Campagnes & Cases

ACE agency Born05 geeft hospitality sector nieuw gezicht

Born05, ACE

De arbeidsmarkt in Nederland is krapper dan ooit en hospitality is één van de sectoren die daar flink onder lijdt. Organisaties uit de gastvrijheid- en vrijetijdssector slaan daarom de handen ineen en starten het Hospitality Pact. Met als doel om duurzame oplossingen te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt. Het Hospitality Pact lanceert vandaag haar eerste campagne: Be My Guest. Voor de campagne ontwikkelde ACE agency Born05 een digitaal platform dat opleidingen en vacatures onder één dak verzamelt, gericht op een jonge werkzoekende doelgroep.

Be My Guest draait om de essentie van hospitality; gastvrijheid. Het nodigt jongeren uit om de uitdagingen en kansen binnen de hospitality sector te ontdekken en om daar onderdeel van uit te maken. Om de diversiteit van die sector eer aan te doen is het campagneplatform doorspekt met inspirerende verhalen en motiverende, interactieve video’s die inspelen op de kwaliteiten die je ontwikkelt als werknemer in hospitality.

Teun Verheij, opdrachtgever namens initiatiefnemers Be My Guest: “Born05 liet direct zien dat ze het gevoel van de hospitality sector spot-on konden verwoorden en visualiseren. De uitdaging zat hem met name in de ontwikkeling van een concept wat breed gedragen kan worden, zowel door een diversiteit aan stakeholders als een brede, kieskeurige doelgroep. Ze hebben met de inspirerende host James een extra laag aan de campagne toegevoegd. Dit is ook wat werken met Born05 prettig maakt, ze weten altijd te verrassen en leveren hoge kwaliteit.”

Timo Wilbrink, Creative Director bij Born05: “Met de campagne en het platform Be My Guest hebben we alle specialisaties binnen Born05 optimaal kunnen benutten. Van strategie en concept tot de ontwikkeling van een visuele identiteit, user-centered platform design en videoproductie met virtual production-techniek (samen met Bruut Amsterdam) waar het plezier en vakmanschap vanaf straalt.”

Het platform is te bezoeken op www.BeMyGuest.nu en de landelijke campagne zal vanaf 29 juni breed uitgerold worden via social media, vakmedia en kanalen van betrokken organisaties.

Over het hospitality pact
Het Hospitality Pact is opgesteld onder regie van de Taskforce Samenwerking Gastvrijheidseconomie en wordt gedragen door de werkgeversorganisaties Koninklijk Horeca Nederland, ANVR, HISWA-RECRON, CLC-VECTA, Veneca, de MBO Raad en het HBO, werknemersorganisatie FNV Horecabond, een collectief van landelijk opererende bedrijven en ondersteund door de ministeries van Economische Zaken. Het doel van dit pact is om met elkaar te werken aan duurzame oplossingen voor de arbeidsmarkt uitdagingen van vandaag en morgen. Het pact biedt betrokkenen een kompas om actief te werken aan onderzoek, sociaal beleid gericht op goed werkgeverschap, sterk beroepsonderwijs voor de gehele beroepskolom (VMBO, MBO, HBO en WO), een infrastructuur voor Leven Lang Leren en arbeidsmarkt promotie.

De initiatiefnemers van de campagne zijn: HMSHost, Heineken, Bidfood, Sligro, Restaurant Company Europe, KHN, Bram Ladage, Postillion Hotels, Febo, ISS, Stayokay, Albron, Stichting House of Hospitality, NH Hotels, Hutten Catering, Vitam Catering, Temper, Hilton Hotels, McDonald’s, De Beren en Coca-Cola.

Credits
Klant: Hospitality Pact
Concept, Design en development: Born05, ACE
Video productie: Bruut Amsterdam en Planet X

Over Born05
Born05 bouwt merken vanuit het digitale domein. Het bureau biedt een unieke combinatie van brand design, storytelling en digital experiences. Met een team van 50 specialisten werkt Born05 voor klanten als Asics, ASN Bank, Greenchoice, KPN, Nationale-Nederlanden, Porsche, SNS Bank en Videoland. Born05 is onderdeel van ACE. Meer informatie: www.bemyguest.nu, www.born05.com

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0