Gespot

Makelaarselect.nl: Eenvoudig makelaars vergelijken

0

Makelaarselect.nl is een nieuw online platform dat makelaars en huis(ver)kopers op een unieke manier aan elkaar koppelt. Raimond Wijkniet, directeur Number Twelve BV, vertelt. 

Wat is Makelaarselect?

“Makelaarselect.nl is een nieuw online platform dat makelaars en huis(ver)kopers aan elkaar koppelt, waarbij de vraag vanuit de consument centraal staat. Anders dan bij zoekmachines of vergelijkingssites met vooraf ingevoerde informatie, vraagt de huis(ver)koper rechtstreeks aan makelaars aan te tonen waarom zij geschikt zouden zijn om hun specifieke opdracht op te pakken. Het gaat dus om een persoonlijk en specifiek aanbod van meerdere makelaars op dezelfde opdracht. We willen hiermee makelaars voorzien van extra opdrachten en consumenten een tool bieden, waarmee ze de makelaar kunnen kiezen die bij hen past.”

Waarom dit initiatief?

“Huis(ver)kopers zoeken naar transparantie in de dienstverlening van makelaars en vinden makelaars vaak moeilijk te vergelijken. Het is moeilijk om in te schatten waarom de ene makelaar beter of meer geschikt is voor jouw specifieke situatie. Iedere makelaar is anders en heeft een andere werkmethode, maar de meeste huis(ver)kopers kiezen op basis van de hoeveelheid te koop-borden in de directe omgeving en niet voor degene die het beste op de persoonlijke wensen aansluit.

Voor huis(ver)kopers is de selectie van een makelaar een tijdrovend proces. Stel je voor dat je vijf makelaars uitnodigt voor een oriënterend gesprek, dan zal je hiervoor vijf avonden moeten uittrekken. Internet is niet meer weg te denken uit het leven van consumenten, maar is op het vlak van de huizenmarkt tegelijkertijd steeds met name aanbodgestuurd. Makelaarselect.nl zorgt er voor dat met 1 druk op de knop huis(ver)kopers binnen enkele dagen een goed overzicht ontvangen van makelaars die volledig aansluiten op de wens.

 

De site wordt gelanceerd precies op het moment dat de NMA de concurrentie tussen makelaars wil onderzoeken en de woningmarkt weer in beweging lijkt te komen door de aanpassing van de overdrachtsbelasting. Op hetzelfde moment zijn makelaars aan het zoeken naar nieuwe manieren om effectiever online opdrachtgevers te werven. Makelaarselect.nl hoopt hiermee makelaars te voorzien van extra opdrachten waar ze normaal wellicht niet voor uitgenodigd zouden worden. Een extra kans dus voor makelaars om zich te profileren en hun portefeuille uit te bouwen.”

Hoe werkt Makelaarselect?

“Huis(ver)kopers plaatsen op makelaarselect.nl hun koop-, verkoop- of taxatie opdracht. Deze wordt naar de aangesloten makelaars gezonden en de makelaars kunnen in de online omgeving direct op de vraagstukken van de huis(ver)kopers reageren. De huis(ver)kopers krijgen alle inschrijving binnen en bepalen op basis van de inhoud van de inschrijvingen welke makelaar het beste past. Een open dialoog dus! Momenteel werken we er hard aan om ons makelaarsbestand te vergroten, indien huis(ver)kopers een opdracht plaatsen in een regio waar nog geen makelaars zijn ingeschreven zullen wij de regionale makelaars benaderen met deze opdracht. De makelaars kunnen zich vervolgens aanmelden en op de desbetreffende opdracht inschrijven.”

Wat zijn de facts?

“Er hebben zich in afgelopen week (sinds maandag) tientallen makelaars ingeschreven en eveneens zijn er al enkele opdrachten binnengekomen. We werken hard aan onze acquisitie, maar na een eerste week zijn we tevreden. Onze marketingactiviteiten zijn nog niet eens echt op gang gekomen, we hebben dus flinke verwachtingen. We hebben redelijk veel aandacht gekregen, o.a. van PropertyNL. Daarnaast zijn we uitgenodigd om te spreken op een vastgoedcongres en onze visie te delen. Het lijkt erop dat we beweging veroorzaken in deze moeilijke markt. Voor huis(ver)kopers is makelaarselect.nl gratis. Makelaars kunnen kosteloos twee maanden makelaarselect.nl proberen, daarna benaderen we de makelaars voor een abonnement van zes of twaalf maanden. De eerste 50 makelaars die zich inschrijven krijgen van makelaarselect.nl het eerste half jaar gratis.”

Wie is er betrokken?

Makelaarselect.nl is onderdeel van Number Twelve B.V. te Arnhem, een bedrijf dat tot doel heeft concepten te ontwikkelen die het uitgebreide aanbod van diensten en goederen op internet exact afstemt op de vraag van consumenten. Het webdesign werd in opdracht van Number Twelve gedaan door Eenvoud Media uit Amsterdam.”