Campagnes & Cases

Danone Nederland kiest VML als agency voor digitale marketingstrategie

Kars Kooistra, Director New Business, VML

Voedingsmiddelenbedrijf Danone Nederland (hierna Danone) heeft VML gekozen als partner voor het uitvoeren van zijn digitale marketingstrategie. Als partner zal VML Danone’s digitale leiders helpen met het verfijnen en uitvoeren van de marketingstrategie zodat deze de positie van Danone binnen de categorie gespecialiseerde voeding versterkt.

Persoonlijke content voor B2B en B2C
VML zal de Specialized Nutrition divisie van Danone helpen om een grotere impact te maken met marketing automation voor zowel B2B- als B2C-doelgroepen. Aan de consumentenkant zal de samenwerking met VML Danone in staat stellen zijn e-mailmarketing op te schalen, met regelmatigere en persoonlijkere content. De samenwerking zal ook het B2B-team van Danone helpen zijn digitale marketing naar zorgprofessionals te ontwikkelen.

Lange termijn groeipartners
“We hebben voor VML gekozen omdat het team al snel aantoonde dat ze ons merk en ons type organisatie begrijpen”, aldus Joris van der Spek, Head of Digital and CRM bij Danone Nederland. “Het team heeft veel kennis en passie voor digitale marketing. We zien in VML een betrouwbare groeipartner voor nu en in de toekomst.

Nieuwe digitale marketingstrategie vergroot betrokkenheid van klanten
“Onze consultants bij VML zullen met het digital marketingteam van Danone NL de marketingtechnologie optimaliseren en zo een meer persoonlijke digitale ervaring creëren voor zowel Healthcare professionals als consumenten”, aldus Kars Kooistra, Director New Business bij VML Nederland. “Met relevante en op maat gemaakte educatieve content zal Danone zijn brand profile versterken, en de klantbetrokkenheid en de loyaliteit vergroten.”

Nieuwe focus op Customer lifetime value
“Het is zo mooi om te zien dat Danone het belang inziet van de switch naar customer lifetime value en 1st party data strategy”, zegt Jaap van Oort, Chief Strategy Officer bij VML. “Door de focus op deze gebieden zal Danone zijn klanten veel beter gaan begrijpen en met relevante content aan zijn merk binden.“

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0