Bedrijven & Organisaties

MEDION viert een belangrijke herlancering van het merk

MEDION

MEDION, de toonaangevende Duitse fabrikant van consumentenelektronica en leverancier van digitale diensten, heeft vandaag zijn nieuwe merkidentiteit onthuld. Naast het nieuwe logo heeft het bedrijf uit Essen zijn positionering vernieuwd en een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Met de nieuwe branding wil MEDION consumenten een nog betere oriëntatie bieden, meer vertrouwen wekken en het bedrijf moderner en nog aantrekkelijker maken voor de jonge doelgroep.

Haal het beste in jezelf naar boven
Waar komt het MEDION-merk vandaan? Waar staat het MEDION-merk? Dit was het uitgangspunt voor de nieuwe positionering. Daarnaast werd ook de volgende vraag gesteld: wat zijn de kernwaarden en hoe wordt het merk gezien door consumenten? MEDION staat al bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en dit blijft ook de basis van het merk. Daarnaast komt vanaf nu vooruitgang nog centraler te staan.

“Bij MEDION geloven we dat iedereen de kans moet krijgen om zich volledig te ontplooien, ongeacht achtergrond of positie. Daarom hebben we het onze missie gemaakt om onze klanten te helpen hun persoonlijke drempels te overwinnen”, zegt Dr. Thomas Greussing, Directeur Marketing bij MEDION. “Dit wordt uitgedrukt in ons nieuwe motto: ‘Democratising progress to unleash your potential’. Samen met het moderne ontwerp en de betrouwbare kwaliteit van onze producten, is deze nieuwe positionering bedoeld om onze naamsbekendheid te vergroten en MEDION eerste keuze te maken bij aankoopbeslissingen.”

Grenzen verleggen
Een belangrijk onderdeel van de herlancering is de visualisatie van het merk MEDION. Met name de merkbelofte ‘Grenzen verleggen’ staat hierbij centraal. In de vernieuwde beeldmaterialen staan ambitie en motivatie centraal, en weerspiegelen daarmee de merkbelofte van MEDION. Deze nieuwe visualisatie van het merk straalt dynamiek, moed en kracht uit. Het laat zien dat MEDION meer is dan alleen een merk.

Om de nieuwe merkidentiteit tot uitdrukking te brengen zijn kleuren vastgesteld die het DNA en de toekomstvisie van MEDION vertegenwoordigen. Het nieuwe kleurenpalet omvat MEDION Blauw, MEDION Donkerblauw, MEDION Aquablauw en MEDION Paars, evenals vier verschillende kleurverlopen. De kleuren belichamen moderniteit, digitalisering, eenvoud en functionaliteit. De toekomst van MEDION wordt door deze kleuren vertegenwoordigd: helder en technisch, maar tegelijkertijd warm en uitnodigend. Daarnaast staat het merk altijd vooraan bij technologische vooruitgang die voor iedereen toegankelijk is.

Het nieuwe MEDION-logo
Om de vooruitgang en nieuwe richting van het merk te vertegenwoordigen, is er ook een nieuw logo ontworpen. De kleine letters in het nieuwe logo staan voor moderniteit en digitalisering, terwijl het pixelsymbool voor innovatie, vernieuwing en technologie staat. De kleuren zwart en blauw staan voor het betrouwbare en technologische karakter van het merk.

Ook wordt er een nieuw merkteken gebruikt, waarmee MEDION zijn grensverleggende vermogen en toewijding aan innovatie en technologische vooruitgang laat zien. De dikkere lijn van de “M” zorgt ervoor dat het logo opvalt en herkenbaar is. Het benadrukt ook het vertrouwen en de moed van het merk. Het pixel aan de rechterkant symboliseert vooruitgang en de beweging naar de toekomst.

“Met het nieuwe merk hebben we de tools voor een succesvolle toekomst,” zegt Christian Eigen, Adjunct-CEO bij MEDION. “We kijken in het bijzonder uit naar het voortbouwen op de successen van MEDION met de nieuwe merkidentiteit en daarmee toegevoegde waarde te bieden voor onze medewerkers, verkooppartners en klanten. Samen zullen we onze positie als toonaangevende aanbieder van consumentenelektronicaproducten en digitale diensten verder uitbreiden.”

ERAZER is een onafhankelijk gamingmerk
ERAZER presenteerde zichzelf voor het eerst als onafhankelijk merk op Gamescom 2023. Sindsdien bestaat het gamingmerk zelfstandig, zonder de toevoeging van MEDION. Het geeft de evolutie en het groeiende zelfvertrouwen weer van een merk dat klaar is om zijn volledige potentieel te benutten. Dit gaat ook gepaard met een vernieuwing van het logo, waarmee duidelijk wordt dat ERAZER klaar is om sterk en onafhankelijk zijn eigen weg in te slaan. Met het nieuwe contentplatform erazer.gg, zet ERAZER zich volledig in voor de game-industrie en streeft het ernaar de saamhorigheid binnen de gaming-community te versterken.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Online marketing.

0
0
0
0