunnen je bezoekers op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes van je website zonder deze te bezoeken.”

Waarom deze applicatie?

“Natuurlijk is het al mogelijk om met RSS feeds op de hoogte te blijven van websites zonder deze te bezoeken, maar helaas gebruikt maar een klein deel van de internetters deze technologie. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 70 % van de Nederlandse internetters niet eens weet wat het fenomeen RSS inhoudt. Hiernaast dient er ook nog eens een apart RSS programma gebruikt te worden om de laatste berichten op te kunnen halen. Al met al dus vele drempels om van RSS gebruik te maken.

Het is dan ook veel eenvoudiger om van SMS diensten in plaats van RSS gebruik te maken. De aangemaakte SMS-dienst kan namelijk met één enkele SMS geactiveerd worden door elke mobiele telefoonbezitter in Nederland. SMS-diensten zijn bekend bij het grote publiek en hierdoor neemt de kans toe dat bezoekers op de hoogte gehouden willen worden van de website.”

Hoe werkt de applicatie?

“Na het aanmaken van je SMS-dienst komt er een tekst tevoorschijn als: SMS “FEED FRANKWATCHING AAN” naar 1008 die je op je website kunt overnemen. WordPress gebruikers kunnen gebruik maken van onze WP plugin. Elke SMS Feed heeft zijn eigen pagina waar je enkele statistieken en de laatst verzonden berichten kunt bekijken.

SMSFeed werkt snel: binnen 10 minuten na het aanmaken van een nieuw artikel op je website zijn je bezoekers al via SMS op de hoogte. Bij elke SMS wordt er een bit.ly link naar het artikel meegestuurd waar je bezoekers direct op kunnen klikken als ze internet op hun mobiel bezitten. Een ander voordeel van onze dienst is dat het volledig onzichtbaar is voor de eindgebruiker; onze naam komt nergens in voor. ”

Wat zijn de facts?

“We hebben pas van de week onze website gelanceerd, dus dit is vrij nieuw en onbekend. Wij zijn naar ons weten dan ook de enige in Nederland die een dergelijke dienst aanbieden. Onze dienst ondersteunt ruim een miljoen Nederlandse RSS feeds die direct te gebruiken zijn als SMS-dienst. Het aanmaken is voor de weblogger kosteloos, de ontvanger betaalt 25 cent per ontvangen bericht. In de nabije toekomst zal het mogelijk zijn om, door middel van betaling, gratis berichten te sturen naar je bezoekers.”

Wie maakt de applicatie?

SMS Feed is gemaakt door At Rotterdam, een Rotterdams bureau dat zich voornamelijk richt op het ontwikkelen van  innovatieve webdiensten. SmsFeed is hiervan het eerste concept.”