Onderzoek & Trends

Eén op de vier CEO’s worstelt met gebrek aan investeringskapitaal

Klippa

Recent onderzoek van softwareontwikkelaar Klippa onthult dat een kwart van de Nederlandse CEO’s het gebrek aan investeringskapitaal als hun grootste uitdaging ziet. Voldoende kapitaal om te investeren is essentieel voor de groei van een organisatie en productontwikkeling, wat de trend zorgwekkend maakt voor Nederlandse bedrijven. Een ander groot probleem voor CEO’s is het aanhoudende personeelstekort, wat door ruim 23% van de bestuurders werd genoemd.

Deze inzichten sluiten aan bij de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij publiceerden dat de investeringen in het laatste kwartaal van 2023 met bijna 4% zijn gekrompen in vergelijking met dezelfde periode in 2022. Vergelijkbaar onderzoek van Golden Egg Check toonde daarnaast aan dat in 2023 27% minder werd ingevesteerd in jonge bedrijven dan in 2022. Voor het eerste kwartaal van 2024 voorspelt de CBS Investeringen Radar gelukkig gunstigere omstandigheden voor investeringen.

Naast de meest urgente uitdagingen waarmee ze worstelen, delen de respondenten van de C-level Insights-enquête ook oplossingen. Zo luidt het advies om op tijd vermogen aan te trekken via bankfinanciering of door aandelen te verkopen. Andere C-level managers adviseren crowdfunding en het herinvesteren van winst in het bedrijf om duurzaam te groeien.

Over de enquête

De C-Level Insights-enquête van Klippa is beantwoord door een diverse groep managers. De meeste respondenten zijn CEO’s (60%), gevolgd door CTO’s (11%), CFO’s (9%) en andere C-suite managers. Ze zijn actief in 18 verschillende sectoren en werken bij organisaties van verschillende groottes – van kleine en middelgrote bedrijven tot grote ondernemingen met jaaromzetten van meer dan $1 miljard.

Klippa werd in 2015 opgericht met de missie om vervelende en tijdrovende administratieve taken te digitaliseren en automatiseren. Het bedrijf maakt gebruik van AI en Optical Character Recognition om taken zoals het lezen, sorteren, extraheren en verifiëren van informatie te automatiseren. Deze automatisering helpt bedrijven hun workflows effectief uit te voeren met minder personeel. Begin van het jaar heeft Klippa het innovatieve DocHorizon Platform gepresenteerd op CES 2024 in Las Vegas.

De enquête is ook beschikbaar om te downloaden op: https://www.klippa.com/content/onderzoek/executive-uitdagingen/

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0