Ster Extra: Realtime verbinding tussen kijker en reclameblok

Ster Extra

Met de app Ster Extra kunnen kijkers tijdens reclameblokken op televisie direct aanvullende informatie opvragen, exclusief voordeel behalen of testaanvragen doen op het tweede scherm. Wanneer er geen Ster Extra blok op tv is, biedt de app op ieder moment van de dag bijzondere commercials van vroeger en nu afkomstig van de site Welovereclame. Sabine van Aken, communicatiedirector bij Ster, vertelt.

Wat is Ster Extra?

“Met Ster Extra duik je in een wereld vol extra’s tijdens Ster-reclameblokken, direct op je tablet. Je kunt je met deze applicatie voor iOS en Android onderdompelen in de wereld van reclame en tegelijkertijd direct extra en exclusief voordeel behalen op de reclameblokken. De adverteerder kan met Ster Extra zijn televisiecampagne verrijken met verschillende interactieve opties. Tegelijkertijd kan de adverteerder diverse merkextra’s bieden zoals campagneverdieping en activatie. Consumenten kunnen via de app direct kopen, proberen en testaanvragen doen.”

Ster Extra

Waarom dit initiatief?

“Ster is de eerste in Nederland met een interactieve reclame-app. We zien nu dat steeds meer mensen tijdens het televisiekijken gebruikmaken van een tweede scherm. Een interessante ontwikkeling waarbij we aansluiten. Ons uitgangspunt is: relevant en van toegevoegde waarde voor onze adverteerders. En natuurlijk ook van toegevoegde waarde voor de consument: we verrassen de consument met exclusieve aanbiedingen en mooie reclame. De applicatie is uniek voor adverteerders, het biedt hen mogelijkheden om nog efficiënter en effectiever te communiceren. Het is de kans om op een innovatieve manier in contact te komen met de kijker en aan te zetten tot actie. Voor de consument biedt de app exclusieve extra’s direct op het tweede scherm. Van unieke acties en extra beeldmateriaal tot kortingen en exclusieve aanbiedingen.”

Hoe werkt Ster Extra?

“De applicatie legt een directe realtime verbinding tussen het reclameblok op televisie (het first screen) en tablet (second screen) en biedt aanvullende informatie tijdens Ster-reclameblokken. Wanneer een Ster Extra blok bijna begint, laat de app weten dat je allerlei extra’s kunt bekijken tijdens dat reclameblok. Via verbinding met de uitzendstraat weet de app precies wanneer welke commercial te zien is en toont je direct de bijbehorende extra’s. Van meer informatie over het product tot exclusieve deals of downloads. Je kunt direct kopen, gebruikmaken van speciale kortingen of samples aanvragen van de commercial die op dat moment op tv is.”

Ster Extra

Wat zijn de facts?

“Adverteerders reageren enthousiast en zien de toegevoegde waarde. Ster Extra is deze week geïntroduceerd voor iOS en Android, exacte cijfers zijn dan ook nog niet bekend.”

Wie is er betrokken bij Ster Extra?

Ster Extra is ontwikkeld in samenwerking met in10 communicatie, Driebit en RDE.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. Ik vraag me bij zulke Apps altijd af of er wel nagedacht is vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Het lijkt me in dit geval zeker niet het geval!

    Omdat steeds meer consumenten een Tablet of smartphone hebben, kijken deze tijdens de reclameblokken niet naar de TV maar naar hun telefoon of tablet. Ster probeert dit nu op te vangen door een dergelijke App te lanceren om hun inkomsten veilig te stellen.

  2. Vreemd dat er geen app. voor BB bestaat. Bedankt voor het in de kou laten staan van duizenden BB-gebruikers. Bekrompen club die Ster.

  3. Waarom geen Windows versie??

  4. ik ben helemaal klaar met de reclame over roken voor mij geld dat we zelf uitmaken wat we doen of laten dacht ik zo .

  5. Ik kan niet meer inloggen, paar keer nieuw ww, maar zonder succes. Wat nu te doen?

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!