Gespot

SoSocio: Facebook fotoalbum in je boekenkast

0

Je Facebook foto’s kun je nu in een fotoboek laten afdrukken, compleet met reacties en tags. Zo heb je alle leuke herinneringen ook in je kast staan! In gesprek met Bjorn Bos.

Wat is het?

“SoSocio biedt Facebook gebruikers de mogelijkheid om je online fotocollectie in een fotoboek af te drukken. Naast de foto’s zelf, kunnen ook de ‘tags’ en de door vrienden geplaatste reacties in het boek worden meegenomen. Wij bieden als enige een samenvoeging van het ouderwetse fotoalbum met de sociale componenten die Facebook rijk is. Naast dit sociale component, onderscheiden wij ons in het gebruikersgemak. Vanuit de browser selecteer je jouw eigen foto’s of die van vrienden, waarna onze software deze automatisch organiseert en in het boek plaatst. Zo wordt het hele creatie proces gereduceerd van enkele uren tot enkele minuten.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens mijn studententijd heb ik enkele maanden stage gelopen in Kaapstad. Van de vele uitstapjes en activiteiten die ik daar met andere studenten ondernam, werden foto’s gemaakt en via Facebook gedeeld. Vaak werden er onderling reacties op die foto’s geplaatst die de herinnering bij de foto vertelde. Na terugkeer in Nederland zocht ik naar een manier om al die herinneringen in een boek te bewaren. Omdat ik daar geen eenvoudige manier voor kon vinden besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en dit zelf te gaan ontwikkelen.”

Hoe werkt het?

“Op SoSocio log je in met je bestaande Facebook account. Vervolgens kies je de Facebook albums die je in je boek wilt afdrukken. Dat kunnen je eigen albums zijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om de albums van vrienden direct te importeren. In de volgende stap kun je nog individuele foto’s uit die albums verwijderen, en bestaat er de mogelijkheid om ongewenste reacties te wissen. Ten slotte kies je een kleur voor de pagina’s, de teksten en de titel op de kaft. Daarna neemt onze software het van je over en plaatst alle inhoud chronologisch in je fotoboek. Je kunt het fotoboek nu online bekijken en indien gewenst een afgedrukt exemplaar bestellen.”

https://www.youtube.com/watch?v=WeN6b1Xjr3w&feature=player_embedded

Wat zijn de facts?

“Omdat wij deze maand gestart zijn, is er nog weinig te zeggen over het succes in cijfers. Feit is dat Facebook momenteel zo’n 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers telt, en dat de gemiddelde Facebook gebruiker tussen de 200 en 400 foto’s online heeft staan. De doelgroep is dus enorm. Het achterliggende business model is de verkoop van gedrukte exemplaren, die beginnen op €14,95 voor een flexibele kaft en €21,95 voor een harde kaft.”

Wie is betrokken?

“Met de ontwikkeling van SoSocio ben ik ruim een half jaar geleden alleen gestart. Tijdens dit proces heb ik veel advies en kennis ingewonnen bij vriend(inn)en, die veelal zelf enthousiast Facebook gebruiker zijn. In een later traject is er samengewerkt met Student4Sales dat advies uitbracht over de positionering van het product en de communicatie naar de doelgroep toe. Het drukken van de fotoboeken wordt verzorgd door Chris Russell, een internationaal actief bedrijf met veel ervaring in digitale druktechnieken. Het ontwerp van het logo en de website is uitbesteed aan een freelancer uit Egypte, waarmee ik in contact ben getreden via freelancer.com.”

Win een gratis luxe fotoboek van je Facebook foto’s met SoSocio!

Speciaal voor Frankwatchinglezers geeft SoSocio een luxe fotoboek van je Facebook foto’s weg van maximaal 36 pagina’s.

Hoe doe je mee? Simpel. Je drukt op de oranje knop en tweet daarmee het volgende bericht naar jouw followers:

Net meegedaan aan de @SoSocio actie (fotoboek van je Facebookfoto’s) op Frankwatching! https://bit.ly/dRX7u3 Ook kans maken? RT!

Je kunt tot en met maandag 21 maart 2011 meedoen. De winnaar wordt door @SoSocio bekendgemaakt. Succes!