training-google-analytics-vervolg

TrainingGoogle Analytics (gevorderd)

Training Google Analytics (gevorderd)

Voor unieke en diepgaande analyses van je website

Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
€ 595,-

Voor deelnemers aan het NIMA-SMP programma levert deze training 6 PE-punten op.

Wil je leren om Google Analytics in te richten op een specifieke behoefte van je organisatie? Tijdens deze training leer je om niet standaard beschikbare (management)rapportages en diepgaande analyses per doelgroep te maken.

Na deze training ben je in staat om Google Analytics te gebruiken voor het analyseren van het gedrag van bezoekers, de herkomst van de bezoekers, de kwaliteit van de website en het voorstellen van verbeteringen. Leer Google Analytics kennen als een business intelligence tool voor je website(s)!

Let op: Voor deze training heb je een laptop nodig. Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk. Check wel vooraf of je laptop gebruik mag maken van een openbaar netwerk. Een tablet is niet geschikt voor deze training, omdat de interface van Google Analytics dan slechts gedeeltelijk te zien is. Daarnaast is het (vanzelfsprekend) nodig om toegang te hebben tot het Analytics-account van je organisatie (als beheerder). Als je niet beschikt over een eigen Google analytics account is het mogelijk gebruik te maken van een testaccount.

Ook interessant! Ben je nog helemaal niet bekend met Google Analytics? Dan is de training Google Analytics (basis) of de Leergang Google Analytics meer iets voor jou. Wil je je liever richten op meer conversie, volg dan de training Conversie-optimalisatie.

 

Christian de Rijke
Trainer

Christian de Rijke

Pascal Selles
Trainer

Pascal Selles

Doelgroep

De Training Google Analytics (vervolg) is voor mensen die regelmatig Google Analytics gebruiken en de rapporten goed kunnen gebruiken en interpreteren, maar er nog meer uit willen halen. Om aan deze training deel te kunnen nemen heb  je toegang nodig tot het Google Analytics-account van je organisatie als beheerder. Daarnaast wordt ervan uitgegaan dat je kennis hebt van:

 • accountstructuur, webproperties en profielen
 • het instellen van interne zoekopdrachten
 • het aanmaken en inrichten van filters
 • het inrichten van doelen
 • de standaardrapporten

Heb je deze kennis nog niet? Volg dan eerst de basistraining Google Analytics.

Programma

09.30 uur: Start training

 • Geavanceerde segmenten om meer inzicht te krijgen in specifieke doelgroepen
 • Automatische meldingen
 • Reguliere expressies en de toepassingen binnen Analytics
 • Geavanceerde filters maken (bijvoorbeeld voor SEO, SEA, hostname, etc.)
 • Websites optimaliseren met Google Analytics; uitstappunten analyseren, conversiepaden en conversiepercentages verbeteren, etc.
 • A/B-testen opzetten met behulp van de Website Optimizer en Google Analytics
 • Specifieke groepen terugkerende bezoekers herkennen (bijvoorbeeld bezoekers die al eens iets hebben gekocht) en desgewenst content op maat aanbieden (personalisatie)?

12.30 uur: Lunchpauze

 • Maatwerk rapportages inrichten
 • Het opzetten en inrichten van Analytics voor complexe websitestructuren
 • Downloads meetbaar maken
 • Trackingcode zelf aanpassen voor specifieke doeleinden en rapporten
 • Custom variables (bijvoorbeeld het groeperen van ingelogde en niet-ingelogde gebruikers)
 • Sociale interacties op je website doormeten (like, tweet en google+ buttons)

16.30 uur: Einde training

Ervaringen

Uitstekende training waarbij dieper wordt ingegaan op de zeer uitgebreide mogelijkheden die GA de online marketeer biedt. Door de kleine groepen waarin de training wordt gegeven ontstaat de ideale mix tussen het behandelen van de benodigde theorie en concrete praktijkcases.

Remco Hanenberg

- 24 september 2015

MarCom Specialist bij Koning & Hartman

De trainer nam veel tijd om alle facetten toe te lichten en vragen van deelnemers te beantwoorden. Een absolute aanrader!

Dennis

- 13 maart 2015

Online Content Marketeer bij DHL

Inspirerende training in inspirerende omgeving. Veel notities gemaakt, die ik nu direct wil uitwerken in de praktijk. We deden al veel met Google Analytics, maar er blijkt nog zoveel meer mogelijk! De trainer was uitstekend op de hoogte van de meest recente wijzigingen en mogelijkheden.

Jaap Meijer

- 10 maart 2015

Ict manager bij Nederlands Dagblad

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Google Analytics (gevorderd) op 14-06-2016 in Utrecht, Meeting Plaza. De kosten hiervan bedragen € 595,- excl. btw.

Alle Trainingen