Online-campagnes

TrainingOnline campagnes

Training Online campagnes

Leer online campagne-concepten ontwikkelen voor een snel veranderend publiek

Wanneer
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
€ 1.190,-

Voor deelnemers aan het NIMA-SMP programma levert deze training 13 PE-punten op.

Wat maakt een online campagne tot een succes? Is het het aantal mensen dat je bereikt? De hoeveelheid ‘engagement’ die je creëert? Of gaat het uiteindelijk toch gewoon om het halen van je doelstellingen? En hoe krijg je dat voor elkaar? Internet is immers een groot schreeuwfestijn geworden, waardoor eigenlijk niemand nog bereikt wordt.

Tijdens de tweedaagse training Online campagnes kom je te weten hoe mensen zich online laten overtuigen en hoe je online campagne-concepten ontwikkelt die passen bij een snel veranderend publiek. Ook leer je hoe je je als organisatie online dient te gedragen, hoe je succes meet en op welke manier je in staat bent om je campagnes snel en agile aan te passen. Tegelijkertijd delen experts hun succesverhaal en ga je aan de slag met je eigen campagneplan.

Na afloop van de training weet je hoe je campagne voert richting een publiek dat zich steeds meer afkeert van ‘klassieke’ sociale media. Je kunt antwoord geven op de vraag hoe je als bedrijf of organisatie kunt praten met mensen die op persoonlijke communicatie zitten te wachten. En jezelf de vraag stellen: ben ik een mens of een merk? Met als resultaat: een goed gefundeerd en doordacht campagneplan voor jouw organisatie.

Ook interessant! Wil je weten of jouw online campagnes meer bezoekers trekken? Schrijf je dan ook in voor de training Google Analytics (basis). En passen je online campagnes ook in je online strategie? Dat leer je tijdens de training Online communicatie strategie.

Patrick Klerks
Trainer

Patrick Klerks

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met online communiceren, overtuigen en activeren: communicatiemedewerkers, -adviseurs, online managers, marketeers en campaigners. Ook als je bij een bureau werkt en anderen adviseert, is deze training zeer geschikt.

Ervaringen

Vorige week de training Online Campagnes afgesloten. Waren 2 enorm leerzame dagen! De trainer, Patrick Klerks, vertelde bevlogen en inspirerend en kon putten uit een enorme bak ervaring. De eerste dag was meer theorie (Big Listening, Always On) en de tweede dag gingen we aan de slag met onze eigen campagneplannen. Er is echter zoveel te vertellen en leren dat deze cursus makkelijk nog een dag langer had kunnen duren.

Manon Pleiter

- 12 april 2016

Goede inhoudelijke en praktische training over online campagnes. Patrick was een goede en enthousiaste trainer, weet veel van het vak. Heel veel geleerd!! Super, graag nog een vervolgcursus.

cynthia keyzer

- 4 oktober 2015

communicatieadviseur bij provincie Gelderland

Onderwerpen

Dag 1: De theorie – van 2011 naar 2016

 • Online campagnes anno nu: wat zijn authentieke kenmerken en hoe gebruik je die voor campagnes.
 • De ‘Big Listening’-methodiek: een andere manier van denken over online communiceren, overtuigen en activeren.
 • Voorbeelden: welke campagnes maken slim gebruik van Big Listening, welke innovatieve methodieken zetten sommige merken nu al in?

12:30 uur Lunchpauze

 • De opzet van een online campagne: plan, uitvoer, meten, monitoren en optimalisatie.
 • De praktijk: een kijkje naar jouw eigen organisatie. Welke doelstellingen heb je zelf, hoe voer je nu campagne, en waar kan je de vandaag geleerde methodiek toepassen?

Na dag 1 krijg je een opdracht mee die je voor de tweede trainingsdag gaat voorbereiden.

Dag 2: De praktijk – De ervaringsdeskundige aan het woord

 • Een medewerker van een organisatie die eerder een succesvolle campagne opzette aan het woord. We kijken naar de manier waarop de methodiek is toegepast, hoe doelen werden behaald, en wat de lange termijn-consequenties zijn.

12:30 uur Lunchpauze

 • Aan de slag: je eigen campagneplan opstellen, presenteren, bespreken en verbeteren.
 • Hoe zorg je ervoor dat jouw plan ook werkelijkheid wordt?

Trainingsresultaat

Na afloop van deze training:

 • Weet je hoe je de ‘Big Listening’-methodiek inzet bij online communiceren, overtuigen en activeren.
 • Kun je succesvolle online campagne-concepten ontwikkelen voor elk budget.
 • Ben je in staat om doelstellingen van je organisatie (of die van je klant) daadwerkelijk te koppelen aan je online campagne-activiteiten.
 • Ontvang je een template voor een online campagneplan.
 • Heb je een eerste opzet van je eigen versie en van een online campagneplan.

Praktische informatie

 • De training Online campagnes is een tweedaagse training.
 • De trainingsdagen duren van 09:30 – 16:30 uur.
 • Voorafgaand vindt er een intake plaats door de trainer om inzicht te krijgen in je verwachtingen en leerdoelen.
 • Om deel te kunnen nemen is een laptop of tablet noodzakelijk.
 • Na afloop ontvang je een certificaat voor je deelname.
 • Deze training kan ook incompany gegeven worden.
 • De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Online campagnes op 13-06-2016 in Utrecht, Meeting Plaza. De kosten hiervan bedragen € 1.190,- excl. btw.

Alle Trainingen