Campagnes & Cases

De BANANAS lanceren WD-40® Repair Challenge

Lucas Bremmers

Het merk WD-40®, met de welbekende blauwe spuitbus en rode dop, heeft een Repair Challenge uitgezet op hun online kanalen. Met als breed global concept ‘Repair Don’t Replace’ is er de WD-40® Repair Challenge: een wereldwijde digitale competitie waarin deelnemers laten zien hoe zij voorwerpen repareren, opknappen of upcyclen. Hierbij worden gebruikers opgeroepen om hun WD-40® reparatie-actie te filmen en te delen. Dit alles om anderen te inspireren en uiteraard om ook kans te maken op typische WD-40® prijzen. Creative Marketing Agency De BANANAS uit Venlo kreeg de vrije hand om een campagne op te zetten en uit te werken. “Het opzetten van de complete funnel en het plan van aanpak waren te gek om creatief en inhoudelijk mee aan de slag te gaan. Daarnaast hebben we veel werk gestoken in het uitzoeken van een passend prijzenpakket!”.

Co-owners Jules Jongerius en Niels Crienen: “WD-40® is een wereldmerk, met hun Benelux Blatics & Nordics-kantoor in Venlo. Dat lijkt een reden om met De BANANAS in zee te gaan, maar niets is minder waar: de keuze voor ons is gemaakt omdat wij met een gedegen plan van aanpak inclusief doorberekeningen en een forecast zijn gekomen, dus niet alleen leuk een idee met bijbehorend kostenplaatje.”

“Hun opdracht was even simpel als gecompliceerd: verzin een uitdagende challenge met als doel het verkrijgen van UGC voor eigen gebruik en met als achterliggende doel verkoop in filialen”.

“We hebben eerst informatie bij hen intern opgehaald en daarmee zijn we op creatief en advertising gebied funnelmatig en met eerlijke cijfers aan de slag gegaan. We willen op die manier laten zien dat we geen ‘plat marketingbedrijf’ zijn, maar dat we echt als partner met inhoudelijke kennis meedenken in alle fases met onze opdrachtgevers”.

Katie Cowan, Assistant Marketing Manager van WD-40® Company Limited vult aan: “Dit is precies wat ik zoek in een samenwerking met een creatief marketing bureau: een partner die je inspireert, uitdaagt en vertrouwen geeft. De Bananas zijn niet alleen creatief, maar ook een enthousiast en energiek team dat altijd op de hoogte is van de nieuwste trends. Ik ben echt onder de indruk van hun werk en hun toewijding aan het leveren van resultaten. Hun vermogen om vanuit mijn perspectief mee te denken en tegelijkertijd helderheid te bieden in hun visie, geeft me het vertrouwen om uitdagingen aan te gaan waar ik aanvankelijk wat twijfels over had.”

Founder Niek Bastiaens: “Het is ook een mooi compliment voor ons gehele team, want deze opdrachtgever is wel wat gewend op marketing-gebied”.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0