Onderzoek & Trends

De 100 beste steden voor remote werken

Remote

Remote, specialist in het opbouwen, beheren en ondersteunen van internationaal verspreide teams, heeft vandaag de lijst gepubliceerd van de 100 beste bestemmingen voor remote werken. De lijst is gebaseerd op een grondige analyse van factoren zoals levenskwaliteit, veiligheid, internetinfrastructuur, economie en transport, aan de hand van de nieuwste gegevens. Digital nomads en andere remote professionals kunnen deze lijst gebruiken om een bestemming te kiezen die aansluit bij hun persoonlijke voorkeuren en professionele doelen.

De top 10 bestemmingen voor remote werk zijn:
1. Madrid
2. Madeira
3. Toronto
4. Auckland
5. Tokio
6. Parijs
7. Portland (Maine)
8. Taipei
9. Stockholm
10. Reykjavík

Nederland op afstand
In de nieuwe editie van de ranglijst is Nederland gezakt ten opzichte van de vorige editie uit 2021. Amsterdam daalt van plek 22 naar 28. Deze daling wordt voornamelijk veroorzaakt door minder positieve scores op het gebied van aantrekkelijkheid, kosten en inflatie, waar Nederland punten laat liggen. Desondanks scoort Nederland nog steeds goed op de aspecten openheid en veiligheid. Het blijft een aantrekkelijke bestemming voor remote werkers die veel belang hechten aan deze aspecten.

Terwijl Nederland terrein verliest, variëren de prestaties van de buurlanden op de ranglijst. België, vertegenwoordigd door Brussel, staat op plek 71 en dat komt vooral doordat het slecht scoort op het gebied van veiligheid. Onze oosterburen doen het beter met Berlijn net buiten de top 10, op plek 11. Berlijn presteert met name goed op het gebied van inflatie, wat het aantrekkelijker maakt voor remote werkers.

Carrière opbouwen waar dan ook
Remote publiceerde de lijst met beste bestemmingen voor remote werk oorspronkelijk in 2021, toen werken op afstand nog relatief nieuw was en er in sommige landen nog reisbeperkingen bestonden. Inmiddels is het concept van remote werken voor velen veranderd van een noodzaak naar een levensstijl. Hierdoor is het belangrijker geworden om de juiste bestemming te kiezen. Remote heeft de lijst bijgewerkt en nieuwe criteria toegevoegd die nu relevant zijn, waaronder de inflatie en de beschikbaarheid van een digital nomad visum, dat nu door meer dan 50 landen wordt aangeboden.

“Remote werken stelt professionals in staat om een carrière op te bouwen in de stad of het dorp waar ze zich het meest geïnspireerd, productief en op hun plek voelen. De nieuwe lijst met beste bestemmingen voor remote werk weerspiegelt niet alleen de beste plaatsen om te wonen en op afstand te werken, maar ook het veranderende landschap van wat remote professionals nodig hebben om te gedijen in een post-pandemische wereld”, zegt Job van der Voort, medeoprichter en CEO van Remote. “Een van de mooiste aspecten van gedistribueerd werken is hoe het een uitwisseling van culturen, ideeën en innovaties mogelijk maakt en gemeenschappen kan verrijken. We juichen die ontwikkeling van harte toe.”

Mensen die op zoek zijn naar geweldige remote functies bij topbedrijven kunnen deze vinden op Remote Talent. Zelfstandige digital nomads kunnen de Remote Freelancer Hub gebruiken om klanten te beheren en te factureren. Remote biedt ook overplaatsings- en immigratiediensten om het voor werkgevers makkelijk te maken om toptalent te behouden dat naar het buitenland wil verhuizen.

Ga naar www.remote.com om de volledige lijst van de 100 beste bestemmingen voor werk op afstand te bekijken. Gebruik onze interactieve tool om de beste bestemmingen voor werk op afstand te vinden op basis van persoonlijke factoren.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0