training-schrijven-voor-seo

TrainingSchrijven voor SEO

Training Schrijven voor SEO

Schrijf leesbare webteksten voor zoekmachines én mensen

Utrecht
Utrecht
Utrecht
Utrecht
Utrecht
Utrecht
€ 595,-

Als tekstschrijver schrijf je voor mensen. Bij het schrijven voor SEO werkt het net even anders.

Omdat 70% van de internetters niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten in Google wil je hier tussen staan. Je moet daarom achterhalen welke woorden mensen intikken in zoekmachines, zodat je deze strategisch kunt verwerken in je teksten. Zo sluiten de vraag van potentiële bezoekers en jouw aanbod naadloos op elkaar aan. Hoe je dit alles doet ontdek je tijdens deze training.

We bespreken de best practices van SEO-copywriting en hoe je de bekende valkuilen ervan omzeilt. Je leert hoe je de beste zoekwoorden kiest en hoe je deze verwerkt in je content zonder dat het lezers stoort. Ook leer je hoe je prikkelende titels en omschrijvingen voor webpagina’s maakt die in het oog springen bij de zoekresultaten. Aan het einde van de dag weet je bovendien hoe je de autoriteit van je website kun vergroten door het aantrekken van links en, niet onbelangrijk, hoe je je SEO-succes kunt monitoren. Je gaat naar huis met volop stof tot nadenken en inspiratie om jouw huidige copywriting-processen te herzien.

Let op: Voor deze training heb je een laptop nodig. Bij Seats2Meet kan je gratis gebruik maken van het WiFi-netwerk.

Rutger Steenbergen
Trainer

Rutger Steenbergen

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die teksten schrijft voor websites, of mensen aanstuurt die dit doen. Voorkennis over ‘schrijven voor het web’ en ervaring met Content Management Systemen (in elk geval je eigen CMS) is noodzakelijk. Oppervlakkige kennis van technieken als HTML en webanalytics is handig, maar niet noodzakelijk. Je herkent je in één of meer van de volgende situaties:

  • opdrachtgevers vragen je om SEO-teksten, maar je weet niet precies hoe je ze schrijft;
  • je werkt op een webredactie en houdt nu weinig rekening met zoekmachines;
  • je wilt praktisch aan de slag met het optimaliseren van content, zonder onnodige theorie;
  • je bent contentmarketeer en wilt het bereik van je content vergroten.

Programma

09:30 uur: Start training

Kennismaking en visie op SEO
Hoe gebruik je tekst om hoger te ‘ranken’ in Google? Welke plek neemt contentoptimalisatie in binnen de mix van middelen die je kunt inzetten om hoger te scoren in Google? En is ‘hoger scoren’ eigenlijk wel het belangrijkste doel?

De concrete regels voor het schrijven van SEO-teksten
SEO-schrijven begint met het schrijven van een goede tekst. We oefenen met online copywriting en optimaliseren daarna stapsgewijs de content voor zoekmachines. Welke titels doen het bijvoorbeeld goed en hoe zorg je ervoor dat de tekst scoort op de woorden waarop je gevonden wilt worden?

12.30 uur: Lunchpauze

Het vinden en kiezen van zoekwoorden
Mensen gebruiken zoekwoorden (keywords) om informatie te vinden in zoekmachines. Daarom is het essentieel om te weten welke zoekwoorden goed passen bij de pagina’s van jouw website. We leggen de nadruk op het maken van een keuze: zoekwoorden bedenken is makkelijk, maar hoe kies je de beste?

De perfect geoptimaliseerde tekst
Hoe vaak gebruik je je gekozen zoekwoorden en hoe verwerk je deze in je tekst(en)? Als je eenmaal de juiste zoekwoorden gevonden hebt, kun je ze verwerken in de teksten van je site. Hoe werkt dit? We bespreken onder meer verschillende soorten SEO-teksten, het denken vanuit persona’s, duplicate content, keyword mapping en (de onzin van) keyword density.

Hoe succesvol ben je eigenlijk?
SEO-teksten schrijf je om zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachines, maar lukt dat ook? Je krijgt praktische tips en tools aangereikt om jouw succes te meten, te interpreteren en te verbeteren.

Follow-up: wat ga je morgen doen met deze kennis en kunde?
Een goed begin is het halve werk. Maar de andere helft is het geleerde daadwerkelijk toepassen. We bespreken gezamenlijk hoe je Schrijven voor SEO toepast in jouw organisatie: zo leer je dus van je medecursisten.

16:30 uur: Einde training

Ervaringen

Goede training met veel tips. Ik weet nu waar je op moet letten, waar je informatie vandaan kunt halen, hoe je analyses kunt maken om vindbaarheid van websites te verbeteren. Voor mij een heel goede basis om SEO-schrijven zelf toe te passen.

Monique Vernoy

Zelfstandig communicatieadviseur bij Vernoy communicatie

Ik heb tijdens de Frankwatching training Schrijven voor SEO nuttige tips gehad, vragen kunnen stellen, ervaringen uit kunnen wisselen met anderen en kunnen oefenen met tools. De dag vloog voorbij.

Tessa van Kolfschoten

Communicatiemedewerker bij Gemeente Amersfoort

De training Schrijven voor SEO is een echte aanrader! Je leert veel en krijgt tips & tricks om je website direct beter vindbaar te maken voor Google. Je gaat met energie en inspiratie naar huis om zo snel mogelijk je site te optimaliseren.

Sandra Hulsenboom

Marketing & Communicatie bij SNT

Ik heb deze training op 21 juni 2012 gevolgd en heb daar veel geleerd. Het werd gegeven door een goede docent, hij wist veel en gaf duidelijke voorbeelden en een goede presentatie. Je kunt het direct in de praktijk uitvoeren. Zou het iedereen aanraden die meer wilt leren over het schrijven voor zoekmachines. Maar als je al ervaring hebt met SEO zal deze training denk ik geen toegevoegde waarde hebben.

Femke Koning

Senior marketeer bij Turien & Co. Assuradeuren

De cursus schrijven voor SEO maakt in 1 dag duidelijk wat je wel en niet moet doen. En belangrijker: de cursus laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Na afloop heb je echt zin om met je website(s) aan de slag te gaan!

Erik Meijerink

Copywriter / strateeg bij Dizain

Gratis boek

Je ontvangt tijdens de training gratis het boek ‘Schrijven voor SEO in 60 minuten’. Auteur en trainer Rutger Steenbergen beschrijft hoe je krachtige webteksten schrijft die scoren bij zoekmachines.

https://i.mgtbk.nl/boeken/9789461260758-240x300.jpg?_=OUCmE1Cn

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Schrijven voor SEO op 07-04-2015 in Utrecht. De kosten hiervan bedragen € 595,- excl. btw.

Alle Trainingen