Senanga: Contentgerelateerde microwebshops op jouw blog of site

Senanga is een e-commerce-oplossing die zowel publishers als webshops bij elkaar brengt op basis van relevantie, doelgroepen en commercie. De Manager Partnerships vertelt.
Wat is het?
“Via Senanga kunnen bezoekers van blogs of nieuws- en interessewebsites via microwebshops genaamd ‘shoplets’ producten van bekende webshops kopen, die door de eigenaar van de site zelf zijn uitgekozen. Kortom: geen schreeuwerige, misplaatste banners maar relevante producten die aansluiten bij de content, in een minishop waar je ook direct kunt betalen. Zo kunnen de bezoekers tijdens een aankoop op het blog blijven.”
[gespot_images]
Waarom dit initiatief?
“Wij willen e-commerce ‘awesome’ maken vanuit de beleving van de consument. Dat betekent dat je het juiste product op het juiste moment op de juiste plek wilt tegenkomen. Dat is precies waar we met dit product voor zorgen. Door publishers (van bloggers tot de grote bekende magazines) de mogelijkheid te geven om voor enkel relevante producten te kiezen en hiermee geld te verdienen, ontstaat een win-win-situatie.
De lezer wordt niet gestoord tijdens het lezen en kan direct relevante producten aanschaffen, zonder de betreffende site te moeten verlaten voor een betaling. Hierdoor wordt de gebruikerservaring flink verbeterd en het aankoopproces leuker, logischer en makkelijker. Bovendien verlaagt het de (marketing)risico’s van verkopende webshops en wordt omzet van zowel webshops als publishers verhoogd.”
Hoe werkt het?
“Senanga is een Shoplet waarmee een aankoop inclusief betaling binnen het (nieuws)artikel kan worden voldaan. Hierdoor kan de bezoeker gewoon op de blog of nieuwswebsite blijven om de aankoop te doen. Lees je dus vlak voor de kerstdagen een mooi interview met Dan Brown op je favoriete nieuwswebsite? Dan kan je onderaan het artikel gelijk zijn nieuwe boek kopen.
In de Shoplet kan worden betaald via onder andere iDeal, credit card, automatische incasso en acceptgiro. Ook met Bitcoin betalen wordt zeer binnenkort mogelijk. Diverse webwinkels hebben ons laten weten dat zij dit nieuwe betaalmiddel willen accepteren via Senanga.
Het aanbod van webshops en hun producten is enorm breed en door zoekwoorden in te voeren kunnen de producten geselecteerd worden die de meeste relevantie tonen met het tekst en de doelgroep van de publishers. Meedoen? Geïnteresseerden kunnen zich momenteel aanmelden voor betatoegang op de website.”
Wat zijn de belangrijkste facts?
“Momenteel biedt Senanga 34 miljoen producten aan via haar partners. Dit aantal stijgt aanzienlijk per webshop die we toevoegen. De groei van de onderneming is dan ook duidelijk zichtbaar en we hebben al namen als Bol, Amazon, Anneliesje, Follow Fashion, Hificorner, Bulls & Birds en McGregor mogen verwelkomen.
Er is ook veel interesse vanuit de VS en Azië getoond, maar Senanga zal de focus eerst op Nederland leggen, waarbij Europa de volgende stap zou zijn. Senanga verwelkomt daarom momenteel graag Nederlandse publishers en merchants. Hierbij kijken we niet alleen naar de grote partijen, maar juist naar diversiteit.”
Wie is er bij betrokken?
“Senanga is in december 2012 opgericht door drie ervaren ondernemers met een flinke dosis handelsgeest: Rutger van Zuidam, Nikolaj van Veen en Michiel Pouw. Het bedrijf is destijds gestart met minimale middelen en twitterde zelfs de eerste kantoormeubelen gratis bij elkaar. Inmiddels werkt het team van elf mensen vanuit vestigingen in Groningen en Muiden aan de ontwikkeling van het product en het bedrijf. Het e-commercebedrijf is momenteel gefinancierd door de drie oprichters en een vermogende particuliere investeerder, die anoniem wenst te blijven.”