Producten & Diensten

Frankwatching met NRC en FTM grootste nieuwsmerken met LinkedIn-nieuwsbrief

Frankwatching

Van de 17 grootste nieuwsmerken op LinkedIn, blijken er slechts 3 gebruik te maken van de functionaliteit om vanaf dit platform een nieuwsbrief te versturen. Eén van die merken is Frankwatching, dat inmiddels meer dan 23.000 abonnees op de LinkedIn-nieuwsbrief heeft.

Hoe is het zo gekomen dat Frankwatching, het platform voor marketing- en communicatieprofessionals, bij de 3 grootste nieuwsbrieven (naast NRC en Follow the Money) van nieuwsmedia op LinkedIn staat? In dit artikel gaat digitaal strateeg Jaap van Zessen hier dieper op in.

Aantal volgers LinkedIn-nieuwsbrief Frankwatching

 

Op 9 juni 2022 (vrij snel na de lancering van deze LinkedIn-functie) verstuurden we de eerste editie en dat leverde meteen 8.000 abonnees op en een open rate van 60%. Dat we een van de eerste partijen waren die een LinkedIn-nieuwsbrief verstuurde, heeft waarschijnlijk een grote bijdrage gehad aan deze snelle groei. – Annemiek Nederpel, Frankwatching

Eerder bracht Jaap van Zessen al de 17 grootste nieuwsmerken op LinkedIn in kaart. Frankwatching neemt na Het Financieele Dagblad, Follow the Money, De Correspondent en De Ondernemer met 83.000 volgers een 5e plek in.

Blijven experimenteren

Op dit moment experimenteert Frankwatching met de inhoud en frequentie van haar LinkedIn-nieuwsbrief en plaatst content vanuit de themanieuwsbrieven door. Dit zijn uitgebreide nieuwsbrieven over specifieke onderwerpen, zoals social media, content, marketing, HR. Op deze manier kan Frankwatching blijven toetsen welke onderwerpen het beste aanslaan bij de community.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0