Producten & Diensten

MEDION introduceert toegankelijke en efficiënte Copilot+ laptop: de MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite

MEDION

MEDION, de toonaangevende Duitse fabrikant van consumentenelektronica en leverancier van digitale diensten, heeft een nieuwe innovatieve AI-laptop binnen het gloednieuwe SPRCHRGD sub-merk gelanceerd. De MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite is uitgerust met een superefficiënte Qualcomm-processor, die versnelde productiviteit en creativiteit mogelijk maakt. Ook beschikt de laptop over unieke en toegankelijke Copilot+ pc-toepassingen en maakt het voor een breed publiek mogelijk deze innovatieve tools te gebruiken tegen een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.

Innovatieve processoren
Het middelpunt van de ultradunne, extreem lichte MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite is een 12-core Qualcomm Snapdragon X Elite-processor, die werkt op basis van de ARM-architectuur. De innovatieve, speciaal gestructureerde processoren zorgen voor efficiëntere gegevensverwerking en garanderen een lager energieverbruik, minder warmteontwikkeling en een stillere laptop. Dankzij de ingebouwde Qualcomm Hexagon NPU maakt Qualcomm de weg vrij voor het uitgebreide gebruik van kunstmatige intelligentie. De AI-engine werkt onafhankelijk van een internetverbinding en stelt alle gegevens in staat om lokaal te worden verwerkt in plaats van in de cloud. Een functie die ook de privacybescherming bevordert.

AI-toepassingen
Dankzij de directe integratie van AI in de hardware beschikt de MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite over diverse intuïtieve, zelflerende technologieën die rekening houden met individuele werkgewoonten en voorkeuren. Het stelt de laptop in staat om routinetaken te automatiseren en zo de tijd die men op de laptop besteedt efficiënter te maken. Of het nu gaat om suggesties voor het optimaliseren van de dagelijkse routine op basis van de analyse van agenda’s en takenlijsten, snellere en effectievere communicatie dankzij AI-ondersteunde tekstverwerking, of aanbevelingen voor films, series en muziek die zijn afgestemd op de smaak van de gebruiker − de lijst met mogelijkheden is eindeloos.

Copilot+ pc’s staan bekend als de snelste en intelligentste Windows-pc’s ooit gebouwd, en daar is de MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite geen uitzondering op. Zo maakt CoCreator het voor iedereen mogelijk om kunstwerken te genereren uit tekstinvoeren. Met Live Captions is het mogelijk om in realtime ondertiteling te ontvangen voor gesproken audio, vertaald naar het Engels uit meer dan 40 talen. Tot slot is het met de Recall-functie (preview) mogelijk om alles wat de laptop heeft gezien terug te vinden via een digitale tijdlijn, die fungeert als een ’fotografisch geheugen’. Alle functies worden geleverd met privacycontroles en de hoogste standaard van Windows-beveiliging om een veilige werkomgeving te garanderen.

Efficiënt energieverbruik en maximale batterijduur
Ook op het gebied van batterijduur biedt AI ondersteuning. De AI-geoptimaliseerde intelligente energiebeheeralgoritmen zorgen voor efficiënt energieverbruik op basis van gebruikersgedrag, waardoor de batterijduur gemaximaliseerd wordt. De 65W batterij* werkt zonder stopcontact tot wel 17 uur lang**, wat voldoende tijd is voor lange dagen onderweg in de trein, op de universiteit of tijdens productieve brainstormsessies.

Beter voorkomen dan genezen
Naast het voordeel dat gevoelige gegevens lokaal worden verwerkt en opgeslagen, biedt de MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite ook een reeks andere beveiligingsfuncties. Zo biedt het gebruik van AI bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruikers te waarschuwen voor ongebruikelijke aanmeldpogingen, worden beveiligingsupdates automatisch uitgevoerd en wordt de integriteit van hun eigen gegevens onafhankelijk gecontroleerd. De Recall-functie zorgt ervoor dat schermafbeeldingen lokaal worden opgeslagen en men kan eenvoudig de instellingen openen om te verwijderen, aan te passen en te filteren welke inhoud wordt opgeslagen. Middels Windows Hello wordt gecontroleerd of men aanwezig is alvorens de tijdlijn bekeken kan worden en in Recall kan zoeken. Tot slot kan de laptop snel en eenvoudig worden ontgrendeld met een Windows Hello-vingerafdruksensor, terwijl een Privacy Mode Switch de Full HD-camera en de Dual Array-microfoon volledig uitschakelt.

Doordachte details in aluminium ontwerp
Naast alle AI-toepassingen beschikt de laptop verder over een 1 TB PCIe SSD-opslag en 32 GB LPDDR5x RAM-geheugen. Verder is de MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite voorzien van een 14-inch scherm met een beeldverhouding van 16:10, WQXGA+-resolutie (2880 x 1800) en een verversingssnelheid van 120Hz. Daarnaast levert de laptop een uitstekende kleurweergave (100% sRGB) en indrukwekkende audioprestaties. Dit alles is verpakt in een stijlvolle, klassieke aluminium behuizing.

Prijs en beschikbaarheid
De MEDION SPRCHRGD 14 S1 Elite is vanaf medio juli verkrijgbaar tegen een adviesprijs van respectievelijk € 1399,00 (1 TB PCIe SSD-opslag en 32 GB LPDDR5x RAM-geheugen) en € 1299,00 (512 GB PCIe SSD-opslag en 16 GB LPDDR5x RAM-geheugen) bij Mediamarkt, Excellent, Fnac en Van den Borre.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0