Case

Mediabrands Marketing Sciences & Sanoma pakken die AMMA AWARD!

Bo Kant-Hessels

IPG’s dataclub, Mediabrands Marketing Sciences, heeft in samenwerking met Sanoma de prestigieuze AMMA AWARD voor Beste media research, met ‘Trusted Brands, Trusted Ads’ gewonnen.


Dit onderzoek (pdf) geeft inzicht in het consumentenvertrouwen in mediaplatforms en de invloed daarvan op reclame-effecten. Het onderzoek is zeer relevant in een wereld vol fake nieuws, Russische trollen, fake followers, ad fraud en het Facebook schandaal rond Cambridge Analytica.

Duidelijk is dat het vertrouwen dagelijks enorm op de proef wordt gesteld. Het afnemend vertrouwen in media, politiek en bedrijfsleven is een veel besproken onderwerp en de resultaten van het onderzoek bieden handvatten voor campagne- en mediastrategieën.

Een uitkomst is onder andere dat reclame op websites die zeer betrouwbaar worden geacht hoger scoren op de KPI merkvoorkeur en koopintentie voor de adverteerder. Het is dus aan te raden dat adverteerders de voorkeur geven aan als betrouwbaar gepercipieerde mediaplatforms.

Menno van der Steen, Chief Data & Tech Officer van IPG Mediabrands: “Het onderzoek heeft ervoor gezorgd dat nu in NOM DGM de optie bestaat om ‘gepercipieerd vertrouwen’ mee te wegen in de titelselectie voor mediaprofessionals. Uiteraard is vertrouwen een breder topic waarbij ook het bestrijden van online fraude steeds belangrijker wordt voor adverteerders. Unilever heeft hierbij bijvoorbeeld stappen gezet om alleen met ‘trusted publishers’ zaken te doen. Daarnaast raden wij onze klanten aan met verificatiepartijen als Moat, IAS en Double Verify te meten in hoeverre campagnes op de juiste, zichtbare en legitieme domeinen worden geserveerd. Niet voor niets hebben wij met ons Digital bureau Reprise hiervoor onze InVision methodiek recentelijk gelanceerd.”

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0