Gespot

Tweakers.net app: Mobiel prijsvergelijken

0

Tweakers.net is de grootste consumentenelektronica- en technologiesite van Nederland. De gratis Tweakers.net app geeft gebruikers de mogelijkheid om het laatste nieuws, reviews en de Pricewatch-database via hun telefoon te bekijken en doorzoeken.  Erik van Zuijdam, product manager, vertelt over de nieuwe app. 

Wat is het?

“Maandelijks bezoeken meer dan 3,5 miljoen unieke bezoekers Tweakers.net om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en reviews, de uitgebreide Pricewatch-prijsvergelijker te raadplegen of het drukbezochte forum te bezoeken. Met de gratis Tweakers.net-app kunnen gebruikers ook mobiel op de hoogte blijven van de laatste technologie- en elektronica-ontwikkelingen.

 

Uiteraard is ook de Pricewatch-database beschikbaar vanuit de applicatie. Deze database bevat momenteel meer dan één miljoen prijzen van 300.000 producten, variërend van laptops en mobiele telefoons tot televisies en fotocamera’s. De gebruikers kunnen met deze applicatie prijzen vergelijken en direct de goedkoopste aanbieder vinden en er is een slimme integratie met Google Maps aanwezig.”

Waarom dit initiatief?

“Tweakers.net heeft al jaren een gebruiksvriendelijke mobiele versie van de website, maar vanuit de community kwam een sterke vraag om de content van Tweakers.net ook via een mobiele applicatie te kunnen benaderen. Juist in een winkel wil je snel kunnen nagaan of er niet ergens anders een goedkopere aanbieder van het product te vinden is of wil je gebruikerservaringen kunnen raadplegen.”

Hoe werkt het?

“De applicatie bestaat feitelijk uit drie hoofdonderdelen. Standaard komt de bezoeker binnen op de pagina met het laatste nieuws. Dit is een mix van nieuws over verschillende onderwerpen, variërend van processors tot de nieuwste games. De gebruiker kan deze lijst eventueel zelf nog filteren op onderwerp, bijvoorbeeld alleen mobile nieuws. Met behulp van notifications kan de gebruiker automatisch een melding krijgen als er een nieuw nieuwsbericht is.

Naast het Nieuws zijn ook de uitgebreide productreviews van Tweakers.net beschikbaar via de applicatie. Met een handige inhoudsopgave kan direct naar een specifiek onderdeel van de review worden genavigeerd zodat je snel bij bijvoorbeeld de conclusie of de bechmarkpagina kan komen.

 

Met behulp van de Pricewatch kunnen gebruikers de specificaties, gebruikerservaringen (user reviews), aanbieders (winkels) en laagste prijs van een specifiek product opzoeken. Door te navigeren via een productcategorie of door direct te zoeken, krijgt de gebruiker een lijst van de beschikbare producten, eventueel gesorteerd op naam, populariteit, score of laagste prijsvermelding. Op de productpagina vindt de gebruiker vervolgens een lijst met aanbieders (winkels) en bijbehorende prijzen van het product. De gebruiker kan op de productpagina de productspecificaties (eigenschappen) van het product opzoeken en de ervaringen van andere gebruikers lezen. Door een integratie van Google Maps, krijgt de gebruiker de aanbieders te zien op de kaart en is ook eenvoudig te zien of het product ergens in de omgeving bij een van de aangesloten webwinkels op voorraad is en kan worden opgehaald.”

Wat zijn de facts?

“Op dit moment zijn we na wat kleine bugs en tweaks aangekomen bij versie 1.2. Voor de ontwikkeling van de Android-applicatie hebben we handig gebruikgemaakt van de leerpunten die we hebben opgedaan bij de ontwikkeling van de iPhone-app. Op basis van de grote hoeveelheid feedback vanuit de community gaan we kijken welke onderdelen van Tweakers.net of functies in de volgende versie kunnen worden toegevoegd.”

Wie is betrokken?

“De applicatie is ontwikkeld door IceMobile in samenwerking met Tweakers.net. IceMobile was voornamelijk betrokken bij de daadwerkelijke ontwikkeling van de applicatie.”