Bedrijven & Organisaties

Digital Survival Group en Lexar Partners gaan samenwerking aan om groei te versnellen en door te gaan met strategische buy-and-build

Digital Survival Group

Digital Survival Group, een snelgroeiend platform van high-end boutiques met een focus op digitale transformatie heeft vandaag aangekondigd een partnership aan te gaan met Lexar Partners, een Nederlandse investeringsmaatschappij uit Laren met een focus op de digitale wereld van morgen.

Digital Survival Group bestaat momenteel uit twee boutiques: cloud native managed services specialist Digital Survival Company en low-code development expert Product League. De groep is in de afgelopen vijf jaar hard gegroeid, met inmiddels meer dan 200 eigen medewerkers, opererend vanuit kantoren in Nederland en Portugal. De onderneming heeft zich een voorname plek verworven in het Nederlandse digitale transformatie landschap. In Lexar Partners heeft Digital Survival Group een sterke partner gevonden om de groei van het platform verder uit te bouwen en om de de buy-and-build strategie te versnellen in zowel de Nederlandse als de Europese markt.

“We willen hard doorgroeien naar een Europees digitaal transformatie platform vanuit onze boutique gedreven aanpak. Vandaag kondigen we trots de samenwerking aan met Lexar Partners als onze strategische groeipartner en investeerder”, aldus Steven Klompenhouwer, CEO van Digital Survival Group. “In de afgelopen jaren is een uitstekend fundament neergezet met twee sterke labels om vanuit daar te gaan groeien. Lexar Partners heeft een technologie-only focus en brengt de nodige kennis en expertise voor verdere buy-and-build, en gaat ons met haar hands-on aanpak helpen om van Digital Survival Group een serieuze Nederlandse en op den duur Europese speler te maken in de komende jaren.”

“Als directieteam zijn we bezig om Digital Survival Group naar de volgende groeifase te brengen. Met de komst van Lexar Partners kunnen we dit versnellen. Hun uitgebreide ervaring en expertise maakt het mogelijk om onze organisatie verder te professionaliseren, waardoor we de beoogde groei – zowel autonoom als door overnames – gemakkelijker kunnen absorberen”, aldus Jan Riksen, COO van Digital Survival Group. “Met Lexar Partners erbij kunnen we gestaag doorgroeien en daardoor een nog belangrijkere rol nemen in de digitale transformatie van onze opdrachtgevers.”

“Een ontzettende mooie stap voor alle betrokkenen en erg trots op dit partnership. Met Digital Survival Group gaan we de samenwerking aan met een unieke groep bedrijven met veel internationale groeipotentie en diepgaande digitale transformatie kennis er ervaring aan boord om opdrachtgevers van A tot Z bij te staan in hun digital journey ”, zegt James Looman van Lexar Partners. “De indrukwekkende groei sinds de oprichting in 2018 en de vooruitstrevende visie op de markt geeft ons vertrouwen dat we dit samen tot een nog groter succesverhaal gaan brengen. Het sterke management -en aandeelhoudersteam blijft aan boord en samen met hen gaan we de komende jaren onze buy-and-build roadmap uitvoeren, zowel in Nederland als in Europa.”

Over Digital Survival Group

Digital Survival Group is een internationaal opererende organisatie met meer dan 200 eigen medewerkers bestaande uit de groep labels Digital Survival Company (cloud native managed services) en Product League (low-code software development). Digital Survival Group richt zich op het bieden digitale transformatie diensten in klantdomeinen zoals onder meer foodretail, retail, openbaar vervoer, lokale overheid, zorgverzekeringen en de financiële sector. Digital Survival Group opereert vanuit kantoren in Utrecht, Nieuwegein, Lissabon en Porto.

Digital Survival Group is in dit traject bijgestaan door DC Advisory, KPMG, Bolt Advocaten en Amstone.

Over Lexar Partners

Lexar Partners is een investeringsmaatschappij gevestigd in Laren die (groei)kapitaal verstrekt aan toonaangevende innovatieve software-en IT-servicesbedrijven. Lexar Partners is in 2022 opgericht door Sander van Woerden en Max van de Blaak, die elk meer dan 17 jaar ervaring hebben in het ondernemerschap en de investeringsindustrie. Sinds de oprichting heeft Lexar Partners partnerschappen gevormd met bedrijven die een rol spelen in de digitale wereld van morgen, waaronder technologie en digitale transformatie.

Lexar Partners is in dit traject bijgestaan door de Breij, Sincerius en JSA.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0