Tekstblog: Kennis delen over teksten

Via Tekstblog ontmoeten tekst- en communicatieprofessionals uit de praktijk en wetenschap elkaar. Op dit platform kunnen ze kennis delen, discussiƫren en netwerken. Zo blijven ze op de hoogte van de ontwikkelingen in hun vakgebied en vergroten zij hun kennis en vaardigheden. In gesprek met Remco Verhezen over dit nieuwe communicatieplatform.
Wat is het?
“Tekstblog is een onafhankelijk platform waar tekst- en communicatieprofessionals uit de praktijk en wetenschap elkaar ontmoeten. Door artikelen te schrijven en te reageren op die van collegaās kunnen ze kennis delen over teksten en hoe ze werken. Bijvoorbeeld op het gebied van schrijfstijl, woordkeuze en tekststructuur. Verder biedt Tekstblog de professionals de mogelijkheid om met elkaar te discussiĆ«ren en netwerken. Op tekstblog.nl vinden ze onderzoeksresultaten, praktijkvoorbeelden, een evenementenkalender en meningen van collegaās over actuele onderwerpen.”
[gespot_images]
Waarom dit initiatief?
“We hebben Tekstblog gelanceerd om het tekst- en communicatievak verder te brengen. Er was geen platform waar professionals uit deze branche kennis eenvoudig met elkaar konden delen. Tegelijkertijd willen we een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Vandaar de samenwerking met universiteiten en het vaktijdschrift Tekstblad.”
Hoe werkt het?
“Iedereen met een passie voor tekst en communicatie kan meedoen. Alleen auteurs die zich aanmelden bij de redactie kunnen artikelen schrijven, maar iedereen kan ze lezen en erop reageren. Daarnaast biedt Tekstblog een evenementenkalender met bijeenkomsten, workshops en lezingen op het gebied van tekst en communicatie. Organisaties die hun evenement willen promoten kunnen dit door de redactie op de kalender laten zetten.”
Wat zijn de facts?
“De website is sinds 16 september live. Gemiddeld hebben we zoān 650 views per dag en ruim 120 volgers op Twitter. Tekstblog is een onafhankelijk kennisplatform; kennisdeling is dan ook het belangrijkste doel. Organisaties die Tekstblog structureel willen steunen kunnen partner worden. Daaraan zijn geen kosten verbonden, we maken met elke organisatie aparte afspraken over de inhoud van het partnerschap.”
Wie is betrokken?
“Tekstblog is een samenwerking tussen praktijk en wetenschap. Het platform is een initiatief van Sabel Communicatie. We hebben de website gebouwd en leiden de redactie. Deze wordt ondersteund door de Vrije Universiteit, Radboud Universiteit Nijmegen en Tekstblad.”