Bedrijven & Organisaties

Branding agency Today wint twee prestigieuze Red Dot Awards

Wouter Friso

Today is voor de merkidentiteit en website van het Grafisch Lyceum Utrecht beloond met twee Red Dot Awards in de categorieën ‘corporate design/identity’ en ‘website/education’.

De Red Dot Design Awards zijn een internationale erkenning voor hoogwaardig design. Uit duizenden inzendingen wereldwijd heeft een vakkundige jury het beste creatieve werk beoordeeld. De feestelijke uitreiking aan de winnaars vindt plaats op 3 november in Berlijn.

“Er staat een super mooi resultaat, met de studenten letterlijk in de hoofdrol. De internationale erkenning is een mooie bevestiging!”
– Wouter Friso, Strategisch Partner Today

Today hielp het Grafisch Lyceum Utrecht met de volledige rebranding: van merkstrategie en -identiteit tot alle communicatie-uitingen. Door studenten en docenten gedurende het gehele merkproces nauw te betrekken is een identiteit ontstaan die onderscheidend en geloofwaardig is en door de gehele organisatie breed wordt gedragen. Voor de ontwikkeling van de website is er samengewerkt met digital agency September, een vaste partner van Today in digitale projecten.

“Samen met Today hebben wij onze merkidentiteit en visuele identiteit vernieuwd. Op de nieuwe GLU-website komen deze echt tot hun recht. Today trok in dit proces samen met de medewerkers en studenten op. Dat zie je in het eindresultaat: een identiteit die echt van ons is en past in de belevingswereld van (jonge) creatievelingen.”
– Lisanne Hoornweg, Hoofd communicatie GLU

Andere Awards
Het werk van Today voor het Grafisch Lyceum Utrecht is al eerder in de prijzen gevallen. Recent heeft Today een DNA Paris Award gewonnen voor de merkidentiteit en twee gouden Indigo Design Awards voor zowel de merkidentiteit als de website. Daarnaast ontving de website een “honorary mention” van de wereldwijd bekende AWWWARDS.

Langdurige samenwerking
De samenwerking wordt ook de komende jaren voortgezet. Onlangs heeft Today wederom de aanbesteding voor communicatiediensten van het Grafisch Lyceum Utrecht gewonnen en blijft het de vakschool de komende jaren ondersteunen met alle merkcommunicatie.

Over het GLU
Het Grafisch Lyceum Utrecht is dé vakschool voor creatieve doeners in media, vormgeving en communicatie. Met zo’n 215 medewerkers leidt het MBO circa 2.200 studenten op tot de mediamakers van morgen.

Over TODAY
Today is een award-winning branding agency uit Utrecht en bestaat uit een hecht team van 20 creatief strategen, (digital) designers, illustratoren en projectmanagers. Met scherpe strategie, eigenzinnig design en vol energie ontwikkelen ze onderscheidende merken die klaar zijn voor de toekomst: Bright brands start Today.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Communicatie.

0
0
0
0