Producten & Diensten

Lucid Software introduceert nieuwe API’s en developer platform

Lucid Software

Lucid Software, leverancier van software voor visuele samenwerking, introduceert vandaag nieuwe API’s en een platform voor developers. Gebruikers en partners van de Lucid Visual Collaboration Suite kunnen binnen het platform applicaties en integraties ontwikkelen, publiceren en distribueren, om hun workflows beter te stroomlijnen. Partners die op het moment van introductie al gebruikmaken van de nieuwe API’s en het ontwikkelplatform zijn o.a. Salesforce, Slack, ServiceNow en Notion.

“Gebruikers en partners kunnen met onze API’s en ons platform voor developers maatwerk bieden aan hun teams en klanten. Daarmee kunnen ze de efficiëntie opvoeren en hoeven ze niet steeds van applicatie en context te wisselen,” zegt Dan Lawyer, chief product officer bij Lucid Software. “Moderne teams hebben oplossingen nodig die complexiteit wegnemen en die ze kunnen inzetten waar ze maar werken. Gebruikers en partners kunnen met onze nieuwe API’s bestaande workflows optimaliseren met visuele samenwerking. Op die manier kunnen zij sneller voor afstemming zorgen en hun innovatietempo en productiviteit opvoeren.”

Gebruikers kunnen via het nieuwe developer platform applicaties ontwikkelen, testen en integreren, en vervolgens distribueren naar hun teams. Zo kunnen ze Lucidchart en Lucidspark aanpassen aan de manier waarop zij het gebruiken en visualisaties toevoegen aan hun workflows. De applicaties kunnen ook eenvoudig gedeeld worden met de wereldwijde gebruikersgemeenschap van Lucid, die ruim 60 miljoen mensen omspant, voor wederzijdse inspiratie.

Developers kunnen met de nieuwe API’s een vormenbibliotheek, bidirectionele data-integraties en automatische visualisaties op maat ontwikkelen voor een breed scala aan scenario’s. Ze bouwen  verder op bestaande functionaliteit, zoals de mogelijkheid om Lucid-documenten in andere applicaties in te bedden en de toegang tot documenten en mappen te beheren. Gebruikers kunnen ook hun eigen content (zoals links, foto’s en video’s) in Lucid importeren voor extra duiding.

Voorbeelden van manieren waarop partners deze nieuwe oplossingen al gebruiken:

Salesforce: Gebruikers kunnen op eenvoudige wijze templates, grafieken en projecten in de Salesforce vormbibliotheek in Lucidchart aanpassen voor het standaardiseren van alle documentatie binnen de organisatie.

Slack: Dankzij het open en uitbreidbare platform van Slack kunnen gebruikers snel Lucid-visualisaties maken, openen en delen zonder Slack te verlaten.

ServiceNow: Gebruikers kunnen automatisch Lucidchart-diagrammen genereren op basis van data in ServiceNow® Application Portfolio Management (APM). Daarmee kunnen ze snel visualiseren waar ruimte is voor verbetering binnen hun applicatieportfolio.

Notion: Lucid-documenten kunnen direct worden ingebed, bekeken en gedeeld in Notion. Zo kunnen teams al hun visualisaties en context op een centrale locatie onderbrengen.

Headroom: Gebruikers kunnen rechtstreeks in Lucid door AI ondersteunde vergaderingen houden. Daarmee kunnen ze van brainstormen overgaan tot het nemen van beslissingen zonder het platform te hoeven verlaten.

Streamline: Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit Lucid de uitgebreide bibliotheek met pictogrammen en illustraties van Streamline openen. Op die manier kunnen ze aantrekkelijke en consistente afbeeldingen aan boards en diagrammen toevoegen.

Rewatch: Gebruikers kunnen Rewatch-video’s direct via Lucid-documenten delen om zo kennis op asynchrone wijze vast te leggen, te delen en te behouden.

Gebruikers en developers kunnen dankzij de nieuwe API’s en het ontwikkelplatform van Lucid in combinatie met krachtige datagedreven visualisaties en de bestaande geavanceerde mogelijkheden voor maatwerk en integraties, nog sneller workflows voor hun teams ontwikkelen en meer gedaan krijgen in kortere tijd.

Over Lucid Software


Lucid Software Inc. biedt een pakket van oplossingen voor visuele samenwerking waarmee teams de toekomst kunnen visualiseren en ideeën in werkelijkheid kunnen omzetten. Met de producten – Lucidchart, Lucidspark en Lucidscale – kunnen teams intern afstemmen vanuit een gedeelde visie, complexiteit verduidelijken en visueel samenwerken, ongeacht waar ze zich bevinden. De oplossingen van Lucid Software worden ingezet door topbedrijven in alle delen van de wereld, waaronder Google, GE en NBC Universal. Marktleiders zoals Google, Atlassian en Microsoft zijn partners van Lucid. Sinds de oprichting heeft Lucid talloze onderscheidingen ontvangen voor producten, bedrijfsvoering en bedrijfscultuur. Ga voor meer informatie naar lucid.co/nl.

Salesforce, Slack en andere namen zijn merken van Salesforce, Inc.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Customermanagement.

0
0
0
0