Campagnes & Cases

Liebe Leute en Lowres Creative Studio winnen prestigieuze Citydressing pitch Amsterdam 750

Lowres Creative Studio

Een felbegeerde opdracht in de Amsterdamse creatieve wereld, de Citydressing van Amsterdam voor het 750-jarige bestaan van de stad, heeft zijn thuis gevonden bij Liebe Leute, en Lowres Creative Studio. De pitch die aanzienlijke interesse wekte met maar liefst 70 aanmeldingen van diverse bureaus, is toegekend aan dit dynamische duo. Samen hebben zij de ‘750 Slinger’ ontwikkeld, een feestelijke, kleurrijke slinger die op, aan, of over alles kan worden opgehangen door eenieder die de stad in het jubileumjaar wil vieren.

Pitch
Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Dit viert de stad groots. Amsterdam&partners heeft hiervoor een pitch uitgeschreven voor onder andere de feestelijke stadsaankleding van dit jubileum, dat precies een jaar eerder van start gaat. Amsterdams creatief talent kon zich aanmelden met een aansprekend ontwerp dat het hele jaar lang eruit springt, maar ook eenvoudig en ultrabreed toepasbaar is, en aansluit op het bestaande hoofdlogo van het jubileum. Liebe Leute, en Lowres Creative Studio hebben met hun ‘750 Slinger’ de pitch gewonnen.

Claudia Pupping, Founder Liebe Leute,: “Als Amsterdammer is dit natuurlijk een droomopdracht. Ik geniet al mijn hele leven, samen met mijn gezin van deze stad, en dat we nu op deze manier iets terug kunnen doen dat zo zichtbaar is, is echt te gek. Ik hoop dat we met ons ontwerp veel Amsterdammers tijdens het jubileumjaar vrolijk maken.”

“Ons ontwerp kenmerkt zich door een bepaalde eenvoud en kleur,” voegt Jop Quirindongo van Lowres Creative Studio toe. “De 750 Slinger bestaat uit twee designelementen en een kleurverloop dat continu kan worden verlegd. Op die manier blijft het toch iedere keer weer verrassend en een jaar lang boeiend. De feedback van de gemeente op onze pitch was: ‘Kleurrijk, feestelijk en eenvoudig toepasbaar. Iedereen snapt de 750 Slinger. Dit is wat we wilden.’”

750 Slinger
Bij een jarige stad hoort een feestelijke aankleding. De 750 Slinger staat voor een diverse stad, verbinding en uiteraard feest. Deze slinger is vanaf oktober 2024 het hele jubileumjaar te zien op vlaggen en banieren verspreid door heel Amsterdam. Het ontwerp is beschikbaar voor eenieder die het wil gebruiken voor feestelijke aankleding of om Amsterdam 750 zichtbaar te maken op evenementen en bijeenkomsten. Ook ondernemers kunnen ermee aan de slag om hun producten te versieren of merchandise te ontwikkelen. De voorwaarde is dat een deel van de winst wordt gedoneerd aan een goed doel in Amsterdam. Vanaf januari is er een online toolkit beschikbaar via amsterdam750.nl.

Meer informatie: amsterdam750.nl | www.liebeleute.com | www.lowres.nl

Over Liebe Leute,
Liebe Leute is een klein, gespecialiseerd team van creatieve geesten dat concepten, campagnes, producten en gespreksstukken creëert. Ze werken met eerlijke organisaties en gelijkgestemde zielen, en hun missie is om een positieve bijdrage aan de wereld te leveren. Liebe Leute is opgericht door Marvin en Claudia Pupping, die samen meer dan 20 jaar ervaring hebben in het leiden van bekroonde communicatiebureaus en het bedienen van merken. Meer informatie is te vinden op www.liebeleute.com.

Over Lowres Creative Studio
Lowres Creative Studio is gespecialiseerd in het creëren van onderscheidende merken met een sterke visuele identiteit en designtaal. Ze geloven dat duurzaam succesvolle organisaties gebouwd op deze fundamenten, die de doelgroep in staat stelt het merk te herkennen, begrijpen en ermee te verbinden. Meer informatie is te vinden op www.lowres.nl.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Online marketing.

0
0
0
0