Gespot

MatchAround: Flirten anno 2011

0

Geen valentijn? Met MatchAround vind je misschien wel je ideale match binnen handbereik. De app matcht namelijk alleen met mensen die zich op dezelfde locatie bevinden. In gesprek met Hugo van den Hurk over de liefdesapp die vandaag wordt gelanceerd.

Wat is het?

“Een nieuwe dimensie in het flirten. Deze app brengt singles in contact met hun ideale match. De app matcht alleen mensen die op dezelfde locatie zijn. Of je nu in de trein zit, door het centrum loopt of in de kroeg wat aan het drinken bent, de app kijkt of jouw ideale partner toevallig in de buurt is. Wanneer een match gevonden is, opent MatchAround een chatsessie. Deze chatsessie is de eerste stap in het contact. Het matchen van mensen gebeurt onder andere op basis van de bestaande Facebook profielen en GPS-signaal.”

Waarom dit initiatief?

“Niet iedereen is goed in flirten en internetdaten kan erg onpersoonlijk zijn. Ouderwets iemand ontmoeten in een bar en halsoverkop verliefd worden, is romantischer dan een paar maanden e-mailverkeer. Deze digitale cupido zet zelf de eerste stappen en legt contact met de ideale match via een chatvenster. Al chattend kun je elf bepalen of je bij elkaar wilt aanschuiven of dat je op zoek gaat naar de volgende match.”

Hoe werkt het?

“Match op basis van Facebookprofiel. De gebruikers loggen op de app in via hun Facebook profiel. Op basis van een aantal variabelen worden mensen aan elkaar gekoppeld. De variabelen die mee tellen zijn leeftijd, op zoek naar man of vrouw, interesses en de pagina’s waar op de ‘i-like-button’ is gedrukt. Wanneer de match aan de gebruiker wordt voorgesteld, kan die bekijken voor hoeveel procent ze matchen en op basis waarvan dit is bepaald. Hoe meer het profiel wordt verrijkt op de Facebook Fanpage van MatchAround, des te specifieker kan er gematcht worden.”

[vimeo]https://vimeo.com/19830380[/vimeo]

Wat zijn de facts?

“De app is nieuw en wordt vandaag gelanceerd. We hebben dus nog geen gebruikers gegevens. We hopen dat de app veel mensen bij elkaar brengt. We spelen graag voor doctor Love.”

Wie is betrokken?

“Creatief reclamebureau Everybody Likes Penguins en Reinder de Vries, student Mediatechnology, hebben de app gezamenlijk ontwikkeld. Tijdens een brainstormsessie bedachten ze dat daten veel makkelijker zou zijn als je niet zelf het eerste contact hoeft te leggen. En het zou nog veel makkelijker zijn als je wordt gematcht met iemand die op hetzelfde moment op de zelfde plek is. MatchAround was geboren. In nog geen acht weken tijd heeft Reinder de Vries het algoritme geschreven dat de toekomst van vele gebruikers kan veranderen.”