Campagnes & Cases

Campagne NEMO laat zien dat technologie overal om ons heen is

KesselsKramer

Campagne KesselsKramer voor nieuwe NEMO tentoonstelling Technium benadrukt dat technologie zo vanzelfsprekend is geworden, dat we het (bijna) niet meer zien

Van je telefoon tot je kleding, technologie is overal om je heen. Het voelt zo vanzelfsprekend in ons leven, dat je het bijna niet meer ziet. Maar waar zouden we zijn zonder technologie? NEMO Science Museum laat in de nieuwe campagne door KesselsKramer zien hoe technologie overal om ons heen is, als je maar goed kijkt.

Technium
Technium, de geheel vernieuwde tweede verdieping in NEMO, gaat over de gemaakte wereld. De nieuwste game, onze kleding, de fiets, trein of tram die ons van A naar B brengt… alles om ons heen dat door mensen is gemaakt, is techniek. Bezoekers ontrafelen de techniek om zich heen en ervaren hoe we technologie ontwerpen, maken en gebruiken om de wereld om ons heen te veranderen. NEMO wil meegeven dat technologie overal is en dat we niet zonder kunnen. Maar vooral dat het aan de mens zelf is hoe techniek en technologie ingezet wordt, bijvoorbeeld voor een gezondere en meer duurzame wereld.

Campagne
De campagne laat drie mensen zien in verschillende alledaagse situaties. Alle technologie om de persoon heen, van een game-controller tot een step, is handmatig in dezelfde kleur geschilderd, zodat ze opgaan in de achtergrond. Want juist door de technologie visueel weg te halen, word je ervan bewust en zie je het ineens.

Maartje Slijpen, creative director KesselsKramer: “Als de stroom uitvalt, je telefoon het niet meer doet of je wasmachine stuk gaat, wordt het in een klap duidelijk: we zijn afhankelijk van technologie. Dat is precies wat de nieuwe NEMO campagne laat zien. Juist door alles wat technologie is visueel weg te halen, valt op hoezeer we ermee omringd zijn.”

De tentoonstelling Technium is nu te bezoeken in NEMO Science Museum.

Over NEMO
Bij NEMO dagen we iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse fenomenen zijn en brengen abstracte wetenschap op een toegankelijke manier.

Over KesselsKramer
KesselsKramer is een onafhankelijk communicatiebureau opgericht in 1996 en gevestigd in Amsterdam, Den Haag, en Londen. Het bureau maakt graag ‘reclame voor mensen die niet van reclame houden’ en doet dit onder andere voor merken zoals citizenM, ARTE, Hasbro Monopoly en Museumkaart – kesselskramer.com

Credits:
Klant: NEMO Science Museum
Bureau: KesselsKramer
DOP, Edit & Color Grading: Setreset Films
On-set Assistant: A Day Off
Set design: Sara Elzinga
Sound design: soundsbythomas

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0