Campagnes & Cases

Clarity Amsterdam wint European Excellence Award voor campagne gericht op Oekraïense gezinnen

Clarity

Communicatiebureau Clarity Amsterdam heeft een European Excellence Award gewonnen in de categorie Oekraïne met hun campagne voor Better Time Stories. Het project stond eveneens op de shortlist in de categorie ‘NGO’s & Brancheorganisaties’. De European Excellence Awards belonen creatieve, innovatieve en strategische communicatiecampagnes en staan al jaren bekend als het ‘Europees PR-kampioenschap’.

Better Time Stories brengt Oekraïense gezinnen dichter bij elkaar met behulp van technologie en storytelling. Gevluchte kinderen krijgen gratis tweetalige prentenboeken (in het Oekraïns en in de taal van het gastland). Achtergebleven familieleden in Oekraïne kunnen hen via een mobiele app voorlezen uit deze prentenboeken, zodat ze weer even een moment van samenzijn ervaren.

De PR-campagne omvatte een combinatie van mediarelaties, live persevents en video’s (in samenwerking met Boomerang Agency) en werkte samen met gerenommeerde ambassadeurs als Prinses Laurentien van Oranje en de Oekraïense First Lady Olena Zelenska. In totaal bereikte de campagne meer dan 64 miljoen mensen wereldwijd, met media-aandacht van internationale nieuwsmedia zoals BBC, Reuters en Die Zeit. Als resultaat zijn ruim 25.000 boeken gedoneerd aan meer dan 8.500 Oekraïense kinderen in Duitsland en Nederland.

“Better Time Stories brengt families samen via de kracht van tech en verhalen. Ik ben ontzettend trots dat we al deze kinderen hebben kunnen helpen verbinden met hun familie in Oekraïne”, aldus Thomas Cordes, Partner en Managing Director bij Clarity Amsterdam. “We zijn erg dankbaar voor alle ambassadeurs, influencers en vrijwilligers. Dankzij hen werd onze pro bono campagne een succes en zijn wereldwijd miljoenen harten geraakt.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Content.

0
0
0
0