Site gespot: goSupermodel.nl

Where girls rule!

Wat doet goSupermodel.nl?
goSupermodel is een echte girls only community game. Onze nieuwe payoff is met het nieuwe design ook “where girls rule” geworden. Gebruikers spelen op de site met hun avatar en ontmoeten er (nieuwe) vriendinnen. Alle multiplayer en singleplayer games op de site en alle commerciële acties (competities, speurtochten, etc) voor adverteerders zijn afgestemd op het thema en verhaal van de game. Hierdoor is alles relevant voor de bezoeksters en de totale spel ervaring op de site.

Kernelementen zijn:

 • games: backstage rush, fotoshoot game, dancer game, garderobe spel, competities
 • community: forum, profiel pagina, Clubs, chat
 • creatief: ontwerp applicatie voor ontwerpen van eigen kleding etc, eigen gemaakte zelftests

Maar je kunt ook beroemdheden ontmoeten, acties opzetten voor goede doelen en je inzetten voor zaken die je bezig houden.”

Waarom goSupermodel.nl?
“Kort na de oprichting van mijn bedrijf in november 2006 ben ik met het Deense watAgame in contact gekomen. Ze waren toen nog redelijk klein en hadden de ambitie om wereldwijd uit te rollen. Toen waren we met 8 man en inmiddels werken er ruim 45 mensen in Denemarken op het hoofdkantoor. watAgame had een zeer succesvolle website op de Scandinavische markt, goSupermodel. De website is een ‘girls only community game’ en die ontbrak er nog op de Nederlandse markt. Dus ben ik direct met ze in onderhandeling gegaan voor een licentie voor de Benelux. In februari 2007 lanceerde ik goSupermodel, vanaf het begin en nog steeds – ook in Nederland – een succes. Nu zijn we bijna 2 jaar verder en is goSupermodel in Nederland met 200-250.000 unieke bezoekers per maand volgens mij de grootste meiden community, 10-16jr, in Nederland.”

http://www.youtube.com/watch?v=AEACQsjtZS0
De meiden kwamen in opstand tegen het gebruik van het woord kanker, het jeugdjournaal belde de rapper van de opposites op en vroeg om zijn reactie .

Hoe werkt goSupermodel.nl?
goSupermodel werkt heel simpel:

 • je maakt een model aan. Een avatar dat je kunt kleden zoals jij wilt zijn of zoals jij bent
 • je maakt kennis met anderen via de multiplayer games. Of, omdat je nieuw bent in de community, je wordt door een ‘minimod’ aan de hand genomen en krijgt alles uitgelegd = tutor systeem voor sociale cohesie van nieuwe users.
 • je wint goMoney (credits) door spellen te spelen en gaat vervolgens shoppen voor nieuwe kleding, een nieuw kapsel of maakt foto’s bij de fotograaf voor je portfolio. Geen tijd of zin om te spelen, dan kun je ook credits kopen.
 • je wint punten in de games en groeit zo in status van beginner, catalogusmodel, commercieel model, topmodel tot supermodel. (RPG – status)
 • je speelt competities en wint prijzen aangeboden door adverteerders
 • je wordt regelmatig uitgedaagd in ARG’s en komt er dan dus pas na een paar dagen achter dat je met een vooropgezet spel bezig was. ‘spannend’

Er is een bestedingslimiet van 5 euro per week en als je speelt voor credits kun je dezelfde spelbeleving hebben als het maximale bestedingslimiet.

Daarnaast is er een druk bezocht forum en kun je zelf avatar kleding ontwerpen. Kun je dit echt goed dan maak je kans om Junior designer te worden. Jouw ontwerpen worden dan gebruikt als ontwerpen voor ALLE users over de hele wereld ruim 2,5mln spelers met jouw kleding aan. De droom van iedere fashion designer.”

Wat zijn de facts van goSupermodel.nl?
” Het businessmodel van goSupermodel is :

Advertentie inkomsten verkoop bereik

 • Geïntegreerde advertenties binnen de community, branded competities, game mails, enzvoorts
 • Branded shops (rabobank, Vingino kleding)
 • Verkoop display advertising à inventaris ruim 54mln pagina impressies per maand.

Ontwikkelen van advertentie campagnes

 • ARG’s
 • Merkintegraties
 • Extensies naar Youtube + Hyves
 • geïntegreerde community advertising

Micropayments

 • Credit verkoop via, Minitix, Ideal, IVR, SMS, Wallie

Na de lancering hadden we een enorme groei van meer 100% per maand. Nu zitten we op 200-250.000 unieke bezoekers per maand in Nederland en 1,3 miljoen UV’s per maand wereldwijd. Inmiddels is de site volwassen aan het worden, de traffic gedraagt zich naar het seizoen. Sinds begin deze maand heeft de website een compleet nieuw ontwerp gekregen dat zeer positief is ontvangen door de doelgroep. Met dit nieuwe ontwerp verwachten we een toename in traffic en gebruikers bovenop de verwachte groei van ruim 25%. De groeicurve van de Deense goSupermodel website beloofd nog veel goeds voor goSupermodel Nederland. Eenmaal een bereik in de markt van +30% en de groei gaat nog een keer sterk omhoog. De zogenaamde ‘you have to be on that site’ factor. Dit wordt de nieuwe uitdaging voor 2009.”

Wie maakt goSupermodel.nl?
“De ontwikkeling van de website is in handen van het Deense watAgame uit Kopenhagen. Na een grote financiële investering vorig jaar is de organisatie achter goSupermodel in een rap tempo gegroeid van 8 naar 45+ medewerkers. Daarbij is er ruimte gecreëerd voor een constante doorontwikkeling van de website. De nieuwe release is hier onderdeel van. Verder staat een verdere wereldwijde uitrol van de community op de planning.”

Frankwatching in gesprek met Joost Bazelmans van goSupermodel.nl

“Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 19 december. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Kan mij herinneren dat er een tijd terug behoorlijk wat tegen geluiden waren, voornamelijk gericht op het zelfbeeld van de kleine dames. We weten inmiddels wat Barbie heeft aangericht …

 2. Goede morgen!

  @OLi4b:
  Wij zijn ons meer dan bewust van onze maatschappelijke rol en de invloed die we hebben op ‘onze’ meiden.
  Wij hebben nog NOOIT ingezet op uiterlijke schoonheid in RL of virtueel op goSupermodel.nl.
  Bij ons draait het om kletsen, keten, games spelen, zelfexpressie, online en real life vriendschappen, artiesten etc. etc.

  Het gaat NOOIT om uiterlijk, afvallen etc. etc.

  Fijne dag!

 3. Maar waarom dan toch die naam GoSupermodel?
  Ik associeer dat toch met een blaadje sla per dag.

 4. xKnoflook (Hannah) |

  Natuurlijk gaat het niet op een blaadje sla per dag :S
  Je poppetje is een model die je kleren aankan doen, leuk kapsel geven etc. en dat heeft niks te maken met afvallen etc. En het maakt niet echt uit hoe je er uitziet. Ik doe het vooral voor de gezelligheid en niet omdat ik echt een model wil worden ofzo. Ik zit in ieder geval met veel plezier achter goSupermodel.
  xx Hannah
  P.S. Ik heet xKnoflook op goSupermodel

 5. @xKnoflook (Hannah)
  Heel erg bedankt voor je reactie en fijn dat je met zoveel plezier achter gSm zit!

  @Peter
  I rest my case!

  Fijne dag!

 6. Ik speel GoSupermodel nu al meer dan ander half jaar en ik moet zeggen dat ik nooit het idee heb gehad dat het een site was die zich alleen maar bezig hield met het uiterlijk van zijn bezoekers. Het gaat absoluut niet over het eten van 1 blaadje sla per dag, sterker nog zodra er een topic aangemaakt wordt waar in staat ‘ik ben dik’ of iets in deze richting wordt het gesloten door een Moderator.

 7. Oeps ik zie net dat hij een deel van mijn tekst niet heeft geplaatst, dus ik ga eventjes hier verder.

  @Peter: Als je GoSupermodel, of kort gezegt GSm associeer met een blaadje sla per dag dan scheep je een site, die je waarschijnlijk nog niet goed bekeken hebt af als een soort van Pro anna site. En GSm is absoluut geen pro anna site. GSm bemoeid zich niet met hoe wij er in het echt uit zien, ze laten ook niet zien wat je moet doen om er uit te zien als een echt model. Het enige wat ze laten zien zijn de trents van dit moment, leuke films, leuke boeken etc en daarbij heb je dan nog de keuze uit een aantal spelletjes, het forum, clubs, je vrienden en je profiel. Wie je bent op GSm en wie je bent in RL bepaal je zelf en zelfs hoe je er uit ziet op GSm bepaal je zelf.

  GSm is gewoon een echt leuke site waar ik elke dag met veel plezier achter ga zitten, waar ik heel veel hele lieve meiden tegen ben gekomen. Al met al is GoSupermodel heel leuk en ik stel voor dat je eerst eventjes met je eigen ogen komt kijken hoe alles in elkaar zit voor dat je je oordeel velt, want echt een blaadje sla per dag dat eet werkelijk waar niemand.

  Groetjes Merel beter bekend als MangO__

 8. Dag Hannah en Merel,
  Dat GSm geen proAnna site is was me al duidelijk. Ik associeer de naam van de site echter wel met “het onhaalbare ideaal dat de modewereld met zijn supermodellen voorschotelt”.
  Jullie als deel van de doelgroep van GSm doen dat niet. Dus wat leer ik hiervan: mijn associatie bij de naam is anders dan die van jullie. :-)
  Dank voor dit inzicht meiden en veel plezier met het gebruik van GSm.

 9. Ik zit al een tijd op deze site en het stuk wat ik hier lees verbaast me zeer. Ik heb hardop moeten lachen bij de zin “Sinds begin deze maand heeft de website een compleet nieuw ontwerp gekregen dat zeer positief is ontvangen door de doelgroep”… Laat het dan dus duidelijk zijn dat de leden van GSM níét de doelgroep zijn, gezien er op de site zelf in ieder geval vrijwel alleen tegengeluiden te horen zijn.
  Ook gaat alles nu niet erg vlekkenloos: Veel opties werken niet meer, er is protest tegen de veel te hoge prijzen van de kleding (dit valt niet meer te bereiken door spellen te spelen: je móét credits – gomoney – kopen wil je nog iets kunnen hebben) welke vaak verschild met die in andere landen…
  En natuurlijk de sfeer: Er worden veelal meisjes bijna letterlijk afgebroken en weggepest.
  Dit is natuurlijk het beeld van de Nederlandse GSM, maar toch… Ik denk dat dit artikel een vertekend beeld van dit online spel geeft.

 10. Hallo,,,
  Ik speel al 1 jaar gosupermodel.
  En ik vindt het heel leuk.
  Er zij Mods die zorgen dat de site leuk en veilig blijft.
  Voor de rest is me niet echt iet raar opgevallen…=].
  Het gaat gewoon over,, Mode en Fashion.
  En jahhhh,,, ;d.

 11. @Cathrina..

  De nieuwe lay out is niet in goede aarde gevallen dat klopt, ik vind het alleen vreemd want voor de nieuwe lay out was het allemaal te roze en nu is het alweer niet goed.

  Dat heel veel technische dingen het niet doen kan kloppen maar weet wel dat alles heel veel werk met zich mee brengt. Je kan niet 1 2 3 er voor zorgen dat alles het weer goed doet. het is gewoon weg te veel werk.

  Over de prijzen valt niet te speculeren ze zullen ltijd zo blijven omdat het gewoon zo aafgesproken is. Dt het in Nederland/Belgie zo veel duurde is dan in de andere landen komt omdat wij veel actiever gebruik mken van GoSupermodel dan de andere landen. Zodra er een bepaald kleding stuk meer gekocht wordt stijgt de prijs. Dit is in echte winkels ook zo, mensen willen winst maken.

  Wat betreft spelletje spelen, dat ligt echt aan je zelf. Zodra je te lui bent om elke dag eventjes spelletje te spelen heb je inderdaad niet genoeg GoMoney om kleren te kopen. Maar als je er even voor gaat zitten en bijvoorbeeld elke dag eventjes garderobespel speelt heb je echt genoeg Gomoney. Gomoney kopen is je eigen keuzen je wordt er niet toe gedwongen.

  De sfeer gaat wel naar beneden dar ben ik het met je over eens. Maar de sfeer ligt ook aan je zelf. Als jij bot regeerd op een topic (nu wil ik niet zeggen dat je dit doet) dan zorg ook jij er voor dat de sfeer naar beneden gaat. Als je gewoon leuk en gezellig bent op het forum dan gaat de sfeer ook om hoog.

  Maar als je GoSupermodel niet meer leuk vind.. waarom ben je er dan nog steeds?

 12. Ik vind gosupermodel een heel leuk spel. En het gaat helemaal niet over afvallen of model worden ofzo. Er wordt nog weleens iemand gepest (meestal wordt het ook uitgelokt) maar verder is het heel gezellig 😀

 13. Catharina (Mydwryl) |

  @Merel: Bij een fotoshoot kan je met geluk 6gm per keer halen… Een jas van 999 gm zou dan dus betekenen dat je meer dan 150 keer moet wínnen. Dit is echter moeilijk zonder continu veel kleren bij te kopen.

  Dit echter terzijde.
  Het spel van GSM schrikt mij inderdaad vaak af, vooral door de manier van omgang die tegenwoordig hoogtij viert (dit is trouwens niet alleen op gsm hoor, hyves heeft hier ook last van… veel plekken waar random mensen online met elkaar te maken krijgen, dat moet gezegd)…
  Ik blijf eigenlijk vooral vanwege de meiden die het wagen bij me aan te kloppen wanneer ze er echt doorheen zitten… Danwel door GSM zelf, dan wel door de buitenwereld.

  Wederom nog een opmerking: GoSupermodel en pro-ana ligt mijlenver uit elkaar. Natuurlijk, uiterlijk speelt een rol, maar dat krijg je altijd op een plek waar je vele jonge tienermeisjes verzameld. Ik moet nageven dat de mods erg goed hun best doen dingen over dik-zijn en dun-zijn van het forum te bannen. Maar als er een site is die niets met pro-ana te maken heeft, dan is het GSM wel.
  De avatars die gebruikt worden zijn hooguit extreem lenig, maar niet ongezond dun.

 14. Beste Daan ,
  u zei dat er niks met uiterlijk op de site bedoeld wordt.
  Maar toch wordt er hier veel te veel over gepraat op het forum!

 15. @Anoniem:
  Wat er op de forums gezegd wordt, zien wij ook. We doen ons uiterste best, samen met de moderators, om dit soort gesprekken te stoppen, wanneer het naar onze mening te ver gaat.

  Fijne dag!

 16. Heey, ik speel al (bijna) 2 jaar gSm, en het verveeld me nog steeds niet. Het is de gezelligheid die me bij die site blijft inloggen. Soms vraag ik me welleens af waarom ik erop zit? Maar dan ga ik gauw verder XDD!

  Nou, het is een erg leuke site en er word goed opgelet. No problems 😀

  xoxo Juliët / xJUUL.,

 17. gsm is echt wel top!


 18. IK zit denk ik nu al iets korter dan 2 jaar op gsm ik heb alles mee gemaakt de lay outs, de oude moddelen de nieuwe moddelen en ruzies maar altijd was er een oplossing en daardoor kwamen weer nieuwe vriendschappen gosupermodel is en blijft POSITIEF

 19. GoSupermodel heeft absoluut niets met Pro Ana-zijn te maken, integendeel. Gsm maakt reclame voor jezelf uitten, dat je goed bent zoals je bent. Natuurlijk komt er wel wat gezeur over ‘te dik/te dun, te dit, te dat..’, maar wat wil je, met zo’n bende tienermeisjes bij elkaar? Verder werd de nieuwe lay-out inderdaad met gemengde meningen/gevoelens ontvangen. Sommigen vonden de roze lay-out inderdaad gezelliger, anderen vonden het te.. barbie. Het was even wennen, ook voor mij. Nu kunnen we zélf onze achtergrond kiezen, keuze uit allerlei motieven. Hierover zijn de meningen relatief goed. Zoals elke site moét Goupermodel reclame maken om financiêle steun te krijgen, maar ze kiest haar sponsers met hart en ziel, gSm doet d’r best. Je zal nooit site’s/stischtingen voorbij zien komen met verkeerde bedoelingen. Ook blijft goSupermodel vernieuwen, er komen steeds nieuwe functies bij. Iedereen doet erg hard hun best, en daar wordt gewaardeerd door iédereen, ookal vallen er soms weleens woorden, da’s normaal. Ik zit al 3 jaar op de site, en heb me nog geen moment verveeld. Het is er heel erg gezellig, en dat blijft het ook, wat er ook gebeuren zal. Er zijn absoluut geen verkeerde doeleinden vanuit de makers/site zélf. Groeten Anke, beter bekend als Psychologisch drama.

 20. @Anke! Bedankt voor je reactie. Vind het echt heel leuk om te horen dat je gSm zo’n warm hart toedraagt! Bedankt!

 21. Hooi 😀
  Ik speel heeeeeel lang gsm :)

 22. ik wil en eigemn site maken met modelen op te kelden of bij top model hoe kan dat ??

 23. Als reactie op het ‘blaadje sla per dag’-verhaal.. Ik heb nog maar enkele keren topics van meiden gezien over hun gewicht en daar werd dan al snel ingegrepen door een van de Moderators. Verder zijn er dagelijks vele topics over wat mensen voor lekkere dingen eten. Het is echt reuze gezellig op goSupermodel en ik ben blij dat ik er elke dag weer in kan loggen :)

 24. Ik speel al heel erg lang gosupermodel, en ik vind het nog steeds heel erg leuk (:
  Het is veilig en leuk voor meiden.
  Wat ik erg fijn vind is dat er veel gezellige topics zijn, waar je gezellig mee kunt kletsen.

 25. ik speel gosupermodel al 2 jaar aleen op deze dag deed gosupermodel het steeds niet ):

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!