Branche & Sector

Dutch Digital Design tijdens SXSW: Immersive Experiences For Good

Dutch Digital Design

Tijdens het South by South West (SXSW) festival in Austin presenteren Nederlandse bureaus virtual-, augmented-, en immersive projecten. Ze gaan in op de vraag of, en hoe deze toepassingen de wereld een betere plek kunnen maken. Geeft XR de tools voor meer empathie? Beter onderwijs? Een kleinere CO2-voetafdruk? Stichting Dutch Digital Design is organisator van het event op 11 maart 2024 in het Thompson Hotel in Austin, als onderdeel van het programma over immersive experiences van CreativeNL, tijdens de Nederlandse strategische missie met New Dutch Wave.

Tijdens SXSW zijn diverse internationale leiders op het gebied van technologie, muziek, film en cultuur te zien op het podium. Het is voor de vierde keer dat het festival ook ruimte biedt aan Nederlandse digital designbureaus.

Ambassadors, Capitola, code d’azur, Fabrique
Na een intro door Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media (Ministerie van OCW) staan maandagmiddag 11 maart verschillende bureaus on stage, partners van stichting Dutch Digital Design. De sprekers zijn Cees Dingler (Creative Director bij Capitola), Anna Offermans en Jeroen van Erp (UX Director en Innovation Strategist bij Fabrique), David Vogel (Executive Experience Director bij code d’azur) en Diederik Veelo, (Chief Innovation Officer bij Ambassadors). Suzanne Visser (Dutch Digital Design) modereert de sessie.

Strategische missie Nederland
CreativeNL, het internationale label van de Topsector Creatieve Industrie en CLICKNL, en New Dutch Wave leiden de missie in Austin. Er is speciale aandacht voor immersive experiences, publieke waarden in het digitale domein, waarbij Barbera Wolfensberger, directeur-generaal Cultuur en Media (ministerie van OCW) en staatssecretaris Digitalisering, Alexandra van Huffelen, ook aanwezig zijn. Er zijn talloze partners bij aangesloten: van startups, scale-ups, gemeenten, ministeries, kennisinstellingen en corporates, tot aan creatieven en bureaus.

Over Dutch Digital Design
Stichting Dutch Digital Design draagt bij aan het succes van alle Nederlandse makers binnen het vakgebied van digital design. Het faciliteert een community voor samenwerking, kennisdeling en biedt een podium voor beste interactieve werk. Daarmee vergroot de stichting de aantrekkingskracht op potentiële opdrachtgevers, businesspartners en talent in binnen- en buitenland.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0