Campagnes & Cases

KesselsKramer ontwikkelt campagne voor Holland Festival

KesselsKramer

Amsterdam, 11 juni 2024 – Het internationale podiumkunstenfestival Holland Festival is een grote, gevestigde naam in de Nederlandse culturele wereld. Al 77 jaar selecteert het festival de meest grensverleggende podiumkunsten ter wereld en brengt deze jaarlijks naar Amsterdam. De campagne voor het festival, dat 6 juni van start is gegaan, is het eerste resultaat van de kersverse meerjarige samenwerking met KesselsKramer. Voor de fotografie is samengewerkt met fotografenduo Blommers/Schumm.

Grensverleggende creativiteit
KesselsKramer is gevraagd om na illustere voorgangers, zoals Wim Crouwel, Anthon Beeke en Thonik, een campagne te ontwikkelen voor het Holland Festival die een breder en diverser publiek aanspreekt. Het ‘artist-driven’ festival onderscheidt zich met grensverleggende voorstellingen door toonaangevende artiesten. De nieuwe campagne stelt dan ook deze kunstenaars centraal. Zo zijn Flavia Pinheiro, Naomi Velissariou, Yannis Kyriakides en Joshua Serafin, door de gehele stad te zien op affiches, vlaggen, zuilen, trailers, de website en gebouwen.
“In de vormgeving is, behalve de herkenbare typografie, veel losgelaten. Geen strakke kaders en rechtlijnigheid, maar spelen met perspectieven en verhoudingen, om zo het grensverleggende karakter van het festival overal terug te laten komen”, zegt Tristan Roques, Art Director bij KesselsKramer

Voor de fotografie is samengewerkt met het duo Blommers/Schumm, vanwege hun werk op de scheidingslijn tussen fotografie, mode en kunst, waarin perspectief zoals je het kent wordt ontdaan van alle normen.

“Overal in de stad wapperen de vlaggen. Het Holland Festival is in volle gang en Amsterdam bruist van de podiumkunsten. Het is fantastisch om onze artiesten door de hele stad te zien in de campagne die door KesselsKramer is ontwikkeld. We zijn blij met de creatieve samenwerking”, aldus Emily Ansenk, directeur van het Holland Festival.

Accepteer cookies

 

Over Holland Festival
Het Holland Festival is een internationaal podiumkunstenfestival dat jaarlijks in juni plaatsvindt in Amsterdam. Het festival wil verbinden en ons aan het denken zetten over de wereld waarin we leven. Met het presenteren van internationale voorstellingen door excellente makers van over de hele wereld biedt het Holland Festival een unieke kans om in aanraking te komen met allerlei vernieuwende en grensverleggende vormen van podiumkunsten.

Over KesselsKramer
KesselsKramer is een onafhankelijk communicatiebureau opgericht in 1996 en gevestigd in Amsterdam, Den Haag, en Londen. Het bureau maakt graag ‘reclame voor mensen die niet van reclame houden’ en doet dit onder andere voor merken zoals citizenM, ARTE, Hasbro Monopoly en Museumkaart.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0