Campagnes & Cases

Content-serie over B2B Matrix nu als Bundel te krijgen!

Koen van der Donk van videobureau Playforward

In 2023 publiceerden Denny van Veen (Marketing bij Kardex) en Koen van der Donk (eigenaar videobureau Playforward) een serie artikelen waarin zij B2B bedrijven oproepen en inspireren om B2B marketing anders te doen. Niet meer traditioneel, vanuit het product. Deze saaie en degelijke B2B marketing doopten zijn als de B2B-Matrix. Het is marketing gericht op 100% rationale B2B klant. Een klant die alleen maar geeft om features en prijzen. En deze klant… bestaat niet. Het is dus een fictieve realiteit net als in de bekende The Matrix trilogie. In de 3 artikelen leggen Denny en Koen uit wat die zogenaamde B2B-Matrix is, waarom je daar uit los moet breken en hoe je dat dan moet doen.

Om extra aandacht te creëren, lanceerden zij de de serie artikelen met een trailer-video als parodie op The Matrix. Denny en Koen wilden laten zien dat content voor een B2B doelgroep juist ook creatief mag zijn. En het werkte. De video werd een hit, de artikelen werden veel gelezen en Denny en Koen kregen veel reacties waaruit bleek dat hun oproep zeker gehoord werd.

Om het niet alleen bij een online succes te houden en het onderwerp ‘creatieve B2B-marketing’ blijvend op de agenda te zetten, is er nu de B2B-Matrix bundel. In dit boekje van 50 pagina’s zijn de 3 artikelen samengebracht en uitgebreid met een 4de bonus-artikel. Dit 4de artikel geeft inzicht wat creatieve content voor impact kan maken.

De eerste uitgave van dit boekje geven Denny en Koen op eigen kracht uit met als doel om zoveel mogelijk B2B marketeers te inspireren om het eens anders te doen. Het is een mooie volgende stap, maar zeker niet de laatste stap. Er zijn al plannen voor een B2B-Matrix podcast waarin B2B marketeers een podium krijgen om over creatieve cases te vertellen. En binnenkort ziet ook b2b-matrix.nl het daglicht.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0