Apr 29

Training Contentstrategie

Leg in 1 dag de basis voor de contentstrategie van jouw organisatie
Trainer: Natanja de Bruin

Een contentstrategie heeft een strategische inslag, maar is vooral bedoeld om concreet mee aan de slag te gaan. Het is een pragmatisch plan waar iedere online communicatiemedewerker of webredacteur mee aan de slag kan. Samen met je collega’s. Wat is dan de strategische insteek? Dat we kijken naar organisatiedoelstellingen en het maken van de vertaalslag in ‘hogere’ online doelen en de uitwerking ervan in doelstellingen. Dat je een tactiek bepaalt die je wilt hanteren om je doelen en doelgroepen online te bereiken. Dat we moeilijkheden en lastigheden (hoe krijg ik mijn collega’s mee?), maar ook kansen en mogelijkheden bespreken. En we kijken naar de zaken waar je heel concreet mee aan de slag gaat, bijvoorbeeld in het komende jaar.

Deze training gaat definitief door! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor webmanagers, (senior) webredacteuren en (online) communicatieadviseurs. Ervaring met webredactie is een pre.
(Voor deelnemers aan het NIMA SMP-programma levert deze training 10 PE-punten op.)

Wat leer je tijdens de training?

Tijdens de eendaagse Training Contentstrategie werk je met allerlei korte oefeningen de gewenste situatie van je eigen organisatie uit. Door verschillende stappen te doorlopen en een heleboel informatie voor jezelf uit te werken krijg je inzicht in de online communicatie van je organisatie, en hoe dat beter of anders kan. Waar je doelgroep zich bevindt, en hoe je content daarop kunt aanpassen. Wat voor type onderzoek je nodig hebt om erachter te komen wat de informatiebehoefte van je doelgroep is. Je bedenkt welke content op welk kanaal aangeboden zou moeten worden. Maar ook wie je nodig hebt in je organisatie om je contentstrategie tot uitvoer te brengen en wie verantwoordelijk is voor beheer en productie van de content. Hoe je dit kunt coördineren, en hoe je ideale roadmap eruit ziet. Zodat je regie en controle houdt op alle plannen die in je hoofd zitten maar waar je in je dagelijks werk nooit aan toe komt- door de waan van de dag.

Met de groep bespreken we de verschillende situaties en mogelijkheden voor de typen organisaties die aan tafel zitten. Zo leer je van elkaar, en kun je kansen en mogelijkheden bespreken.

Aan het einde van de dag heb je een blauwdruk van een contentstrategie in handen, waarmee je de organisatie in kunt voor verdere uitwerking.

Over de trainer: Natanja de Bruin

Natanja Natanja de Bruin is internetadviseur en projectmanager bij Sabel Online. Na een aantal jaren werken als adviseur en projectmanager op het gebied van off-en online communicatie, koos ze definitief voor internet en intranet als belangrijkste werkterrein. Bij Sabel Online richt ze zich op internet- en online-communicatiestrategie, contentstrategie, social media en doelgroeponderzoek.

Programma training Contentstrategie 

09.00 uur – Inloop
09.30 uur – Start ochtendprogramma

 • Wat is content?
 • Strategie, tactiek en operatie: wat is het nut van een contentstrategie?
 • Wat zijn doelen en succesfactoren voor je online doelstellingen?
 • Welke kanalen worden gebruikt en welk contentaanbod is er nu?
 • Welke segmentatie in doelgroepen/relaties is er te maken?
 • Onderzoek: kwalitatief en kwantitatief- wat past bij welke doelgroep?
 • Hoe ziet een customer journey er voor jouw organisatie uit?

12.30 – Lunch
13.15 uur  - Start middagprogramma

 • Doe een kleine contentaudit: hoe leesbaar is je site?
 • Wat is een ideaal format?
 • Wat is contentmanagement en governance?
 • Wat is je ideale beheerorganisatie en hoe betrek je de organisatie?
 • Hoe ziet je roadmap voor het komende jaar en de komende jaren eruit?
 • Aan de slag met het stappenplan

16.30 uur   Einde programma

Let op! Voor deze training heb je een laptop nodig, je kan bij Seats2Meet gratis gebruik maken van het wifi-netwerk. Controleer even of je laptop gebruik mag maken van een openbaar netwerk.

Geaccrediteerd voor NIMA – Senior Marketing Professional

logo-NIMAFrankwatching Trainingen is door NIMA geaccrediteerd voor het Senior Marketing Professional (SMP) programma, een Europees kwaliteitskeurmerk voor marketeers. NIMA Qualification kent de SMP-titel aan personen toe die voldoende relevante werkervaring hebben en hun kennis voortdurend up to date houden. Deze training is voor het keurmerk geaccrediteerd en levert 10 PE-programmapunten op.

Inschrijven

Training Contentstrategie

29 april 2014 routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e v)
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht

Overige data:
3 juni 2014
18 juli 2014
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender