Gespot

VictorMundi: Businessplatform voor kleine ondernemers

0

Moeite met de administratie of vinden van klanten? Een gesprek met Jeroen Sakkers over VictorMundi.

Wat doet de site?

“VictorMundi is het businessplatform voor iedereen die makkelijker wil ondernemen.  Ons netwerk combineert samenwerken en zakendoen met een geautomatiseerde  bedrijfsadministratie. Met Victor heb je je eigen zaak altijd binnen  handbereik. Je kunt er namelijk collega-ondernemers, jobs en handige  tools voor het ondernemen vinden. Victor Mundi is Latijn voor wereldveroveraar:  de kleine ondernemer heeft met onze website de wereld aan z’n voeten  liggen. Onze missie is om het leven van de zelfstandig ondernemer in  alle opzichten te vergemakkelijken.”

Waarom deze site?

“Mijn inspiratiebron voor deze website is eigenlijk een aantal gesprekken dat ik het afgelopen jaar heb gevoerd met zzp’ers, freelancers en andere, kleine(re) ondernemers. Zij gaven aan dat ze vaak moeite hebben met het vinden van de juiste klanten en samenwerkingspartners, het overzichtelijk archiveren van klantinformatie, het bijhouden van hun financiële administratie en het up-to-date blijven met beroeps- en branchekennis. De vele beschikbare tools waren vaak te duur.

Toen we vorig jaar een businesscase moesten maken aan de UvA wisten we het direct: er moet een businessplatform komen dat al deze problemen voor de kleine ondernemer in één keer oplost. Dat vonden medestudenten en de professor ook: we ontvingen het hoogste cijfer voor ons businessplan en werden uitgenodigd om aan een competitie op Cyprus mee te doen.”

Hoe werkt de site?

“VictorMundi bestaat uit verschillende onderdelen: een digitale CV, een zakelijk netwerk van kleine ondernemers en een klantrelatiebeheertool – bestaande uit een agenda, takenlijsten, projecten en klantprofielen. Daarnaast bevat VictorMundi een marktplaats, een marketinggedeelte voor het versturen nieuwsbrieven en SMS en een administratietool die bestaat uit e-facturatie, BTW-overzichten en liquiditeitspositie. Ondernemers kunnen voor al hun vragen terecht bij een specialistische vraagbaak.”

 

Wat zijn de facts?

“We zitten op dit moment in de bètafase en zijn op zoek naar zoveel mogelijk testgebruikers.
We hebben nu een paar honderd actieve gebruiken, die erg enthousiast zijn over de mogelijkheden. We doen er alles aan om Victor verder te verbeteren, zodat kleine ondernemers er steeds meer aan hebben. Onze website is gebaseerd op het freemium businessmodel (feature-limited): een aantal functies is gratis te gebruiken en is uiteraard van toevoegde waarde voor de ondernemer. Wil je van de geavanceerde functies gebruikmaken, dan betaal je maximaal € 29,95 per maand. Verder hebben we begin dit
jaar zzp-onderzoek de ZZP Barometer opgestart.”

Wie maakt de site?

“Wij zitten met ons bedrijf in Noordbeemster, dat bekend is van de kaas: een half uur tegen de files in rijden vanaf Amsterdam. Een ongewone plek om een internetbedrijf te beginnen natuurlijk, maar wel erg leuk. Hier wordt druk aan onze website gesleuteld door het Victor team – bestaande uit 10 man, waaronder ontwikkelaars, een support- en  een marketingteam. Allemaal enthousiaste, jonge gasten met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Kortgeleden is er een Italiaanse en een Indiase ontwikkelaar bij gekomen, dus ons team is erg internationaal georiënteerd. Onze voertaal is dan ook vaak Engels.”