Actiecode: Korting en Acties voor iedereen

actiecode150x70Besparen op online aankopen. Een gesprek met Jelle van der Bij over Actiecode.

Wat doet de site?

“Op Actiecode worden actiecodes, kortingscodes, couponcodes, voordeelcodes et cetera geplaatst waarmee je leuke kortingen kunt pakken bij online aankopen. 10% korting op je DVD, of een vaste korting van €15 op je korte broek, zijn voorbeelden van acties die regelmatig voorkomen. Je hoeft je bij Actiecode niet te registreren of aan te melden om gebruik te maken van de dienst. De site is overzichtelijk en functioneel opgezet waardoor je snel vindt wat je zoekt en extra veel tijd overhoudt om te shoppen.

actiecode

Omdat veel bezoekers van Actiecode weten dat ze voordeel op de site kunnen halen, en wij de hele dag op internet naar korting speuren, wordt er nog meer voordeel aangeboden. Zo worden er printbare kortingsbonnen geplaatst, interessante aanbiedingen, gratis monsters en dagaanbiedingen.”

Waarom deze site?

“De site is gemaakt voor iedereen die graag een extra voordeeltje meepikt bij online aankopen. Vaak zijn mensen zich niet bewust van het feit dat er geld bespaard kan worden als je online iets koopt. Actiecode helpt aan extra kortingen en voorziet shoppers van informatie over hoe en waar kortingscodes en kortingsbonnen gebruikt kunnen worden.

Het is niet vreemd dat er in Nederland nog niet zoveel gebruik wordt gemaakt van actiecodes. De mogelijkheden van het gebruik van codes waren tot voor kort nog redelijk onbekend bij zowel bedrijven als consumenten. Naar Amerikaans en Engels voorbeeld, waar sites als RetailMeNot en MyVoucherCodes UK wel al jaren bekend zijn, is voor de Nederlandse markt Actiecode ontwikkeld. Deze site gaat Nederland massaal aan het online voordeel helpen.”

Hoe werkt de site?

“De werking van de site is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt de laatste acties bekijken en bijvoorbeeld de meest populaire acties. Deze kun je vervolgens weer filteren op kortingscodes, kortingsbonnen, aanbiedingen en gratis samples. Tevens kun je op winkel en op categorie zoeken. Als je echt al weet naar welke code je op zoek bent, dan maak je gewoon gebruik van de zoekfunctie. De codes kun je invoeren aan het eind van het bestelproces. Meestal is dit bij het afrekenen.”

Wat zijn de facts?

“Actiecode is per 1 september 2009 online. De verwachting is dat Actiecode in korte tijd zal uitgroeien tot één van de grootste en meest toonaangevende kortingscodesites van Nederland.”

Wie maakt de site?

“Actiecode is bedacht door  Jelle van der Bij en mijzelf (Imbull). We ontwikkelden onder andere al Kortingscode.net om online shoppers te voorzien van kortingscodes. Vanwege de positieve reacties en stijgende bezoekersaantallen hebben we bij Imbull besloten om met Actiecode een nieuwconcept neer te zetten dat zowel consumenten als webwinkels voordelen biedt.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Leuke ontwikkeling als die korting sites, werd eens tijd. Ik maak al jaren gebruik van <a href=”http://www.actiepagina.nl“>actiepagina.nl</a>, die bestaan al erg lang. Zo te zien weten de webwinkels ze ook te vinden. Veel acties!
   

 2. ben benieuwd jongens, the sky is the limit

 3. Ben benieuwd, lijkt wel verdacht veel op een webwinkel waar aanbiedingen worden aangeboden, ik mis de actiecodes dan een beetje…?

 4. Beetje jammer dat er codes bij staan die niet werken, zo’n chear actie is een oude actie voortkomend uit een samenwerking met actiepagina.nl. Ik vind dit misleidend naar de consument, waardoor er wel commissie ontvangen wordt. Best een aandachtspunt voor de webwinkels!

 5. ik zie toch niet zoveel actiecodes staan, het zijn meer de algemene aanbiedingen.
  neem een kijkje op http://www.kortingscode.eu alleen maar kortingscodes.

 6. Ik zie dat er nogal veel ‘me too’ kortingsites zijn, waarbij op een vergelijkbaar saaie en onoverzichtelijke wijze allerlei verschillende (dus geen relatie met elkaar) promoties worden getoond. het is naar mijn mening de kunst om relevante promoties, overzichtelijk en dynamisch (ofwel leuk om naar te kijken) te gaan aanbieden. De site http://www.kortingsmarktplaats.nl pakt het anders aan, om het de bezoeker makkelijker, relevanter en leuker te laten ervaren. Graag feedback op wat de insiders hiervan vinden …

 7. Ik heb een beetje rondgekeken op internet naar alle kortingssites (marketing & communicatie)en hoewel iedereen roept dat zijn of haar site de beste is zijn dit mijn bevindingen (ook maar een mening).

  Kortingscode.eu is zo onoverzichtelijk daar moet je per ongeluk tegen een code aanlopen. Kortingmarkplaats is prima maar het dynamische is nergens terug te vinden en ook de termen relevanter en leuker slaan helemaal nergens op buiten dat zit er een zoekfunctie op en delen ze de kortingen ook in op man, vrouw en kind. Actiecode.nl en Actiepagina.nl zijn de betere kortings websites. Actiepagina is erg overzichtelijk en Actiecode.nl heeft veel extra functies zoals het zoeken op merken.

  De beste kortingssite die ik tot nu toe gevonden heb is http://kortingscode.nl. Deze website heeft veel gedaan aan design, overzicht, merk en product groepen de website is volledig ingericht voor social media en plaatst veel nieuwtjes in de weblog. De opgenomen shops kan je zelf een review geven tevens geldt dit voor de speciale kortingen. Bravo, ik zal deze kortingsite gebruiken in mijn verslag.

  Groetjes Chantal

 8. Er is zoveel te vinden op het net om je korting te vinden! Type een willekeurige zoekopdracht in in Google en je vind gelijk wat je zoekt. Ook achter de schermen gebeurd er genoeg.. De consument bepaald hoe wat er waar en ben daarom benieuwd wat dit ons gaat brengen..

 9. Denk dat iedere bezoeker zijn weg wel weet te vinden naar de website die in zijn/haar ogen het beste is. Elke kortinssite heeft zo zijn voor- en nadelen…

 10. De consument wordt zich langzamerhand wel bewust dat deze bestaan en hierdoor zal de markt groeien en hoort men geen kritiek meer. Dan zal de waarde van deze websites zeker groeien. Dit soort sitejes dragen daar toch zeker aan bij denk ik: http:/kortingsbonnen.weebly.com

 11. Kortingscodes zijn vaak ver over de datum. Het lijkt alsof ze nog gelden, maar je betaalt als je niet oppast toch nog het volle pond.

  Cashback sites zoals http://www.e-coupons.nl geven wel direct unieke korting en cashback (geld terug op de rekening) o.a. op Dolfinarium, Avonturenpark Hellendoorn, Omoda, kinderkleding, baby en kidsproducten, kraamcadeaus, vakantie, wintersport, financiële producten en nog meer.

 12. Ik ben meer van kortingssites zoals http://www.kortingscodeland.nl, die blijkt naar mijn ervaring toch het prettigste en snelste te werken.

 13. Er komen steeds meer kortingscode sites bij maar Actiecode blijft nogsteeds de marktleider in Nederland. Ben benieuwd hoe lang dit zal blijven gezien er een grote Engelse site een Nederlandse variant heeft gelanceerd.

 14. Inderdaad Jeroen, ik ben benieuwd of bijvoorbeeld Actiepagina de nummer één positie in gevaar kan gaan brengen, de overname door een Amerikaans bedrijf.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!